Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Duda/Ana Patrisija triumfē PČ, Haidrihas trauma Šveicei atņem bronzu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Duda/Ana Patrisija triumfē PČ, Haidrihas trauma Šveicei atņem bronzu
Duda un Ana Patrisija. Foto: volleyballworld.com

Ar Dudas un Anas Patrisijas uzvaru noslēdzies sieviešu turnīrs pasaules čempionātā pludmales volejbolā. Brazīlietes finālā pieveica kanādietes Sofiju Bukovecu un Brendiju Vilkersoni. Tikmēr bronzas cīņa noslēdzās ar smagu šveicietes Joanas Haidrihas pleca traumu, kas teju izcīnītu bronzu no šveiciešu rokām atdeva vācietēm Svenjai Millerei un Cinjai Tilmanai.

• Romā šodien risinās izšķirošie notikumi pasaules čempionātā pludmales volejbolā, ko devītajā vietā noslēdza Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet 17. vietā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Sieviešu turnīrā vispirms noskaidroja bronzas medaļas laureātes. Pēc zaudējuma pusfinālā par trešo vietu cīnījās vācietes Svenja Millere/Cinja Tilmana un šveicietes Joana Haidriha/Anuka Verže-Deprē. Jāsaka gan, ka šī spēle palika nepabeigta. To sekmīgi sāka Šveices duets, izvirzoties vadībā ar 8:4. Vācietēm tā arī neizdevās lauzt cīņas gaitu, nespējot pietuvoties tuvāk par trim punktiem. Tādējādi Šveices duets uzvarēja setu ar 21:16.

• Otrā seta sākumā Vācijas duets ieguva divu punktu pārsvaru, bet pretinieces vispirms panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam turpināja izrāvienu, panākot 9:5. Brīdi vēlāk spēle bija galā. Haidrihai jau pirms spēles bija problēmas ar plecu, bet pie rezultāta 10:7 viņa izservēja bumbu, ko pavadīja skaļš kliedziens. Savainojums nu bija ļoti nopietns, volejbolistei turpinot ciest lielas sāpes, kamēr mediķi centās sniegt pirmo palīdzību. Lai arī Šveices pāris bija vadībā pa setiem un arī otrajā setā, uzvara tika piešķirta Vācijas duetam.

Sieviešu turnīra finālā atlika cerēt, ka viss tiks noskaidrots laukumā. Kopš 2015. gada pasaules čempionātā nebija uzvarējis Brazīlijas sieviešu duets, kad to paveica Agata un Barbara. Nu Dudai un Anai Patrisijai bija iespēja pārtraukt ieilgušo pārtraukumu. Tikmēr Sofija Bukoveca un Brendija Vilkersone vēlējās doties savu tautiešu Sāras Pavānas un Melisas Humanas-Paredesas pēdās, atnesot Kanādai otro pasaules čempionāta zeltu pēc kārtas.

• Lieliski spēli sāka brazīlietes, kuras āri veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 7:2. Kanādietes meklēja iespējas atspēlēties, bet tad nonāca iedzinējos ar 9:15. Pēc tehniskā pārtraukuma vienreiz kļūdījās Duda, bet Bukovecas pacelto bumbu aizsardzībā realizēja Vilkersone (16:19). Izglābties tomēr nebija lemts, Dudai un Anai Patrisijai uzvarot setu ar 21:17.

• Otro setu ar aktīvu spēli aizsardzībā sāka kanādietes, bet Anas Patrisijas serves ļāva brazīlietēm pārņemt vadību. Nebija tālu no divu punktu pārsvara iegūšanas, bet ar bloku situāciju izglāba Vilkersone (4:4). Brīdi vēlāk Ana Patrisija arī uzlika efektīgu bloku, dodot brazīlietēm divu punktu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma divreiz identiski kļūdījās Bukoveca, dodot pretiniecēm četru punktu pārsvaru (14:10).

• Nākamajās četrās izspēlēs līmenī nenospēlēja Ana Patrisija, rezultātam kļūstot neizšķirtam (14:14). Viņa gan uzreiz labojās, uzlika vairākus blokus, bet arī Vilkersone atbildēja ar to pašu. Seta galotnē pārliecinošāk tomēr nospēlēja brazīlietes, Dudai un Anai Patrisijai kļūstot par jaunajām pasaules čempionēm - 2-0 (21:17, 21:19).