Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Beach Box Camps komandai pievienojas Adrians Karambula

Jānis Celmiņš

Nupat kā ir noslēgusies Beach Box Camps nesenākā nometne tepat Jūrmalā, bet organizatori jau steidz ziņot par iespaidīgajiem jaunumiem saistībā ar nākamo nometni, kas notiks oktobra pirmajās dienās Spānijas salā Maljorkā – savu dalību trenera amatā šai nometnei ir apstiprinājis slavenais “Mr.Skyball”, jeb Adrian Carambula, kurš galvenokārt ir zināms ar savu iespaidīgo servi un, protams, atzinīgajiem rezultātiem, kuri gūti vien salīdzinoši nesenā laika periodā, strauji parādoties FIVB pasaules tūres apritē, kad 2015.gadā vienojās par veiksmīgo sadarbību ar Alex Ranghieri. Kopš sadarbības sākuma Ranghieri/Carambula ir spējuši izcīnīt vairākas godalgotas vietas Pasaules tūres posmos, kā arī nodrošinājuši sev dalību RIO Olimpiskajās spēlēs.

Beach Box Camps organizē pludmales volejbola nometnes visdažādākā vecuma un meistarības līmeņa dalībniekiem dažādās pasaules valstīs labāko treneru vadībā. Sestdien noslēdzās jau septītā nometne un pirmo reizi tā notika Beach Box Camps mājvietā Latvijā. Jaunizveidotajā Jūrmalas sporta centrā tika uzņemti 60 dalībnieki no 11 dažādām valstīm, lai 8 dienu garumā piedalītos organizatoru sarūpētā nometnes programmā. Pacilāti izvērsās Beach Box Camps galvenā trenera Aleksandra Samoilova ierašanās nometnē taisnā ceļā no Rīgas lidostas ar svaigi izcīnītu bronzas medaļu un slaveno Šveices govju zvanu, ko izsenis dāvā pirmo trīs vietu ieguvējiem Gštādes “Major” sērijas turnīrā. Nometnes dalībnieki sarīkoja pārsteiguma svinības Aleksandram un izmantoja izdevību, lai dzīvē novērtētu šos iespaidīgos apbalvojumus.

Pludmales volejbola nometnes laikā dalībnieki piedalījās speciāli izveidotā treniņu programmā, kur katrai dienai un trenerim bija sava loma. Treneru korpuss pietiekami iespaidīgs – Aleksandrs Samoilovs, Genādijs Samoilovs, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins un Austris Štāls. Lai gūtu priekšstatu par profesionālu sportistu ikdienas režīma niansēm, paralēli volejbola treniņiem smiltīs, tika aizvadīts arī īpašs fiziskās sagatavotības treniņš pludmalē Ruslana Sorokina vadībā, kā arī ātruma un eksplozivitātes treniņš Jūrmalas stadionā Aleksandra Samoilova vadībā. Bez fiziskiem treniņiem svarīga ir arī teorētiskā un analītiskā bāze, par ko parūpējās Genādijs Samoilovs padziļināti izstāstot par pludmales volejbola pamatelementiem un īpatnībām, kā arī ļoti aizrautīgi vienmēr ir izvērtušies Aleksandra Samoilova sarūpētie taktiskie treniņi un video analīzes, kur dalībniekiem ir iespēja iejusties profesionāla sportista ādā un uzzināt informāciju, kāda nevienam citam nav pieejama. Nometnes nesastāv tikai no sporta aktivitātēm, organizatori ir parūpējušies arī par saliedēšanās pasākumiem, kuri, ņemot vērā nometnes dalībnieku starptautisko sastāvu, ir it īpaši saistoši un interesanti, kā arī dažādām ekskursijām, ballītēm un citiem pasākumiem. Šis ir lielisks veids kā apvienot atpūtu, ceļošanu un sportu!

Beach Box Camps pirmā pludmales volejbola nometne tika aizvadīta 2014.gadā Hurgadā – pilsētā, kur atrodas komandas Samoilovs/Šmēdiņš ziemas treniņu bāze. Kopš tā brīža Beach Box Camps ir devies vēl uz Turcijas pilsētām Side un Kemera, Spānijas salu Maljorku, Dubaiju (AAE) un šogad pirmo reizi arī Jūrmalu. Sakarā ar notikumiem pasaulē un tūrisma industrijā, Beach Box Camps uz nenoteiktu laiku ir atcēluši plānus par nometnēm Turcijā un Ēģiptē, bet aizvien tiek domāti jauni galamērķi. Kā jau augstāk rakstā minēts, nākamā tuvākā nometne Spānijas salā Maljorkā būs īpaša ar pirmo piesaistīto ārvalstu treneri – Adrian Carambula. Ikvienam dalībniekam būs iespēja atklāt maģiskās serves slepeno eliksīru. Pirmo reizi uz Maljorku nometnes dalībnieki devās pagājuša gada septembrī un bija ļoti apmierināti ar norises vietu, pateicoties skaistajai, plašajai pludmalei, baltajām smiltīm, labajiem laikapstākļiem un nevainojamai infrastruktūrai, kur pēc aktīvajiem treniņiem, atpūtu spēs atrast visdažādāko izklaižu piekritēji.

Sīkāk par Beach Box Camps un iespēju pievienoties Spānijas nometnei var atrast organizatoru mājas lapā BeachBox Camps