Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru pār šveiciešiem sasniedz ceturtdaļfinālu Meksikā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru pār šveiciešiem sasniedz ceturtdaļfinālu Meksikā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši trešo uzvaru Meksikā notiekošajā "Beach Pro" tūres Tlakskalas "Challenge" turnīrā. Latvieši pieveica šveiciešus Florianu Brīru un Marko Kratigeru, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Atgādinām, ka Pasaules tūres vietā tagad stājas "Beach Pro" tūre, kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. Jaunā sezona sākas ar "Challenge" posmu Meksikā.

• Tlakskalas "Challenge" pamatturnīru ar pārliecinošu uzvaru sāka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja čīliešus Noe Aravenu un Visenti Dorguē, bet cīņā par uzvaru grupā ar 2-0 (21:15, 21:19) pārspēja Kusti Nolvaku un Martu Tīsāru no Igaunijas.

• Uzvara grupā deva nosacīti vājākus pretiniekus astotdaļfinālā, par kuriem kļuva šveicieši Florians Brīrs un Marko Kratigers. Jau spēles sākumā latviešiem izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, veicot trīs punktu izrāvienu, bet pretinieki uzreiz atspēlējās. Līdz seta otrajai pusei cīņa ritēja līdzvērtīgi, šveiciešiem arī atgūstot minimālu vadību (11:10).

• Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš veica vēl vienu trīs punktu izrāvienu, kas ļāva atjaunot divu punktu vadību. Šoreiz šveicieši pēc viena gūta punkta pamanījās zaudēt vēl trīs, rezultāta starpībai pieaugot līdz pieciem punktiem (18:13). Svinēt panākumu bija pāragri, jo Brīrs un Kratigers seta galotnē pietuvojās līdz minimālam atstatumam. Latvijas duetam gan bija pa spēkam noturēt uzvaru ar 21:19.

• Otrajā setā nevienam no pāriem līdz tā vidum neizdevās iegūt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Tehniskajā pārtraukumā šoreiz vadībā devās latvieši, kur pēc pārtraukuma veica pirmo izrāvienu setā (13:10). Arī šoreiz šveicieši piedzīvoja kritumu sniegumā, ko Latvijas duets izmantoja, liekot punktu spēlei un izcīnot uzvaru ar 2-0 (21:19, 21:16).

• Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kurā viņu pretinieki būs "King of the Court" turnīros labi iepazītie zviedri Davida Āmans un Jonatans Helvigs. Spēles sākums plkst. 22:00.

     [+] [-]

, 2022-03-19 08:19, pirms 3 gadiem
Kādreiz pludmales volejbolu rādīja youtube. Vai kaut kas mainījies.? Es vēl ceru.

     [+] [-]

, 2022-03-19 09:07, pirms 3 gadiem
Atvainojos, kļūda rakstā. Kādēļ vairs nerāda pludmales volejbolu yotube kanālā?