Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar turkus, Latvija iekļūst Kontinentālā kausa pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar turkus, Latvija iekļūst Kontinentālā kausa pusfinālā
Jānis Šmēdiņš. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sekmīgi turpināja Artūra Rinkeviča un Arda Daniela Bedrīša iesākto, nodrošinot 2-0 uzvaru pār Turcijas izlasi. Tādējādi Latvijas izlase iekļuvusi Kontinentālā kausa pusfinālā.

Pēc Artūra Rinkeviča un Arda Daniela Bedrīša uzvaras Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam uzdevums kļuva vienkāršāks. Ja vakara vajadzēja pašiem uzvarēt divas spēles, lai iekļūtu nākamajā kārtā, tad šodien varēja pietikt ar vienu pusfināla sasniegšanai. Vajadzēja pieveikt Turcijas relatīvi otru spēcīgāko pāri Safu Urlu un Selčuku Sekerci.

Spēles ievadā dueti cīnījās punkts punktā, bet tad Sekerci izsita bumbu autā, ļaujot Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 9:7. Brīdi vēlāk Sekerci ieservēja eisu, kā arī sekmīgi nospēlēja blokā, pārņemot vadību Turcijas duetam (10:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Sekerci vēlreiz labi nospēlēja pie tīkla, dodot Turcijas duetam divu punktu pārsvaru, bet brīdi vēlāk turki jau bija vadībā ar 15:11. Latvieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tā zaudēja vēl vienu punktu, nespējot sekmīgi noslēgt uzbrukumu.

Seta galotnē Šmēdiņš netika galā ar Sekerci servi, kas lika domāt, ka sets ir zaudēts. Latvijas duets nepadevās un piespieda pretiniekus pieļaut virkni kļūdu, kā rezultātā no diez gan bezcerīgā piecu punktu deficīta rezultāts kļuva neizšķirts (19:19). Atspēlējuši setbumbu, latvieši paši pie tādas tika, bet turki arī to atspēlēja. Otrās setbumbas izspēlē Šmēdiņš slikti izcēla bumbu, kā rezultātā Samoilovs nespēja realizēt iespēju noslēgt setu. Piektās setbumbas izspēlē viss izdevās - Samoilovs pacēla bumbu aizsardzībā un tad arī lika punktu pirmajam setam - 26:24.

Otrā seta sākumā pirmie pie divu punktu pārsvara tika Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 3:1. Arī nākamajā izspēlē latvieši demonstrēja pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā, bet tomēr pie punkta netika. Neilgi pēc tam talkā nāca Sekerci, raidot bumbu autā un turkiem ņemot pārtraukumu (7:4). Nākamajā izspēlē pašaizliedzīgā spēle atmaksājās Samoilovam, kurš teju vai bezcerīgā situācijā aizskrēja pie tīkla un bloķēja pretinieka uzbrukumu. Pāris izspēles vēlāk Šmēdiņš tikpat pašaizliedzīgi atspēlēja divas bumbas aizsardzībā, kas ļāva saglabāt četru punktu pārsvaru.

Seta otrajā pusē latvieši nedeva turkiem nekādas cerības un nepieļāva kādu lūzumu spēlē. Rezultāta starpība turpināja augt, kas beigu beigās noveda pie ļoti pārliecinošas uzvaras setā un mačā kopumā ar 2-0 (26:24, 21:12). Līdz ar to Latvijas izlase Kontinentālā kausa ceturtdaļfinālā pieveica Turciju ar 2-0, iekļūstot pusfinālā.

Tajā vajadzēs spēkoties ar Nīderlandes pludmales volejbolistiem, kuri ar 2-0 pieveica beļģus. Pirmā spēle piektdien risināsies plkst. 20:30, kad spēlēs Rinkevičs un Bedrītis, bet 21:30 spēlēs Samoilovs un Šmēdiņš.

     [+] [-]

, 2021-06-24 17:39, pirms 3 gadiem
Malači , Lieliski, rīt pusfināls???

     [+] [-]

, 2021-06-24 17:46, pirms 3 gadiem
Pieprasu lietotāja Bankir komentārus, nevar būt, ka atstiepis pedāļus kaut kur Dzintaros

  +1 [+] [-]

, 2021-06-24 19:56, pirms 3 gadiem
Vai kāds lūdzu zina kas notiek? Best4sport programma vajag būt pludmales volejam, bet braukā moči, datorā rāda tukšu laukumu, nekur nekādas ziņas?!

     [+] [-]

, 2021-06-24 20:22, pirms 3 gadiem
Jaaraksta patiesiiba - Rinke.vic/Bedriitis uzvar turkus!! Un nokomenteet vinju speeli

  -2 [+] [-]

, 2021-06-24 22:11, pirms 3 gadiem
Taads nesaprotams kontinentaalais kauss domaaju ka nevienam neinteresee,ja nespeeja kvalificeeties olimpiaadei,tad visdriizaak Vinu laiks ir pagaajis...

  +1 [+] [-]

, 2021-06-25 09:32, pirms 3 gadiem
Laba spēle no jaunajiem Bedrītis / Rinkevičs palīdzēs Sam/Sme ietaupīt spēkus pusfinālam. Viena spēle mazāk. Malači.

     [+] [-]

, 2021-06-25 12:18, pirms 3 gadiem
Cik spēcīga ir Nīderlande?