Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

U19 čempionu un vicečempionu treneris Vilde: "Viss bija pakārtots šim turnīram"

Jānis Celmiņš

U19 čempionu un vicečempionu treneris Vilde: "Viss bija pakārtots šim turnīram"
Latvijas komanda Turcijā. Foto: LVF

Jau vēstīts, ka Turcijas pilsētā Izmirā Latvijas pludmales volejbolam vēsturiskajā dienā – 17. septembrī pasaules U19 čempionāta finālā tikās divi Latvijas dueti. Par jaunajiem pasaules čempioniem kļuva Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš, kuri ar 2-0 pārspēja Oliveru Bulgaču un Dāvi Teteri.

Abu duetu treneris Atvars Vilde sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda prieku par abu komandu sasniegto. “Grūti atrast vārdus! Braucām ar lielām ekspektācijām par Kristianu un Gustavu, taču arī Olivers un Dāvis parādīja fantastisku sniegumu jau kvalifikācijas sacensībās. Viņu sarežģītākā spēle bija tieši kvalifikācijā pret Nīderlandi. Manuprāt, tiešī pēc tās spēles puiši noticēja, ka var spēlēt un ir šim turnīram piederīgi. Kristianam ar Gustavu tikmēr viena no atslēgas spēlēm bija cīņa pret francūžiem apakšgrupā,” saka Latvijas izlases treneris, kuram finālā nācās palikt skatītāju tribīnēs. “Jau sapulcē puišiem pateicu, ka iesildīsimies kopā, bet pēc tam es došos skatītāju tribīnēs, uz soliņa nepalīdzot ne vienai, ne otrai komandai,” atklāja Atvars.

“Dāvim ar Oliveru liels izaicinājums bija pusfināls, kurā pretī atkal stājās Francijas komanda. Tajā mačā nervi mūsējiem bija savās vietās un viņi turpināja pārsteigt. Nolika pie vietas francūžus ar bloku un arī darbībām aizsardzībā. Vislielākie komplimenti par šo spēli, tik kvalitatīvu spēli sen nebija nācies redzēt. Finālā viss vienkārši – Dāvim beidzās baterijas, trīs spēles vairāk… Tas deva savu. Gribu pateikt visiem lielu paldies, mēš tiešām jutām atbalstu. Prieks par puišiem, viņu paveikto gan pirms turnīra, gan turnīra gaitā, paldies visiem, kuri palīdzēja, lai šis viss notiktu. Viss ir bijis pakārtots šai nedēļai un tik ļoti cik rezultāts bija gaidīts, tai pat laikā arī negaidīts, neizsakāms prieks par puišiem. Protams, sezonas sākumā mērķi bija pēc iespējas labāk sagatavoties pasaules čempionātam. Tomēr, zinot to, ka sezona ir gara un čempionāts ir tās noslēgumā, tas bija liels izaicinājums. Ņemot vērā to, ka sezonas laikā ar dažādiem virknējumiem startējām Eiropas čempionātos, bija grūti noticēt, ka mums izdosies parādīt labāko sniegumu,” teic treneris Vilde.

Olivers Bulgačs un Dāvis Teteris pasaules čempionātu sāka ar kvalifikāciju, kurā vajadzēja pārvarēt trīs kārtas. Šim pārim viss varēja beigties jau kādā no pirmajām divām spēlēm, jo divas spēles tika uzvarētas vien trešajā setā. Trim uzvarām kvalifikācijā sekoja vēl sešas pamatturnīrā, kas ļāva iekļūt finālā. Tikmēr iekļūšanai finālā ar sešām uzvarām sešās spēlēs pietika Kristianam Fokerotam un Gustavam Auziņam. Vēlāk viņiem arī septītais panākums un uzvara turnīrā.

Latvijas delegācija no Turcijas atgriežas 19. septembrī, ielidojot plkst. 23.45 ar reisu no Frankfurtes.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-19 16:17, pirms 2 gadiem
Prieks arī par jauno treneru paaudzi - Vilde, Solovejs, Finsters. Cerīgi, domājot par pludmales volejbola attīstību.

     [+] [-]

, 2022-09-19 22:29, pirms 2 gadiem
Atvaram ir kāda radniecība ar Raimondu?