Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš EČ sāk ar zaudējumu trīs setu cīņā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš EČ sāk ar zaudējumu trīs setu cīņā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: volleyballworld.com

Eiropas čempionātu pludmales volejbolā ar zaudējumu sākuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pirmajā spēlē ar 1-2 piekāpās poļiem Pjotram Kantoram un Macejam Rudolam, nespējot uzreiz garantēt izkļūšanu no grupas.

• Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš mēnesi bez turnīru prakses gatavojās Eiropas čempionātam, kurā allaž spējuši uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Ar katru gadu tas gan paliek arvien grūtāk un grūtāk. Šo turnīru latvieši sāka ar spēli pret poļiem Pjotru Kantoru un Maceju Rudolu, kurus pirms mēneša izdevās pārspēt cīņā par bronzu Espinju "Challenge" turnīrā (2-0 (21:17, 21:14)).

• Spēli nedaudz labāk sāka poļi, kuriem pirmajiem izdevās tikt pie divu punktu pārsvara (5:3). Latviešiem ātri vien izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet līdz seta vidum minimālā vadībā regulāri izvirzījās Polijas duets (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma Šmēdiņa serves atnesa latviešiem divu punktu vadību (13:11). Šoreiz jau poļiem ātri izdevās atgūt zaudēto, duetiem turpinot līdzīgu cīņu līdz pat seta beigām. Latvijas duetam vajadzēja trīs setbumbas līdz Samoilovs lika punktu tam ar sekmīgu uzbrukumu - 23:21.

• Otrā seta sākumā Samoilovs un Šmēdiņš pazaudēja minimālu vadību, bet tad Kantors panāca 6:4. Samoilovs atbildēja ar sekmīgu bloku, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Līdz tehniskajam pārtraukumam poļi vēl divas reizes izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duets kārtējo reizi spēja panākt izlīdzinājumu (12:12). Cīņa līdz seta galotnei atkal ritēja punkts punktā. Atspēlējuši divas setbumbas, Samoilovs un Šmēdiņš tika pie divām mačbumbām, bet tās palika neizmantotas. Rudols sekmīgi nospēlēja divas izspēles, kas beidzās ar poļu uzvaru otrajā setā - 25:23.

• Trešā seta ievadā Latvijas duets nonāca iedzinējos ar 1:4. Poļi ilgu laiku turējās komfortablā vadībā, bet tad latvieši veica izrāvienu, sadeldējot deficītu līdz minimumam (8:9). Nākamās divas izspēles ar punktu noslēdza poļi, kas izšķīra mača likteni. Vēlreiz atspēlēt trīs punktu deficītu neizdevās, Samoilovam un Šmēdiņam zaudējot spēlē ar 1-2 (23:21, 23:25, 12:15).

• Līdz ar to Latvijas duetam trešdien, plkst. 19:00 būs jācīnās par trešo vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs. Pretiniekos būs Simons Pfrecšners un Filips Hasters no Vācijas, kuri ar 0-2 (14:21, 13:21) piekāpās nīderlandiešiem Aleksandram Brauveram un Robertam Meusenam.

Latvijas komandu pirmās spēles Eiropas čempionātā (2022)

16. aug. 12:30Graudiņa/Kravčenoka - Vindelefa/Bisgārda (Dānija)21:16 21:12
16. aug. 19:00Samoilovs/Šmēdiņš - Kantors/Rudols (Polija)23:21 23:25 12:15
17. aug. 12:30Graudiņa/Kravčenoka - Lahti/Parkinena (Somija)1. laukums
17. aug. 19:00Samoilovs/Šmēdiņš - Pfrecšners/Hasters (Vācija)1. laukums

• Visas centrālā laukuma spēles un vairāki pirmā laukuma mači reģistrētiem lietotājiem bez maksas pieejami EuroVolley.TV, kā arī youtube.com/c/Munich2022 tiešraidē..

  -2 [+] [-]

, 2022-08-16 20:28, pirms 2 gadiem
Kārtējā vilšanās un laikam jau izgāzšanās

     [+] [-]

, 2022-08-17 00:00, pirms 2 gadiem
Nopietni - izgāšanās?
Nu reāli viņi ir tiešām jau pensionāru duets pasaules tūrē. Parasti visi cenšas taisīt komandas ar vienu pieredzējušo un otru jauno spēlētāju. Tas, ka Samoilovs ar Šmēdiņu ir labākais Latvijas duets pludmales volejbolā nav jau nekas glaimojošs, jo tas nozīmē, ka mums reāli trūkst jauno spēlētāju. Priecājamies, ka viņi vēl spēlē, jo citādi mums pat nebūtu kam īsti spēlēt EČ.
Meitenēm jau arī nav spožāka situācija. Iedomājaties, ka pēkšņi Graudiņa un Kravčenoka pārtrauc spēlēt (ceru, ka tā nenotiks). Kas tad būs nākamais pāris, kurš spēs spēlēt EČ?