Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mols/Sērems pirmo reizi iekļūst PČ finālā, sieviešu finālā Brazīlijas-Kanādas duelis

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mols/Sērems pirmo reizi iekļūst PČ finālā, sieviešu finālā Brazīlijas-Kanādas duelis
Kristians Sērems un Anders Mols. Foto: volleyballworld.com

Itālijas galvaspilsētā Romā izskaņai tuvojas pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Šodien pusfinālos noskaidrojās tie dueti, kuri turpinās cīņu par čempiontitulu. Par to sieviešu un vīriešu konkurencē spēkiem mērosies Brazīlijas, Norvēģijas un Kanādas pāri.

• Straujiem soļiem Romā tuvojās izskaņai pasaules čempionāts pludmales volejbolā, ko devītajā vietā noslēdza Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet 17. vietā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Šovakar sieviešu un vīriešu dueti aizvadīja pusfināla spēles, noskaidrojot tos duetus, kas finālā cīnīsies par pasaules čempionu titulu.

• Pasaules čempionāta pirmspēdējā diena sākās ar sieviešu turnīra pusfinālu starp Joanu Haidrihu/Anuku Verže-Deprē no Šveices, kuras grupu turnīrā un astotdaļfinālā pieveica Graudiņu un Kravčenoku, un brazīlietēm Dudu un Anu Patrisiju. Spēli labāk sāka Šveices duets, izvirzoties vadībā ar 5:2, bet pretinieces veica izrāvienu, kas ļāva pārņemt vadību (7:6). Seta otrajā pusē brazīlietēm izdevās iegūt arī divu punktu pārsvaru, pie pretinieču serves vairs nekļūdoties un uzvarot setu ar 21:19. Otrajā setā šveicietes ne uz brīdi neizvirzījās vadībā, bet intriga pazuda pēc tehniskā pārtraukuma. Seta otrajā pusē Duda un Ana Patrisija zaudēja vien trīs punktus, iesoļojot finālā - 2-0 (21:19, 21:13).

• Sieviešu turnīra otrajā pusfinālā vajadzēja trīs setus, lai noskaidrotu uzvarētāju. Pirmajā setā iegūto divu punktu pārsvaru tā otrajā pusē sešu punktu pārsvarā pārvērta kaknādietes Sofija Bukoveca un Brendija Vilkersone, kas tām ļāva gūt panākumu ar 21:15. Otrajā setā Svenja Millere un Cinja Tilmana no Vācijas ņēma grožus savās rokās, izvirzījās vadībā ar 12:6 un noturēja pārsvaru līdz seta beigām - 21:15. Tādējādi spēles liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā kanādietes uzreiz ieguva trīs punktu pārsvaru, tā arī neatdodot vadības grožus pretiniecēm. Tādējādi finālā iekļuva Bukoveca un Vilkersone - 2-1 (21:15, 15:21, 15:12).

• Vīru turnīra pusfinālā mazliet negaidīti tikās turnīrā ar 12. un 15. numuru izsētie dueti. Brazīlieši Vitors Felipe un Renatu Lima mērojās spēkiem ar Teo Bruneru un Čeimu Šalku no ASV. Pirmajā setā brazīlieši ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, bet tad to palielināja līdz 8:4. Sekoja amerikāņu izrāviens, bet panākt izlīdzinājumu tā arī neizdevās. Brazīlieši seta otrajā pusē atjaunoja četru punktu pārsvaru un uzvarēja ar 21:17. Otrajā setā biežāk bija vērojams līdzsvars uz tablo, bet vadību ASV duets tā arī neieguva, finālā iekļūstot Vitoram Felipem un Renatu Limam - 2-0 (21:17, 21:19).

• Vakara noslēgumā pirmo reizi pasaules čempionāta finālā centās nokļūt Anders Mols un Kristians Sērems no Norvēģijas, kuriem pretī stājās 2017. gada pasaules čempions Andre un viņa pārinieks Žoržs no Brazīlijas. Spēles sākumā Andre pamanījās uzlikt četrus blokus, bet norvēģi tāpat atrada veidus, kā atjaunot līdzsvaru uz tablo (7:7). Seta otrajā pusē norvēģi nostiprināja iegūto vadību pēc Žorža nesekmīgajiem uzbrukumiem. Sērems atkoda arī Andre spēli blokā, regulāri viņu apspēlējot, kas ļāva uzvarēt setu ar 21:14.

• Otrajā setā pie tīkla saimniekoja Mols, turpinot terorizēt Žoržu. Tomēr arī norvēģi pieļāva kļūdas, kas ļāva brazīliešiem atjaunot līdzsvaru uz tablo (9:9). Mola spēle blokā un Sērema aizsardzība palīdzēja norvēģiem iegūt vajadzīgo divu punktu pārsvaru, bet Mola bloks pirmās mačbumbas izspēlē lika punktu spēlei - 2-0 (21:14, 21:18).

• Svētdien čempionāts turpināsies plkst. 17:00 ar bronzas spēli sievietēm, bet noslēgsies ar vīru finālu plkst. 22:15. Pasaules čempionāta spēles var skatīties Viaplay platformā.

  -2 [+] [-]

, 2022-06-18 23:33, pirms 2 gadiem
Kas tie pa Molu un Semersu, ka virsraksta jauzsver!

     [+] [-]

, 2022-06-19 11:26, pirms 2 gadiem
Rubenietis rakstīja: Kas tie pa Molu un Semersu, ka virsraksta jauzsver!
Biksēs tikpat daudz pļūti, kā pie katra raksta?