Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Egleskalns uzsāks dalību Fužo Open pamatturnīrā

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Egleskalns uzsāks dalību Fužo Open pamatturnīrā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns trešdien uzsāks dalību savā pirmajā kopīgajā Pasaules kausa posma pamatturnīrā. Ķīnas pilsētā Fužo notiekošajā Open turnīrā mūsu dueta pretinieki būs Austrālijas, Vācijas un Polijas sportisti. Pirmās divas apakšgrupas spēles tiks aizvadītas trešdien, trešā – ceturtdien.

Jau vēstīts, ka šorīt Latvijas duets sarūpēja nelielu pārsteigumu Fužo posma kvalifikācijas turnīrā. Vispirms latvieši no tālākās cīņas izslēdza turnīrā ar 16.numuru izsētos spāņus Francisko Tomasu un Sezaru Menendesu Ortegu, bet vēlāk tika galā arī ar kvalifikācijas sacensību pirmo numuru kanādiešiem Semu Pedlovu un Grantu O’Gormanu.

„Otrajā spēlē jutos krietni labāk nekā pirmajā. Esmu priecīgs, ka varam palikt un turpināt cīnīties pamatturnīrā. Man šobrīd svarīgi ir uzkrāt pieredzi,” pēc kvalifikācijas barjeras pārvarēšanas pauda Hermans Egleskalns, kuram šis ir pirmais FIVB Pasaules kausa posms viņa karjerā. „Mārtiņš ir lielisks aizsargs. Man vēl jāpieliek blokā un mēs kļūsim tikai labāki,” piebilda pludmales volejbolists. Tikmēr arī Pļaviņš uzslavēja savu jauno partneri: „Man patīk, kā viņš strādā, ne tikai treniņos un spēlēs, bet arī visādā citādā ziņā. Viņš liek strādāt vēl smagāk arī man, un esmu drošs, ka arī es progresēšu kopā ar viņu. Neesmu drošs, kā mums veiksies pret pamatturnīra džekiem, bet mums šobrīd svarīgākais ir spēlēt un gūt spēļu praksi.”

Pirmo maču pamatturnīrā Latvijas duets aizvadīs trešdienas rītā, plkst.8:00 pēc Latvijas laika, kad mūsējiem pretī stāsies austrālieši Izaks Kapa un Kristofers Makjū, kuri pamatsacensībās izlikti ar augsto piekto numuru. Aizvadītajā sezonā austrālieši prata uzkāpt uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena Klāgenfurtes „Grand Slam” turnīrā, kā arī ierindoties devītajā vietā Šanhajā notiekošajās „Grand Slam” sacensībās. Otrajā E apakšgrupas mačā Pļaviņam un Egleskalnam pretī stāsies viens no vadošajiem Vācijas duetiem Sebastians Fukss un Tomass Kecmareks (12.). Pagājušajā sezonā šis Vācijas duets izcīnīja divas ceturtās vietas Open turnīros. Latvijas un Vācijas dueti laukumā rīt dosies plkst. 12.10.

Diemžēl nevienu no šīm spēlēm video formātā skatīties nebūs iespējams. Trešo grupas maču latvieši aizvadīs ceturtdien, kad samēros spēkus ar jaunajiem poļu talantiem, vārda brāļiem Macejiem Košiaku un Rudolu, kuri Fužo Open pamatturnīrā izsēti ar 21.numuru. Šis duets aizvadītajā vasarā ieguva pasaules U-23 čempionāta zelta godalgas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-21 19:51, pirms 9 gadiem
kkur var redzeet atkaartojumaa kvalifikaacijas speeles?

     [+] [-]

, 2015-04-21 21:18, pirms 9 gadiem
Austrāļi būs smagi pretinieki jo pagajušogad SŠ ar viņiem pamatīgi mocijās.