Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš un Šmēdiņš apspēlē kanādiešus un šokē brazīliešus

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Šmēdiņš apspēlē kanādiešus un šokē brazīliešus
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.com

Uzvaru pār Kanādas duetu Vanhuizens / Binstoks šorīt FIVB „Grand Slam” turnīrā Ķīnā (Pekinā) šorīt izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri apakšgrupas otrajā mačā bija pārāki ar 2:0. Dienas otrajā spēlē mūsu duets sarūpēja vienu no lielākajiem turnīra pārsteigumiem, apspēlējot turnīrā ar trešo numuru izsētos brazīliešus Marsio Araujo un Rikardo - 2:0.

Turnīrā Pekinā Mārtiņš un Jānis izsēti ar 14. numuru un ielozēti vienā grupā (L) ar Šveices duetu Belaguarda / Hoišers (19.), kā arī kanādiešiem Binstoku / Vanhuizenu (30.) un brazīliešiem Marsio Araujo / Rikardo (3.).

Vakar apakšgrupas pirmajā spēlē Mārtiņam un Jānim nekādas cerības nedeva Šveices duets, kura pārākumu mūsējiem nācās atzīt jau otro reizi nepilnas nedēļas laikā. Šorīt agri no rīta pēc Latvijas laika Pļaviņu un Šmēdiņu eksaminēja kanādieši Binstoks / Vanhuizens, ar kuriem līdz šim duets nebija spēlējis. Šajā mačā pārliecinoši triumfēja Mārtiņš un Jānis, tiekot pie pirmās uzvaras Pekinas smiltīs – 2:0 (21:11, 21:16). Apakšgrupas atlikušajā spēlē latviešiem bija jātiekas ar Brazīlijas duetu Marsio Araujo un Rikardo, kuri šorīt apspēlēja Šveices duetu – 2:0. Aizvadītajā vasarā ar šo Brazīlijas pāri tika spēlēts divas reizes, abās piedzīvojot zaudējumus. Šodien Mārtiņš un Jānis spēja revanšēties, uzvarot ar 2:0 (21:19, 21:16).

Pēdējā apakšgrupas spēlē Šveices duets apspēlēja Kanādas pāri (2:0), tādejādi Mārtiņš un Jānis grupas turnīra tabulā ierindojās otrajā vietā un sacensības turpinās piektdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Pretiniekos mūsējiem ielozēti amerikāņi Gibs un Rozentāls - tie paši pret kuriem duetam nāksies spēlēt arī pasaules čempionātā Romā jau pēc nedēļas. Maču ASV un Latvijas dueti uzsāks pulksten 4.00 pēc Latvijas laika uz ceturtā korta. Uzvaras gadījumā pretiniekos šī brīža spēcīgākais Brazīlijas pāris Emanuels / Alisons - duets, kurš triumfēja PK posmā Prāgā...

Par „Grand Slam” turnīra izspēli:

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins) un uzzini pirmais!