Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Kravčenoka spiestas meklēt jaunu galveno treneri

Jānis Celmiņš

Graudiņa un Kravčenoka spiestas meklēt jaunu galveno treneri
Gustavo Roča. Foto: olimpiadef64.lv

Latvijas labākās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka neturpinās sadarbību ar Brazīlijas pludmales volejbola speciālistu Gustavo Roču un šobrīd ir jauna galvenā trenera meklējumos.

Sadarbību Latvijas duets un brazīliešu speciālists uzsāka 2021. gada janvārī, kad kā mērķi izvirzīja teicamu startu olimpiskajās spēlēs Tokijā. Tur komandai izdevās izcīnīt ceturto vietu, sadarbības ietvaros nostabilizējoties pasaules pludmales volejbola elitē.

Iemesls sadarbības neturpināšanai ir trenera aizņemtība Dienvidkalifornijas Universitātē, kurā studēja arī Graudiņa. Arī pirms sadarbības uzsākšanas viņam vispirms bija jāprasa atļauja augstskolai, vai viņš drīkst uzņemties papildu slodzi, un universitātes atbilde bija pozitīva.

Šobrīd duets ir jauna galvenā trenera meklējumos. Graudiņas tēvs Māris Graudiņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka šobrīd ar komandu strādā Aigars Birzulis, taču ilgtermiņa sadarbībai tiek meklēts speciālists ārpus Latvijas.

Šobrīd Graudiņa / Kravčenoka piedalās Eiropas čempionātā Minhenē.