Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Fokerots pirmajā kopīgajā spēlē atzīst ASV dueta pārākumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs un Fokerots pirmajā kopīgajā spēlē atzīst ASV dueta pārākumu
Edgars Točs. Foto: FIVB

Meksikā sācies "Beach Pro" tūres atklāšanas posms Tlakskalas "Challenge". Kvalifikācijā savu pirmo kopīgo oficiālo spēli aizvadījuši Edgars Točs un Kristians Fokerots, kuri piekāpās amerikāņiem Teiloram Krebam un Teiloram Sanderam, tālāk turnīru neturpinot.

• Atgādinām, ka Pasaules tūres vietā tagad stājas "Beach Pro" tūre, kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. Jaunā sezona sākas ar "Challenge" posmu Meksikā.

• Pēc ilgāka treniņu procesa pirmo oficiālo spēli Meksikā aizvadīja Edgars Točs un Kristians Fokerots, kuri kvalifikācijas pirmajā kārtā tikās ar ASV pludmales volejbolistiem Teiloru Krebu un Teiloru Sanderu.

• Spēles sākumā Točs neizmantoja iespēju iegūt divu punktu pārsvaru. Spēlējot kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, Točam biežāk bija jāspēlē uzbrukumā, bet tagad visa pretinieku uzmanība bija uz gados jauno Fokerotu. ASV duets pirmo reizi ieguva divu punktu pārsvaru pēc Kreba sekmīgās serves (7:5). Latvijas duetam izdevās atgūt zaudēto, bet tad sava daļa veiksmes pēc tehniskā pārtraukuma palīdzēja pretiniekiem atjaunot divu punktu pārsvaru (13:12). Fokerotam pēc darbības aizsardzībā radās iespēja panākt neizšķirtu, bet uzbrukums nebija gana pārliecinošs. Sekoja kļūda arī uzbrukumā, bet latvieši pie trīs punktu deficīta nepadevās.

Točs vēl pēc pārtraukuma atzīmējās ar bloku, kā arī tika pie salauztām brillēm pēc pretinieka spēcīgā uzbrukuma sitiena. Tikmēr Fokerots atspēlēja bumbu aizsardzībā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (17:17). Brīdi vēlāk slikti Fokerota servi uzņēma Krebs, kurš kļūdījās arī savā uzbrukuma sitienā. Trešās setbumbas izspēlē lavieši bija vistuvāk punktam, bet lieliski blokā nospēlēja Snaiders. Brīdi vēlāk Fokerots raidīja bumbu autā, atdodot setbumbu pretiniekiem. Ja Fokerotam neizdevās izmantot iespēju atgūt vadību, tad Točam gan (26:25). Pie nākamajiem trim punktiem izdevās tikt amerikāņiem, kuri uzvarēja setu ar 28:26.

• Otrā seta sākumā uzbrukumā kļūdījās Krebs, ļaujot latviešiem izvirzīties vadībā ar 3:1. ASV duets ātri vien veica izrāvienu uz latviešu nepārliecinošās spēles uzbrukumā rēķina, iegūstot arī trīs punktu pārsvaru (9:6). Kamēr Fokerots uzbruka ar spēcīgiem uzbrukuma sitieniem, viss bija kārtībā, bet vieglāki uzbrukumi pa līniju bija labs ķēriens pretiniekam. Latvieši ļoti centās atspēlēties, bet veiksme bija pretinieku sabiedrotā, pēs Snaidera eisa rezultātam esot 14:17. Seta galotnē vairs izglābties neizdevās, arī Točam un Fokerotam šo turnīru noslēdzot jau pēc vienas spēles - 0-2 (26:28, 17:21).

• Līdz ar to no četriem Latvijas pāriem pamatturnīrā spēlēs vien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem nebija jāpiedalās kvalifikācijā. Pamatturnīrs sāksies ceturtdien.

     [+] [-]

, 2022-03-16 22:34, pirms 3 gadiem
Cieniigs zaagis pret trim jenkiem - Krebam,Sanderam un Snaideram!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-16 22:48, pirms 3 gadiem
Mūsējie diezgan labi izskatījās , tikai Dažas nevajadzīgas Kr. kļūdas nedeva iespēju uzvarēt.

     [+] [-]

, 2022-03-17 08:46, pirms 3 gadiem
Bedrītis/Rinkevičs izskatījās daudz labāk un pārliecinošāk. Pagaidām pāris Nr3 Latvijā. Jātrennējas.

     [+] [-]

, 2022-03-17 11:16, pirms 3 gadiem