Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičam un Bedrītim neizdodas pārvarēt Soču turnīra kvalifikāciju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičam un Bedrītim neizdodas pārvarēt Soču turnīra kvalifikāciju
Artūra Rinkeviča un Jakoba Vindiša duelis pie tīkla Kontinentālajā kausā. Foto: CEV

Krievijas pilsētā Sočos sācies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. To ātri noslēguši Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuri kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 0-2 atzina itāļu Jakoba Vindiša un Semjuela Kotafavas pārākumu.

Pēc sudraba medaļu izcīnīšanas Kontinentālajā kausā un Eiropas U22 čempionātā Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis bija gatavi izmēģināt spēkus Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā. Lai iekļūtu pamatturnīrā, latviešiem vajadzēja pārvarēt divas kārtas. Pirmajā kārtā pretī stājās Kontinentālajā kausā iepazītie itāļi Jakobs Vindišs un Semjuels Kotafava, kuriem Rinkevičs un Bedrītis piekāpās ar 0-2 (15:21, 18:21).

Spēli ar diviem punktiem sāka itāļi, bet latvieši atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Itāļi ātri atguva vadību, bet pēc Kotafavas eisa izvirzījās vadībā ar 6:4. Drīz pēc tam bumbu autā raidīja Rinkevičs, bet slikti serves uzņemšanā nostrādāja Bedrītis, kas pretiniekiem deva jau četru punktu pārsvaru (10:6). Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8.

Pēc atpūtas Bedrītis pie tīkla sadeldēja deficītu līdz trim punktiem. Sekmīgs turpinājums gan nesekoja, itāļiem ar labu servi piespiežot latviešus izpildīt sarežģītus uzbrukumus. Latvijas duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā neizdevās samazināt deficītu. Tādējādi pirmais sets tika zaudēts ar rezultātu 17:21.

Otrajā setā dueti ilgāku laiku cīnījās punkts punktā, bet pēc latviešu kļūdas uzbrukumā pretinieki izvirzījās vadībā ar 8:6. Itāļi varēja tikt pie vēl viena punkta, bet blokā nospēlēja Bedrītis, kurš jau brīdi vēlāk atjaunoja līdzsvaru uz tablo (8:8). Ar sekmīgu spēli blokā un aizsardzībā atbildēja arī Vindišs, ļaujot itāļiem iegūt trīs punktu pārsvaru (11:8). Pēc tehniskā pārtraukuma itālieši turpināja iesākto darbu aizsardzībā, kas ļāva dubultot pārsvaru (16:10). Ar to arī spēles liktenis bija izšķirts, Rinkevičam un Bedrītim turnīru noslēdzot pēc vienas aizvadītas spēles - 0-2 (17:21, 13:21).

Ceturtdien sāksies pamatturnīrs, kurā Latviju pārstāvēs trīs pāri, Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.