Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Ergo Open 2017" sezona sākas ar Samoilova un Šmēdiņa uzvaru

"Ergo Open 2017" sezona sākas ar Samoilova un Šmēdiņa uzvaru
ERGO OPEN 1. posma uzvarētāji
Foto: LVF, facebook

Nedēļas nogalē Ventspilī sākās Latvijas čempionāts pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017, un tajā uzvarēja pasaules ranga līderi Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Sacensības notika jaunajā pludmales volejbola stadionā.

Šajā posmā spēkojās tikai vīriešu komandas, toties smilšu laukumos izgāja visi spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolisti. Pēc grupu turnīra, kurā 24 dueti bija sadalīti astoņās grupās, izslēgšanas spēlēs iekļuva visi ar augstākajiem numuriem turnīrā izsētie pāri.

Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā pie nosacīti negaidītiem rezultātiem var pieskaitīt vien Māra Orupa un Jāņa Rudzīša panākumu pār iepriekšējā sezonā vairākkārt labāko četriniekā iekļuvušajiem Ģirtu Glāzeru un Sandris Andrejevu ar 2:1 (-16, 20, 12), kā arī Baltijas čempiona zāles volejbolā Arta Caica un Arņa Tuntes 2:1 (18, -16, 15) uzvaru pār ciemiņiem no Zviedrijas – šī brīža pasaules ranga 80. pāri Martinu Apelgrēnu un Simonu Bomanu.

Ceturtdaļfinālos uzvaras svinēja turnīra zarā ar augstākajiem numuriem izliktie pāri. Tāpat notika arī pusfinālā. Savu klasi vēlreiz nodemonstrēja pasaules spēcīgākais duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, kuri brāļu cīniņā ar 2:0 (16, 16) apbēdināja Ventspils PVK Bloks pārstāvjus Tomu Šmēdiņu un Aleksandru Soloveju. Otrā pusfinālā turnīra otrā pāra statusu apliecināja Latvijas vicečempioni zāles volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri ar 2:0 (12, 20) apspēlēja citu Ventspils PVK Bloks pārstāvjus Edgaru Toču un Rihardu Finsteru.

Mačā par 3. vietu divu PVK Bloks duetu cīņā ar pirmajām bumbas izspēlēm vadībā izvirzījās Točs ar Finsteru, kuri drīz vien panāca 5-6 punktu pārsvaru, ar Finstera eisu uzvarot pirmo setu – 21:12. Arī otrajā setā krietni pārāki bija Točs ar Finsteru, un, Solovejam servējot bumbu autā, Rihards ar Edgaru svinēja vieglu uzvaru ar 2:0 (12, 14). Tomam Šmēdiņam un Aleksandram Solovejam šoreiz jāsamierinās ar ceturto vietu.

Bijām cerējuši tikt finālā,” pēc trešās vietas izcīnīšanas teica Finsters. “Pēdējo cīņu nospēlējām labi. Edgars labi nospēlēja blokā, labi sanāca spēle aizsardzībā. Tagad dosimies uz pasaules tūres posmu Maskavā, pēc tam jūnijs būs tukšāks, bet trenēsimies un gatavosimies Eiropas meistarsacīkstēm.”
“Pusfinālā pret Pļaviņu un Regžu nepaņēmām to, ko varējām paņemt,” arī Točs akcentēja pusfinālu. “Mārtiņš nospēlēja labi, un Haralds teicams bija blokā. Nevarējām spēlēt tik brīvi kā iepriekš. Galvenie mači mums šosezon ir Eiropas čempionāts Jūrmalā, bet centīsimies tikt arī kādā augstākās raudzes turnīrā pasaules tūrē, jo mazākajos turnīros pēc izmaiņām sacensību norisē sliktākajā gadījumā ir tikai viena spēle. Aizbrauc, nospēlē to un brauc mājās.”

Abi bronzas medaļu ieguvēji pirms fināla, kurā Samoilovs vecākais un Šmēdiņš jaunākais tikās ar Pļaviņu un Regžu, pasaules spēcīgākajam duetam prognozēja uzvaru divos setos. Viņiem izrādījās taisnība, lai arī otrajā setā uzvarētājs izšķīrās tikai galotnē.

Sākumā finālcīņā vadībā izvirzījās Pļaviņš ar Regžu, un rangā augstākstāvošie Samoilovs ar Šmēdiņu viņus noķēra tikai tad, kad abiem duetiem uz tablo bija pa astoņiem punktiem. Tūlīt Jānis ar Aleksandru izvirzījās arī vadībā (11:9), un vairāk par neizšķirtu (15:15) Mārtiņš ar Haraldu setā vairs nepanāca – Šmēdiņam eiss pēc bumbas atsišanās pret tīkla trosi, un 21:16 turnīra pirmā numura labā.
Arī 2. setu ar 6:1 izrāvienu sāka pasaules ranga līderi, taču pretinieki viņus noķēra un pat izvirzījās vadībā. Pēdējais sitiens gan Pļaviņam padevās autā, un ar 2:0 (16, 19) uzvaru svinēja sacensību favorīti Samoilovs un Šmēdiņš.

Fināls iznāca baudāms,” pēc pēdējās spēles turnīrā teica Jānis Šmēdiņš. “Mārtiņš ar Haraldu labi iesāka pirmo setu. Tas palīdzēja uzturēt zināmu spriedzi. Otro setu iesākām labi, bet pašiem gadījās pāris kļūdiņas, un pretinieki pievilka klāt. Pēdējās divas spēles bija labs treniņš. Mums trūkst spēļu pieredzes spēcīgos turnīros ar spēcīgiem pretiniekiem, bet fiziski jūtamies labi.”

“Otrajā setā ātri izvirzījāmies vadībā ar 6:1, bet pretinieki ātri panāca izlīdzinājumu, un līdz pat seta beigām divu punktu pārsvara nevienai no komandām vairs praktiski nebija. Bija garas izspēles, un skatītājiem bija interesanti skatīties šo cīņu,” apmierināts ar cīņas iznākumu bija arī karalis Lauva jeb Aleksandrs Samoilovs.

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā.
Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot arī Rīgā, Jūrmalā, Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts. Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv