Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Egleskalns jau Latvijā, gatavojas pludmales volejbola sezonai

Jānis Celmiņš

Egleskalns jau Latvijā, gatavojas pludmales volejbola sezonai
Hermans Egleskalns
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latviešu volejbolists Hermans Egleskalns jau atgriezies no Francijas, kur aizvadījis pēdējās sezonas klasiskajā volejbolā, un kopā ar Mārtiņu Pļaviņu uzsācis gatavošanos pludmales volejbols sezonai. Šobrīd Egleskalnam gan citas prioritātes – līdz galam jāizārstē kājas savainojums, kurš par sevi licis manīt jau kādu brīdi. Egleskalns Francijas klubā šosezon vairs neplāno atgriezties.

Pļaviņš par sadarbību ar Egleskalnu paziņoja aizvadītā gada oktobrī. Pēc divām ne pārāk veiksmīgām sezonām kopā ar Jāni Pēdu un Aleksandru Soloveju Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks paziņoja, ka beidzot par kopīgu sadarbību izdevies vienoties ar vienu no klasiskā volejbola izlases līderiem Hermanu Egleskalnu.

Sākotnēji tika vēstīts, ka kopīgus treniņus abi atlēti uzsāks vien pēc tam, kad klasiskā volejbola sezonu Francijā noslēgs Egleskalns, taču dzīvē viss iegrozījies citādāk. Egleskalns jau ir mājās un kopš nedēļas sākuma trenējas kopā ar Mārtiņu. Sezonas pirmā puse „Chaumont” klubam, kura krāsas pārstāvēja latvietis, sezonas pirmā puse nav bijusi veiksmīga. Savainojumus guvuši vairāki komandas spēlētāji, kuru vidū arī Egleskalns. Tādejādi turnīra tabulā komanda šobrīd ieņem vien 10. pozīciju.

„Jau no pirmdienas trenējamies, lai uzlabotu fizisko sagatavotību. Sāp visas malas, bet tādas vienmēr ir pirmās treniņu nedēļas. Šonedēļ mums ieplānoti četri fiziskās sagatavotības treniņi, divi – smiltīs. Ar katru nākamo nedēļu liksim klāt, bet galvenais Geram (Egleskalna iesauka) ir tikt skaidrībā ar kājas savainojumu. Neko neforsējam, lai viņš pilnīgā atlabtu pēc traumas. Ārsti saka, ka šobrīd jānostiprina traumētais kājas muskulis, pie kā arī tiek strādāts. Viņš šobrīd pilda visus tos vingrinājumus, kuri viņam neraisa sāpes,” stāsta Pļaviņš.

Jautāts, vai līgums ar franču klubu šobrīd ir lauzts, Pļaviņš atbild noliedzoši. „Cik es zinu, tad Francijā viss ir ļoti oficiāli. Viņam līdz martam ir „slimības lapa”, viņš tur nemaz nedrīkst spēlēt. Martā viņš brauks uz Franciju, lai nokārtotu formalitātes, bet Egleskalns pats saka, ka Francijā īsti nevēlas atgriezties,” situāciju īsi komentē Pļaviņš.

Visu ziemas periodu Pļaviņš un Egleskalns plāno trenēties Rīgā, taču var gadīties, ka dosies arī uz kādu īsu treniņnometni. Pagaidām nav zināms Eiropas turnīru kalendārs, tāpēc Pļaviņš pieļauj, ka, ja radīsies iespēja, duets varētu aizbraukt arī uz kādu „Satellite” posmu. Visticamāk, pirmais turnīrs gan Latvijas pārim būs Pasaules kausa posms Fužu (Ķīnā) aprīļa beigu daļā. „Noteikti brauksim uz Ķīnu laicīgi, lai pirms turnīra varētu patrenēties zem klajas debess,” skaidro Pļaviņš.

Ne tā labākā situācija duetam šobrīd ir ar reitinga punktiem, tāpēc plānots piedalīties visos turnīros, kuriem latvieši tiks pielaisti. Tiek runāts, ka maija beigās Jūrmalā varētu risināties „Masters” līmeņa turnīrs, un te Pļaviņam ar Egleskalnu jācer uz tā saukto „wild card”. Tāpat Mārtiņš pauž cerību, ka viņa komandai palīdzīgu roku sniegs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jau izteikušies, ka uz Ķīnas turnīru nedosies. Pastāv visādas viltības, kā palīdzēt tikt pie turnīriem arī spēlētājiem, kuriem reitinga punktu ir maz. „Mums taču ir jāizmanto tas, ka Latvijai ir Pasaules ranga uzvarētāji, ceru, ka Saša ar Jāni mums palīdzēs, jo visi esam Latvijas spēlētāji,” skaidro Pļaviņš, vienlaicīgi atzīstot, ka ar Genādiju Samoilovu jau paguvis izrunāt jautājumu par kopīgiem treniņmaču aizvadīšanu.

2015.gada sezonas Pasaules kausa tūres kalendārs pieejams šeit: fivb.org

  +2 [+] [-]

, 2015-01-08 17:28, pirms 9 gadiem
nuuuuuuuuuuu......tas jau ir pavisam cits skats uz dziivi, ka gatavoties saak jau tagad nevis vasaras saakumaa. Nezinu kaa vinjiem ies, bet lielaaks gatavoshanas posms krietni uzlabo vinju ceriibas. Domaju,ka nav jau nekadu baigo nosleepumu pludmales volejbolaa, bet smags darbs.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-08 17:37, pirms 9 gadiem
izklausās labi, bet ... vai nav jābaidās no franču intrigām? Sapratu, ka Hermanis tagad ir un skaitās "slims", un ja pēkšņi parādīsies turnīros, franči nejutīsies apjāti?

     [+] [-]

, 2015-01-08 17:46, pirms 9 gadiem
76 rakstīja: izklausās labi, bet ... vai nav jābaidās no franču intrigām? Sapratu, ka Hermanis tagad ir un skaitās "slims", un ja pēkšņi parādīsies turnīros, franči nejutīsies apjāti?
Rakstā minēts, ka pirmais turnīrs, visticamāk, būs aprīļa otrajā pusē. Domāju, ka tas būs tādā gadījumā, ja viņam ar klubu izdosies vienoties par līguma laušanu.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-08 17:51, pirms 9 gadiem
viens nosleepums ir-smeeda stiprais sitiens, veljoprojam nesaprotu,kaaa var bumbu taa iesist smiltiis

     [+] [-]

, 2015-01-08 18:35, pirms 9 gadiem
Bīčā vairāk var nopelnīt kā spēlējot "īsto" volejbolu Francijā ?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-08 19:12, pirms 9 gadiem
spēlmanis rakstīja: Bīčā vairāk var nopelnīt kā spēlējot "īsto" volejbolu Francijā ?
Ja esi Pasaules top 10 pludmalē, tad noteikti.

     [+] [-]

, 2015-01-09 00:20, pirms 9 gadiem
Zhils rakstīja: Ja esi Pasaules top 10 pludmalē, tad noteikti.
Vairāk Tur ir doma par olimpiādi, kuru ar Latvijas izlasi klasikā būtu grūti sasniegt.

     [+] [-]

, 2015-01-10 20:25, pirms 9 gadiem
skarabejs1 rakstīja: viens nosleepums ir-smeeda stiprais sitiens, veljoprojam nesaprotu,kaaa var bumbu taa iesist smiltiis
sitiens jau tiek izdarīts, vai roka tiek grupēta, ja atspēriena brīdī
mauciens notiek ar visu rumpi