Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Šmēdiņš vēlreiz zaudē šveiciešiem

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Šmēdiņš vēlreiz zaudē šveiciešiem
Mārtiņš Pļaviņš Foto: cev.lu

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš FIVB „Grand Slam” turnīru Ķīnā (Pekinā) sākuši ar zaudējumu Šveices duetam Belaguarda / Hoišers – 0:2. Rīt mūsu duets aizvadīs divas atlikušās apakšgrupu turnīra spēles.

Turnīrā Pekinā Mārtiņš un Jānis izsēti ar 14. numuru un ielozēti vienā grupā (L) ar Šveices duetu Belaguarda / Hoišers (19.), kā arī kanādiešiem Binstoku / Vanhuizenu (30.) un brazīliešiem Marsio / Rikardo (3.).

Trešdienas rītā pirmo maču mūsējie jau aizvadījuši un tas noslēdzās negaidīti ātri. Mūsējiem nebija daudz variantu pret šveiciešiem Belaguardu / Hoišeru un nācās samierināties ar zaudējumu – 0:2 (16:21, 11:21). Tādejādi Mārtiņš un Jānis šim Šveices duetam zaudēja vēlreiz nepilnas nedēļas laikā. Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas nogalē šveicieši Kontinentālajā kausā mūsu duetu arī apspēlēja divos setos.

Otrā šī rīta L apakšgrupas spēlē Brazīlijas pāris Marsio / Rikardo viegli apspēlēja kanādiešus Binstoku / Vanhuizenu - 2:0. Ceturtdien pulksten 5.30 pēc Latvijas laika mūsu pārim mačs pret kanādiešiem, 10.30 - pret Brazīlijas duetu. Spēles attiecīgi uz sestā un piektā korta.

Spēles gaita:

Pļaviņš / Šmēdiņš – Belaguarda / Hoišers 0:2 (16:21, 11:21)
1. sets: 3:4, 7:7, 10:11, 12:16, 16:21
2. sets: 3:4, 5:9, 7:14, 11:21

Par „Grand Slam” turnīra izspēli:

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins) un uzzini pirmais!