Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pirmais "Grand Slam" turnīrs: Sāksim pret šveiciešiem

Jānis Celmiņš

Pirmais "Grand Slam" turnīrs: Sāksim pret šveiciešiem
Jānis ŠmēdiņšFoto: cev.lu

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš rīt agri no rīta pēc Latvijas laika uzsāks cīņas šīs sezonas pirmajā FIVB „Grand Slam” turnīrā Ķīnā (Pekinā). Pirmajā spēlē trešdienas rītā pulksten 8.30 pēc Latvijas laika mūsējiem pretī stāsies Šveices duets Belaguarda / Hoišers.

Pekinā „Pļaviņš & Šmēdiņš” komanda (arī treneris Aigars Birzulis) ieradās divas dienas pirms pamatturnīra sākuma. Šodien duets aizvadīja treniņu, uzspēlējot arī pret 2009. gada pasaules čempioniem vāciešiem Juliusu Brinku un Jonasu Rekermanu. Turnīrs Pekinā noorganizēts augstā līmenī un ar sadzīvi Ķīnā mūsu puiši ir apmierināti.

Šodien pēc tehniskās sanāksmes Latvijas duets uzzinājis pretiniekus sacensību pamatturnīrā. Mārtiņš un Jānis sacensībās izsēti ar 14. numuru un ielozēti vienā grupā (L) ar Šveices duetu Belaguarda / Hoišers (19.), kā arī kanādiešiem Binstoku / Vanhuizenu (30.) un brazīliešiem Marsio / Rikardo (3.). Tieši šādā secībā arī notiks spēles pret šiem pāriem. Pirmā no tām paredzēta jau trešdien pulksten 8.30 pēc Latvijas laika uz sestā korta, bet atlikušās divas ceturtdien.

Ar šo Šveices duetu Mārtiņš un Jānis spēlēja Kontinentālā kausa izcīņā aizvadītajā piektdienā, piedzīvojot zaudējumu ar 0:2. Laiks revanšam!

Šī būs Mārtiņa Pļaviņa pirmā iegriešanās Pekinā pēc 2008. gada olimpiskajām spēlēm! Kā viņam veiksies, atbildi nesīs tuvākās dienas. Pagājušajā gadā Ķīnas smiltīs Mārtiņš un Jānis aizvadīja tikai vienu spēli, kvalifikācijā piekāpjoties zviedriem Hannesam Brinkborgam un Stefanam Gunnarsonam. Toreiz turnīrs Šanhajā!

Par „Grand Slam” turnīra izspēli:

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).