Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rodžerss un Dalhauzers finālā neatstāj cerības spāņiem

Jānis Celmiņš

Rodžerss un Dalhauzers finālā neatstāj cerības spāņiem
Fils Dalhauzers
Foto: www.fivb.com

Olimpiskie čempioni Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers triumfējuši Francijas pilsētā Marseļa notikušajā FIVB "Grand Slam" turnīrā pludmales volejbolā. Finālā ASv duets neatstāja nekādas cerības spāņiem Adriano Gavira Kolado un Pablo Hereram, apspēlējot Spānijas pāri ar 2:0.

ASV duets Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers jau ar pirmajām mača izspēlēm parādīja, kurš ir šī mača favorīts. Pirmajā setā pateicoties Lielā Fila (Dalhauzera augums - 208 cm) blokam un viņa partnera Rodžersa lieliskajai spēlei aizsardzībā, ASV duets uzvarēja ar visai "nepieklājīgu" rezultātu – 21:8. Lai arī otrajā setā spāņiem veicās nedaudz labāk, arī to savā labā noslēdza olimpiskie čempioni – 21:14.

Interesanti, ka šis bija vien pirmais turnīrs, kurā Rodžersam un Dalhauzeram izdevies triumfēt, kopš Pekinas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra.

Trešo vietu Marseļā izcīnīja vācieši Juliuss Brinks un Jonass Rekermans, kuru lieliskā 25 (!) uzvaru sērija (pēc kārtas) pārtrūka pusfinālā pret jau pieminētajiem amerikāņiem. Mačā par trešo vietu Brinks / Dīkmans salīdzinoši viegli tika galā ar nīderlandiešiem Reinerdu Numerdoru un Ričardu Šuilu – 2:0 (21:13, 23:21).

Atgādināsim, ka Latvijas dueti Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumus pamatturnīra pirmās kārtas spēlēs un no tālākās cīņas izstājās. Samoilovu / Sorokinu no cīņas izslēdza šī turnīra uzvarētāji.

Izmantotie resursi:
fivb.com