Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbola dueti Šanhajā sāks pret poļiem un kanādiešiem

Jānis Celmiņš

Latvijas pludmales volejbola dueti Šanhajā sāks pret poļiem un kanādiešiem
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Pēda trešdienas agrā rīta stundā pēc Latvijas laika uzsāks dalību šīs sezonas pirmajā FIVB „Grand Slam” turnīrā (Šanhaja, Ķīna). Grupas mūsu duetiem spēkos līdzīgas, tāpēc mači solās būt aizraujoši.

Pļaviņš un Pēda pirms nedēļas Ķīnas pilsētā Funžo nepārvarēja kvalifikācijas sacensību barjeru, taču vēl pirms Pasaules kausa tūres došanās uz Turciju un dalība CEV Satellite turnīrā duetam Šanhajā devusi vietu sezonas pirmā „Grand Slam” pamatturnīrā. Tā kā Latvijai šobrīd ir tikai divas vietas pamatsacensībās, tad tās šoreiz aizņēma Pļaviņš / Pēda un Samoilovs / Šmēdiņš.

Mūsu dueti iekļauti apakšgrupās, kur spēku samērs vērtējams kā ļoti līdzīgs. Ja vēl vakar pastāvēja varbūtība (pie zināma scenārija kvalifikācijas sacensībās), ka abi mūsu pāri varētu tik iekļauti arī vienā apakšgrupā, tad šodien pēc kvalifikācijas par to vairs nevarēja domāt.

Pļaviņš un Pēda tikuši D grupā, kur izsēti ar 20. numuru. Vēl šajā apakšgrupā cīnīsies arī Fužou posma sudraba medaļnieki itāļi Daniele Lupo un Paulo Nikolai (4.), Toma Šmēdiņa un Ruslana Sorokina pāridarītāji kvalifikācijas sacensībās Izaks Kapa un Kristofers Makhags (29.), kā arī talantīgie poļi Mihals Kadziola un Jakubs Šalankecvičs (13.), ar kuriem latvieši varēja tikties jau pirms nedēļas, taču poļu piedzīvotais zaudējums šo scenāriju nepiepildīja.

Šanahjā turnīru latvieši sāks tieši pret poļiem, kuri uzskatāmi par vieniem no jaunās paaudzes spožākajiem Eiropas pludmales volejbola talantiem. 23 gadus jaunie poļi pēdējos gados PK posmos cīnās regulāri, un šobrīd uzskatāmi par Polijas otru spēcīgāko komandu. Latvijas un Polijas pāri sacensības uzsāks trešdienas agrā rītā pēc Latvijas laika (plkst. 4:40). Dienas otrajā spēlē jaunizveidotais Latvijas duets eksaminēs citus jaunos talantus – itāļus Lupo / Nikolai, kuri iepriekš bija ļoti neērti pretinieki arī Pļaviņa un Šmēdiņa duetam. Šī mača sākuma laiks kļūs zināms vēlāk, taču jau tagad zināms, ka spēles sākuma laiks būs krietni cilvēcīgāks mūsu platuma grādos dzīvojošajiem. Trešo grupas maču Latvijas duets aizvadīs jau ceturtdienas agrā rītā, kad eksaminēs austrāliešus.

Samoilovs / J.Šmēdiņš, kuri pirms nedēļas Fužou sezonu sāka ar izcīnīto 17. vietu, Šanhajas turnīrā izlikti ar augsto sesto numuru un iekļauti F grupā. Pirmie Jāņa un Aleksandra pretinieki būs kanādieši Džošs Binstoks un Kristians Redmans (27.). Šim duetam šodien smagi klājās kvalifikācijā (divas trīs setu cīņas), taču būt vai nebūt turnīrā viņi bija pietiekami veiksmīgi, lai startētu pamatturnīrā. Latvijas un Kanādas dueti spēkus samēros pulksten 7.10 pēc Latvijas laika. Otrie mūsējo pretinieki Šanahjas smiltīs būs Šveices pludmales volejbolisti Sebastians Šveljē un Mats Kovačs (22), arī cīņa pret šveiciešiem plānota trešdien. Apakšgrupu cīņas Samoilovs / J.Šmēdiņš noslēgs pret Kazahstānas pārstāvjiem Aleksandru Diačenko un Alekseju Sidarenko (11.) ceturtdien.

Salīdzinājumā ar Fužou, Šanhajā laika apstākļi neesot tik labi. Esot vēsāks, turklāt pēdējās divas dienas pūš visai spēcīgs vējš. Arī smiltis esot nedaudz cietākas, nekā Fužou. Arī Šanhajas smiltīs neredzēsim Londonas olimpisko spēļu sudraba medaļniekus Alisonu Kerutī un Emanuelu Rego, kuri īsi pirms posma sākuma atsaukuši savu dalību no sacensībām. Iemesls – Alisons turpina ārstēt rokas savainojumu.

Turnīra izspēles kārtība

Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta, Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

     [+] [-]

, 2013-04-30 19:54, pirms 11 gadiem
Gadās "dueti Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš "

     [+] [-]

, 2013-04-30 19:55, pirms 11 gadiem
Huberts rakstīja: Gadās "dueti Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš "
ehhh... to sauc par ieraduma spēku! LABOTS

  -1 [+] [-]

, 2013-04-30 20:05, pirms 11 gadiem
Tā kā Latvijai šobrīd ir tikai divas vietas pamatsacensībās, tad tās šoreiz aizņēma Pļaviņš / Pēda un Samoilovs Sorokins. He He

  +2 [+] [-]

, 2013-04-30 20:12, pirms 11 gadiem
Teorētiski Samoilovam/Šmēdiņam vajadzētu uzvarēt savā grupā un Pļaviņam/Pēdam vajadzētu pacīnīties par 2. vietu, protams, 3. vietā vismaz būtu ļoti vēlams būt

     [+] [-]

, 2013-04-30 23:35, pirms 11 gadiem
Cikos tas ir agrā rītā stundā?

     [+] [-]

, 2013-05-01 09:10, pirms 11 gadiem
Jau pa kāju Pļaviņam!