Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Točs piekāpjas dāņiem un Skopjē paliek bez pusfināla

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs piekāpjas dāņiem un Skopjē paliek bez pusfināla
Rihards Finsters un Edgars Točs
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistiem Rihardam Finsteram un Edgaram Točam nav izdevies sasniegt Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē notiekošā CEV "Satellite" turnīra pusfinālu. Cīņā par vietu tajā latvieši trīs setu cīņā ar 1-2 (21:19, 13:21, 13:15) piekāpās Dānijas pludmales volejbolistiem Peteram Kildegārdam-Andersenam un Kristoferam Abelam, paliekot piektajā vietā.

Cīņā par vietu pusfinālā Riharda Finstera un Edgara Toča pretinieki bija ar devīto numuru izliktie Dānijas pludmales volejbolisti Peters Kildegārds-Andersens un Kristofers Abels, kuri piedzīvoja zaudējumu jau turnīra pirmajā spēlē un līdz šai iespējai iekļūt pusfinālā tika ar trīs uzvarām zaudētāju zarā. Latvieši tajā nonāca pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Beļģijas pārim.

Jau ar spēles pirmajām izspēlēm Latvijas duetam izdevās izvirzīties vadībā un iekrāt trīs punktu pārsvaru pēc Finstera izpildītā eisa (8:5). Rezultāta starpība uz brīdi sasniedza arī četrus punktus, bet tad ļoti labi aizsardzībā nospēlēja Abels, samazinot latviešu pārsvaru līdz diviem punktiem. Atpūtā pāri devās pie rezultāta 12:9 Finstera un Toča labā. Pēc tehniskā pārtraukuma iniciatīvu pārņēma dāņi, ne vien izlīdzinot rezultātu, bet arī izvirzoties vadībā ar 17:15, pateicoties Kildegārda-Andersena ļoti labajai spēlei blokā. Seta izskaņā Točs pie tīkla piespieda Abelu kļūdīties uzbrukumā, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (19:19). Uzreiz pēc tam Finsters lieliski nostrādāja aizsardzībā, bet pēc gūtā punkta izpildīja netveramu servi, izraujot uzvaru setā ar 21:19.

Otrā seta ievadā pirmie pie vairāk kā minimāla pārsvara tika Dānijas pludmales volejbolisti, ar labu spēli blokā izceļoties Kildegārdam-Andersenam (6:3). Latviešiem mazliet kliboja otrās piespēles precīza izpilde, kas neļāva veikt pārliecinošus uzbrukumus. Tikmēr dāņi bija sajutuši spēles garšu un izvirzījās vadībā ar 11:5. Latvieši centās uzsākt pakaļdzīšanos, bet tuvāk par četru punktu deficītu netika. Otro setu Finsters un Točs zaudēja ar rezultātu 13:21.

Līdz ar to mača uzvarētājs noskaidrojās trešajā setā. To labāk iesāka dāņi, izvirzoties vadībā ar 3:1. Ilgi gan šāds pārsvars nesaglabājās, jo Abels kļūdījās uzbrukumā, rezultātam kļūstot neizšķirtam (4:4). Arī trešajā setā Točam sagādāja problēmas precīzas piespēles atdošana, kas neļāva salauzt dāņu pretestību pie minimāla pārsvara. Lai salauztu latviešus, dāņi pamēģināja servēt pa Edgaru Toču, bet, lai arī mazliet neveikli, latvietis tika ar saviem uzdevumiem galā. Cīņa ritēja punkts punktā, līdz neparocīgu sitienu autā veica Finsters, rezultātam kļūstot 11:13. Dāņi spēja nosargāt šo nelielo pārsvaru un triumfēja mačā ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:13).

Līdz ar to Rihards Finsters un Edgars Točs nespēja sasniegt kāroto pusfinālu un Skopjes "Satellite" turnīru noslēdza piektajā vietā. Šis Latvijas duets nākamās nedēļas sākumā centīsies sevi apliecināt Polijas pilsētā Olštinā notiekošā FIVB "Grand Slam" turnīra valstu kvalifikācijā, lai iegūtu tiesības piedalīties "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā. Finstera un Toča konkurenti būs Toms Šmēdiņš/Viktors Koržeņevičs, Ruslans Sorokins/Toms Benjanvs un Armands Āboliņš/Aleksandrs Solovejs. Trīs komandas vēlāk cīnīsies par vietu pamatturnīrā.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-23 12:49, pirms 9 gadiem
Šodien jau bija drusku labāk kā vakar, bet tāpat pārāk viens uz otru liek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-23 23:30, pirms 9 gadiem
Džeki labi spēlē, bet divas lietas - Finstera emocijas ir parspīlētas un komandu tikai norok.. Nav daudzveidības - 3x pēc kārtas blokā slīpi iesist un neredzēt, ka pa līniju neviena nav. Nu un tik daudz serves autā.