Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Kravčenoka turpinās spēlēt kopā līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Graudiņa/Kravčenoka turpinās spēlēt kopā līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Foto: Renārs Koris / facebook.com/graudina.kravcenoka

LETA. Latvijas pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka turpinās sadarbību nākamajā olimpiskajā ciklā, pievienojoties kompānijas "Red Bull" sportistu komandai.

2019.gada Eiropas čempiones Graudiņa/Kravčenoka šovasar Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu. Graudiņa arī kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempioni.

"Ar Tīnu runājām un nolēmām, ka viss ir labi un turpinām spēlēt kopā līdz pat Parīzei," par tuvāko ciklu piektdien notikušajā preses konferencē atzīmēja Kravčenoka. ''Nemaz negribēju šķirties no Anastasijas, turklāt šis solis nebūtu loģisks, jo esam kvalificējušās jaunās pasaules tūres elites līmenim," uzsvēra Graudiņa.

Sākot ar nākamo sezonu, Pasaules tūri kalendārā aizstās "Beach Pro Tour" turnīri, kas būs sadalīti trīs līmeņos - "Elite16", "Challenge" un "Futures". Viens no šiem turnīriem vasarā iecerēts arī Jūrmalā.

"Tagad vēl ir daudz jautājumu par jauno tūri - kā notiks un kā izskatīsies dzīvē. Ticu, ka attīstība ies uz augšu, iegūstot gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem," teica Kravčenoka.

"Tas nav optimālākais plāns, kā attīstīties sporta veidam, jo elites līmenī spēlēs ierobežots pāru skaits. Taču, skatoties tieši mūsu kā dueta perspektīvā, iegūsim, jo spēlēsim spēcīgā konkurencē," atzīmēja Graudiņa.

Graudiņa šosezon vēl spēlēs NCAA čempionātā, tāpēc plānots, ka Kravčenoka februārī dosies uz ASV, kur abas sportistes kopīgi trenēsies, lai martā piedalītos vienā no diviem "Elite 16" turnīriem Brazīlijā vai Meksikā. Maijā duets atkal apvienosies, lai gatavotos vasaras sezonai.

Abas sportistes vismaz vēl vienu gadu sadarbosies ar Brazīlijas treneri Gustavu Roču, kurš strādā arī Graudiņas augstskolā. Tāpat komandā strādās fiziskās sagatavotības treneris Andris Eikens un statistiķis Aivis Kokins.

"Gribētu ar treneri noslēgt līgumu līdz pat Parīzes olimpiskajām spēlēm, taču viņam visu vajag ļoti rūpīgi izplānot. Viņš vēlējās redzēt, kā mums klāsies kopā vēl vienu sezonu," sadarbību komentēja Graudiņa.

Kopš vasaras NCAA atlēti, tajā skaitā Graudiņa, var slēgt sponsoru līgumus ar kompānijām, tādējādi Latvijas duets nonācis "Red Bull" paspārnē.

""Red Bull" viņu virzienā skatījās jau pēc uzvaras Eiropas čempionātā, taču Tīna kā studentu sporta pārstāve nevarēja slēgt līgumus ar sponsoriem. Šo sadarbību oficiāli uzsākam tikai tagad, taču sarunas bija jau pirms tam. Pati lielākā priekšrocība ir tā, ka viņas ir jaunas, jo "Red Bull" koncentrējās darbam ar jauniem sportistiem. Lai no tāda tirgus kā Latvija kļūtu par "Red Bull" sportistu, jābūt patiešām izcilām spējām. Līgums ir noslēgts uz diviem gadiem, bet tā summa ir konfidenciāla informācija," skaidroja sportistu menedžeris Edgars Buļs.

Tikmēr Latvijas Volejbola federācijas padomes loceklis Andris Blaka atklāja, ka šobrīd norisinās sarunas, lai noslēgtu līgumu ar starptautisko federāciju un nākamos trīs gadus Latvijā norisinātos augstākā līmeņa - elites - turnīri.

"Gribētu tur redzēt ne tikai Anastasiju un Tīnu, bet arī vēl kādus duetus, kuriem varētu piešķirt rīkotāju speciālos ielūgumus. "Volleyball World" ir lielas ambīcijas no vienkārši sporta pasākuma to padarīt par izklaidi. Sagaidāms, ka tam būs lielāka mediju ažiotāža nekā iepriekš," stāstīja Blaka.

No Latvijas sportistēm kā pirmā sezonu uzsāks Kravčenoka, kurai jau janvāra sākumā Dohā gaidāms "King of the Court" finālturnīrs, kurā viņa spēlēs kopā ar austrālieti Fību Belu.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2021-12-17 18:07, pirms 2 gadiem
Cerams, ka ne jau Martas vietā.

  +8 [+] [-]

, 2021-12-17 18:28, pirms 2 gadiem
Pozitīvi!

  +6 [+] [-]

, 2021-12-17 18:45, pirms 2 gadiem
Latvijas pludmales volejbolā pirmoreiz šādas cepurītes!

  +6 [+] [-]

, 2021-12-17 19:09, pirms 2 gadiem
Spēcīgs sponsors tas ir kruta! Lai izdodas.

  +4 [+] [-]

, 2021-12-17 19:09, pirms 2 gadiem
Paldies, ļoti labi.

     [+] [-]

, 2021-12-17 19:27, pirms 2 gadiem
Līdz olimpiādei? Olimpiādē kopā nespēlēs?

  +2 [+] [-]

, 2021-12-17 19:39, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: Līdz olimpiādei? Olimpiādē kopā nespēlēs?
līdz tādam un tādam datumam nozīmē, ka arī pēdējā datumā

piemēram, var iesniegt līdz 17. decembrim

     [+] [-]

, 2021-12-17 19:43, pirms 2 gadiem
Nu re, Buļs ne tikai aizbrauca par mūsu naudu uz olimpiādi, bet dabūja sev nākamo komandu, kuru menedžēt

  +1 [+] [-]

, 2021-12-17 21:00, pirms 2 gadiem
Kāpēc gan lai olimpiskā četrinieka dāmas arī Parīzē nekapātos kopā par visaugstākajām vietām! Nav jau veči...

  +3 [+] [-]

, 2021-12-17 21:45, pirms 2 gadiem
Te veel viens paldies ';

  +3 [+] [-]

, 2021-12-17 21:48, pirms 2 gadiem
Paldies foto autors M.Zilgalvis no f64.lv

     [+] [-]

, 2021-12-17 23:14, pirms 2 gadiem
Kapē Spirta centrs , Kravchenkovai ik pa laikam , tik neizdevušās bildes parasti iemet ?!?!?! Dzīvē vinja ir simpātiskāka , Izskatās , ka sporta centrs speciāli mēgjina ko parādīt🙈

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 00:36, pirms 2 gadiem
Mūsu princesas!

     [+] [-]

, 2021-12-18 01:22, pirms 2 gadiem
dnp rakstīja: Te veel viens paldies
Šī ir tā meitene kas rotā manu datora deskopa bildi un kādreiz ieslēdzot datoru man saceļās prieks un smaids

     [+] [-]

, 2021-12-18 11:51, pirms 2 gadiem
Sporta Karalis rakstīja: Šī ir tā meitene kas rotā manu datora deskopa bildi un kādreiz ieslēdzot datoru man saceļās prieks un smaids
Varēji jau neslēpjoties pateikt , ka tev saceļas...Tikai kas????