Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točam un Fokerotam neizdodas tikt pamatturnīrā Dubaijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točam un Fokerotam neizdodas tikt pamatturnīrā Dubaijā
Edgars Točs un Kristians Fokerots. Foto: volleyballworld.com

"Beach Pro" tūres "Challenge" turnīru pludmales volejbolā noslēguši Edgars Točs un Kristians Fokerots. Latvieši Dubaijā kvalifikācijas otrās kārtas spēlē ar 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās Francijas pludmales volejbolistiem Kelvinam un Kvinsī Ajē.

• Pēc ilgāka pārtraukuma "Beach Pro" tūrē atgriezušies Edgars Točs un Kristians Fokerots. Fokerots sevi šosezon lieliski parādīja Eiropas un pasaules jaunatnes turnīros, bet vēl sevi jāapliecina pieaugušo sabiedrībā. Dubaijas "Challenge" latviešiem jāsāk ar kvalifikāciju, kuras pirmajā spēlē izdevās ar 2-0 (21:11, 21:19) pieveikt slovākus Mareku Janiju un Lubošu Ņemecu.

• Lai iekļūtu pamatturnīrā, Točam un Fokerotam vajadzēja pieveikt francūžus Kelvinu un Kvinsī Ajē. Spēli dueti sāka ar līdzīgu cīņu, minimālā vadībā turoties Francijas duetam. Francūžiem arī pirmajiem izdevās tikt pie divu punktu pārsvara, bet tad arī panākt 10:7. Līdz tehniskajam pārtraukumam latviešiem izdevās pietuvoties minimālā atstatumā, bet pēc tā panāca izlīdzinājumu (12:12). Līdz seta galotnei dueti cīnījās punkts punktā, bet izšķirošo izrāvienu veica Francijas duets, izcīnot panākumu ar 21:19.

• Arī otrajā setā Točs un Fokerots nonāca iedzinējos ar divu punktu deficītu (3:5). Francūži drīz vien trīskāršoja savu pārsvaru, panākot 11:5. Duetiem dodoties tehniskajā pārtraukumā bija skaidrs, ka Latvijas duetam izglābšanās būtu sava veida brīnums (7:14). Točs un Fokerots nedomāja padoties, un pēc pārtraukuma veica sešu punktu izrāvienu. Līdz seta beigām dueti punktus guva pārmaiņus, latviešiem nespējot panākt izlīdzinājumu un atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (19:21, 19:21).

• Līdz ar to Točam un Fokerotam neizdevās iekļūt pamatturnīrā, kuru rīt sāks Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs. Šis Latvijas duets savu sezonu sāka vien vasaras izskaņā, bet šajā turnīrā var spēlēt, jo tika pie īpašā ielūguma.