Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

U20 puišu izlases treneris Vilde: "Tehniskajā ziņā esam konkurētspējīgi, fiziskajā - atpaliekam"

Jānis Celmiņš

U20 puišu izlases treneris Vilde: "Tehniskajā ziņā esam konkurētspējīgi, fiziskajā - atpaliekam"
Olivers Bulgačs, treneris Atvars Vilde, Kristians Fokerots. Foto: Latvijas Volejbola federācija

“Manuprāt, šajā turnīrā ir sešas vai septiņas komandas, kuras cīnīsies par medaļām. Pārējās meistarības ziņā nedaudz iepaliek,” pirms Eiropas U20 čempionāta starta Rīgā sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka Latvijas puišu izlases galvenais treneris Atvars Vilde.

Jau rīt (17. augusts) Rīgā startēs Eiropas U20 čempionāts pludmales volejbolā (šodien aizrit kvalifikācijas sacensības), kurā Latviju pārstāvēs seši dueti: Kristians Fokerots/Olivers Bulgačs, Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis, Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars, Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, Karmena Struka/Katrīna Struka un Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce.

“Pēdējie turnīri liecina, ka mūsu pirmais pāris Fokerots un Bulgačs ir labā sportiskā formā, tagad būtiskākais ir šo līmeni noturēt. Ja viņi to spēs, tad rezultāts neizpaliks. Neteikšu tik skaļi, kā to teicis Kristians, ka viņu apmierinās tikai zelts, taču, ja viņi ar Oliveru rādīs tādu sniegumu, kā pēdējās nedēļās, tad nebrīnīšos, ja sanāks lielas lietas,” par mūsu vadošā pāra cerībām un iespējām turnīrā saka U20 izlases puišu treneris Atvars Vilde.

Puišu otrā komanda pēdējā brīdī pajuka, iemesls – savainojumi. Pēdējā brīdī izveidots duets Dāvis Teteris / Ernests Gūtmanis, neslēpj treneris. “Jauna komanda, bet Dāvim jau ir pieredze līdzīgos turnīros. No viņa varam sagaidīt labu sniegumu, bet komanda pie veiksmes var cīnīties par medaļām,” pauž treneris, sakot, ka nevajag baidīties sapņot.

Tikmēr Latvijas trešā komanda Matīss Šalkovskis / Kārlis Jaundžeikars uzreiz pēc turnīra Rīgā dosies uz Eiropas U18 čempionātu. Līdz ar to U20 čempionātā komanda mēģinās pārsteigt, taču galvenais starts Matīsam ar Kārli būs pēc starta Rīgā. “Jāsaprot, ka šie pāris gadi šajā vecumā ir milzu starpība. Un atstarpe starp U18 un U20 noteikti ir lielāka, nekā starp U20 un U22. U18 vecuma komandas vēl ir puišu kārtā, bet vecākajās grupās lielākā daļa dalībnieku jau ir apostījuši gaisu arī Pasaules kausa turnīros. Tas ir pilnīgi cits volejbols. Jāņem vērā, ka vecākās grupas arī trenējas kopā ar večiem, U18 vecums – mazāk vai nemaz. Lielākā atšķirība ir fiziskajā ziņā. Ja runājam par Latvijas komandām, tad Eiropā esam konkurētspējīgi tehniskajā ziņā, fiziski iepaliekam,” klāsta Vilde.

Melnais zirdziņš būs norvēģi, uzskata treneris, starp galvenajiem turnīra favorītiem minot arī Francijas, Austrijas, Čehijas un Zviedrijas duetus. “Manuprāt, šajā turnīrā ir sešas vai septiņas komandas, kuras cīnīsies par medaļām. Pārējās meistarības ziņā nedaudz iepaliek. U22 čempionātā bija 10 – 12 līderu komandu grupiņa, šeit tā būs mazāka. Pārsteigumi jauniešu vecumā vienmēr bijuši un būs, taču nedomāju, ka daudz. Ceru, ka pārsteigumus spēs sarūpēt Latvijas komandas, ne tik daudz citas. Korekcijas varētu ieviest lielais karstums, kas šonedēļ tiek prognozēts Rīgā, taču apstākļi visām komandām būs vienādi,” saka treneris.

Treneris izsaka cerību, ka U22 čempionātā sasniegtais (izcīnītas bronzas medaļas) Kristianam ar Oliveru palīdzējis nokratīt nost zināmu atbildības un smaguma nastu, kas varētu būt izšķiroši turnīrā Rīgā. Ja Fokerots sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka viņu apmierinās tikai zelts, tad treneris Vilde ir nedaudz pieticīgāks un atzīst, ka viņš tēmē uz vienu medaļu – jebkāda kaluma.

Trešdien turnīrā tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, bet ceturtdienas rītā sāksies pamatturnīrs. Visas Latvijas komandas turnīru iesāks ar pamatturnīru.

Pludmales volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros “O-Sands” laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 700 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas. Izšķirošās cīņas svētdien (pusfināli un medaļu spēles) tiešraidēs tiks demonstrētas portālā Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2023-08-16 14:06, pirms gada
Vilde bija domājis, ka visi iepaliek fiziski (arī Fokerots/Bulgačs), vai tikai U18, salīdzinot ar vecākiem puišiem (kas ir loģiski)?