Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Esmu liels pludmales volejbola fans. Piedalos visos turnīros, ja ir iespēja"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs: "Esmu liels pludmales volejbola fans. Piedalos visos turnīros, ja ir iespēja"
Aleksandrs Samoilovs. Foto: Sandcast Podcast / FIVB

Latvijas pludmales volejbola leģenda Aleksandrs Samoilovs, viesojoties amerikāņu šovā "Sandcast", atklāj, ka darbs bankā ir viņa dzīves divi sliktākie mēneši.

2008. gadā Aleksandrs Smoilovs kopā ar Mārtiņu Pļaviņu debitēja olimpiskajās spēlēs. 23 un 24 gadu vecumā viņi bija gados jaunākais duets olimpiskā pludmales volejbola vēsturē. Pirmajā mačā pretī stājās amerikāņi Fils Dalhauzers un Tods Rodžerss, kuri kotējās kā spēcīgi pretendenti uz olimpisko zeltu.

Kad iesildīšanās bija beigusies, informators Kriss "Gīters" Makgī mikrofonā pieteica komandas. Bet kā pieteikt tobrīd vēl nezināmo komandu no Latvijas? Viņam radās ideja, redzot 23 gadus veco puisi ar plīvojošiem blondiem matiem, kurus saturēja Rembo stila galvas apsējs. "Un tagad komanda no Latvijas," informators kliedza mikrofonā. "Numur viens ir "Karalis Lauva" Aleksandrs Samoilovs!" Latvijas puiši lielos favorītus uzvarēja ar 21:19 un 21:18 - tas joprojām tiek uzskatīts par lielāko pārsteigumu olimpiskā pludmales volejbola vēsturē. "Visi mediji Latvijā rakstīja: Karalis Lauva, Karalis Lauva, Karalis Lauva rēc Pekinā!" atceras mūsu sportists.

Kopš tā laika gūti daudzi panākumi. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš sakrājuši 14 zelta, piecas sudraba un septiņas bronzas medaļas Pasaules tūrē, kur izcīnījuši trīs sezonas kopvērtējuma titulus (2013, 2014, 2016). Eiropas čempionātos viņi nopelnījuši četrus sudrabus un vienu zeltu (2015).

36 gadus vecais atlēts neplāno apstāties. Reiz jau izmēģināja, kāda varētu būt dzīve bez pludmales volejbola - pirms padsmit gadiem divus mēnešus strādāja bankā. "Ņemot vērā manu personību, tie bija sliktākie divi mēneši dzīvē. Tas bija neticami," informē Samoilovs. "Jau pēc nedēļas atzinu, ka tas ir garlaicīgākais laiks manā dzīvē. Tā bija labākā motivācija spēlēt pēc iespējas labāk, lai es nekad nestrādātu birojā."

"Mīlu pludmales volejbolu. Patiešām esmu liels pludmales volejbola fans. Esmu spēlējis 16 sezonas un vienmēr piedalos visos turnīros. Ja man ir iespēja, es nekad neizlaižu turnīru." Pārskatāmā nākotnē Karalis Lauva turpinās rēkt pludmalē.


Izmantotie resursi:
Sandcast Podcast / volleyballmag.com

  +2 [+] [-]

, 2022-03-24 22:22, pirms 3 gadiem
Izklaidējoša garā formāta saruna - iesaku noklausīties. Vadītāji arī jautri un atvērti. Aleksandrs tiešām ir īstens pludmales volejbola fans. Daudz paveicis līdz šim un ir potenciāls darīt vēl kaudzi labas lietas savam sporta veidam nākotnē.

     [+] [-]

, 2022-03-24 23:45, pirms 3 gadiem
Cik gadus veca ir šī bilde , vai tiešām nav jaunākas? Kauns autoram...

     [+] [-]

, 2022-03-24 23:52, pirms 3 gadiem
decibels rakstīja: Cik gadus veca ir šī bilde , vai tiešām nav jaunākas? Kauns autoram...
Tā ir podkāsta video titulbilde