Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis: "Nākamajos divos Pasaules kausa posmos būs kārtīgi jāpasvīst"

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis: "Nākamajos divos Pasaules kausa posmos būs kārtīgi jāpasvīst"
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Eiropas čempionāts Latvijas pludmales volejbola pāriem noslēdzies un Mārtiņa Pļaviņa / Jāņa Šmēdiņa treneris atskatās uz tā trešo dienu, kas mūsējiem bija pēdējā. Lūk Aigara Birzuļa pēdējais blogs no Nīderlandes.

Kad Amerikāņu volejbola treneris Arī Selindžers 80ro gadu sākumā ieradās Nīderlandē, viņš apstulba no tā ko viņam piedāvāja un ko viņš redzēja. Komentārs bija īss – tik daudz garu cilvēku vienkopus nekad neesmu redzējis, šī ir volejbola zeme – treneru paradīze! Sekas viņa darbam bija lieliskas – Nīderlandes volejbols ziedēja pilnā plaukumā no 80to gadu vidus, līdz 1992. gadam Barselonas olimpiādei, kurās nīderlandieši izcīnīja sudrabu un vēl kādu laiku pēc tam dominēja volejbolā.

Tas laiks jau sen aiz muguras, bet nupat volejbola renesanse Nīderlandē atgriežas, tikai pludmalē un viņi to labi apzinās. Četri augumos raženi pāri ir iekļuvuši Eiropas čempionāta labāko astotniekā no kuriem trijiem ir lieliskas iespējas spēlēt pusfinālos un izcīnīt medaļas. Kas notiks nākamajās sezonās ir grūti prognozēt, bet to, ka komandas, kas gribēs pret viņiem spēlēt būs ļoti maz, tas skaidrs. Nepaveicās izlozē arī Sašam ar Ruslanu un mājinieku nomināli trešo pāri uzvarēt šeit neizdevās.

Par savu komandu varu teikt tikai to, ka visai labā spēlē izcīnījām svarīgu uzvaru pār Krievijas duetu, kas mums ir tieši konkurenti olimpiskajā atlasē un neļāvām tiem pietuvoties punktu ziņā Latvijas komandām. Spēlējām uz piektā korta, kur vējš dienas vidū nebija tik stiprs. Šī spēle kvalitātes ziņā noteikti bija labākā šeit, bet godīgi sakot tā arī kopēju valodu ar vēju neatradām, jo par iekļūšanu astotniekā viss neizdevās kā gribētos. Vāciešus, kurus citos apstākļos apspēlētu bez ierunām, šeit uzvarēt nemācējām, lai gan iespējas bija. Turklāt otrajā setā bijām vadībā 20:18… pie tam “labajā“ - pretvēja pusē. Ir viela pārdomām.

Noslēgumā varu tikai minēt, kā beigsies nākošie divi ieskaites posmi „Grand Slam” turnīros. Labi, ka abas mūsu komanda ir pamatturnīrā, bet konkurence ir nežēlīga, turklāt gribētāju loks iekļūšanai labāko 16kā tikai pieaug un punktu starpība starp komandām ir visai blīva, turklāt Nīderlandes otrais p
pāris un norvēģi šajā pasākumā savu punktu bilanci uzlabos. Būs kārtīgi jāpasvīst (pēc Maskavas un Romas turnīriem beigsies olimpiskā kvalifikācija)

Ar to diemžēl savus stāstus no Ševiningas beigšu, jo pusdienlaikā dodamies mājās un galvenie notikumi šeit notiks bez mums. Hāga jau trešo gadu pēc kārtas mūs nepārsteidza, bet optimismam jāsaka, ka te šoreiz nospēlējām labāk nekā iepriekš.

Ar cieņu,
Aigars