Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis: "Spēlējām slikti gan taktiski, gan tehniski"

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis: "Spēlējām slikti gan taktiski, gan tehniski"
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Eiropas čempionātā pludmales volejbolā aizvadīta otrā diena un Latvijas dueti to aizvadījuši mainīgām sekmēm. Piektdien viss turpināsies ar izslēgšanas spēlēm – zaudējumus neviens vairs nepiedos! Pirms turnīra trešās dienas uz Hāgā notiekošo atkal atskatās mūsu treneris Aigars Birzulis.

Neskatoties uz to, ka mūsu komandai vakardiena bija ļoti neveiksmīga, centīšos turpinām ieskatīties Eiropas čempionāta norisē. Interesanti, ka vakar kopēju valodu ar laika apstākļiem nemācēja atrast neviena no mājinieku komandām, kas noteikti šeit ir vienas no favorītēm. Jebkura no mājinieku komandām pamanījās zaudēt pa spēlei ne tām stiprākajām blicēm. Turklāt arī pagājušā gada čempioniem Brinkam / Rekermanam (Vācija) nācās piedzīvot rūgtu zaudējumu norvēģu vadošajam pārim Spingaram / Skarlundam. Vēl trakāk - Pasaules top seši komanda poļi Fijaleks / Prudels nespēja izkļūt no grupas, bet kā tādos brīžos mēdz teikt, laiks visiem bija vienāds.

Par mums runāšu īsi - spēlējām slikti gan taktiski, gan tehniski. Serve bija katastrofāla un arī pārējie elementi bija tālu no vēlamā. Jādomā, ka divas vienādas dienas nemēdz būt un mēs būsim izdarījuši pareizos secinājumus visos jautājumos.

Saša un Ruslans bija viena no retajām komandām, kas spēlēja labi. Laba serve, bloks, aizsardzība. Viss nepieciešamais komplekts, kas nepieciešams vējā darbojās un šaubas par uzvaru spēlēs, kā arī grupā neradās ne mirkli. Patīkami, ka pat Latvijas policijas šefs Ints Ķuzis ar savu komandu bija izbrīvējuši laiku no savas darba vizītes un skaļi atbalstīja Latvijas komandas.

Meitenes vējā izskatījās daudz labāk, nekā iepriekš. Tikai nedaudz pietrūka uzvarai pār čehietēm, jo trešajā setā vēl bija vadība 10:8, tomēr galotnē veiksmīgākas bija pretinieces. Mūsējām čempionāts beidzies.

Saša ar Ruslanu jau nodrošinājuši vismaz 9. vietu un gaidīs savus pretiniekus. Tie būs vai nu mājinieku nomināli trešais pāris Brūvers / Mīvsevs vai šveicieši Hoijers/Ševljē.

Mūsu pretinieki jau zināmi - tie ir krievu tandēms Koškarevs/Semjonovs, kurus bez variantiem apspēlēja Saša un Ruslans, bet kā jau teicu viņi pēdējā laikā spēlē ļoti labi. Spēle notiks uz ceturtā laukuma, tāpēc video tiešraidē to redzēt nevarēsiet. Ceturtais un piektais korts vakar bija vissmagākie. Ja otrais un trešais atrodas daļēji aiz centrālās tribīnes un spēcīgais rietumu vējš kaut nedaudz tika slāpēts, tad augstākminētajiem ir jāizjūt viss vēja skarbums un izskatās, ka šodien šajā ziņā nekas nemainīsies.

Vēlot veiksmi sportistiem un arī jums līdzjutēji, atvados līdz vakaram,
Aigars