Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots: “Pļaviņa karjera nebūs gara, tāpēc vēlos no viņa paņemt visu, ko varu”

Jānis Celmiņš

Fokerots: “Pļaviņa karjera nebūs gara, tāpēc vēlos no viņa paņemt visu, ko varu”
Kristians Fokerots. Foto: LVF

Šonedēļ (16. – 20. augusts) Rīgā norisināsies Eiropas U20 čempionāts pludmales volejbolā, kurā kopskaitā startēs sešas Latvijas komandas (pa trim vīriešu un sieviešu konkurencē). Vīriešu turnīrā Latvijas pirmais numurs būs Kristians Fokerots un Olivers Bulgačs. Pāris dienas pirms sacensību starta portāls Sportacentrs.com uz sarunu aicināja Kristianu, kurš neslēpa, ka viņa mērķis šajās sacensībās ir tikai viens – zelta medaļas!

Pēdējās nedēļās Fokerots un Bulgačs nevar sūdzēties par spēļu prakses trūkumu. Abi kopā vēl jūlija beigās izcīnīja bronzas godalgas Eiropas U22 čempionātā, bet pēcāk ar saviem ierastajiem pāriniekiem, attiecīgi Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču startējuši Polijas čempionātā, kā arī “Future” sērijas sacensībās (arī Polijā). “Grafiks bijis spraigs, spēļu bijis daudz. Labi, ka divas dienas pirms turnīra sākuma varam būt mājās, un vienu no tām arī nedaudz patrenēties. Esam labā spēļu ritmā, uz viļņa. Paredzu, ka turnīra sākums varētu būt grūtāks, bet, kad esi ritmā, tad viss aiziet,” teic Kristians Fokerots.

“Frančiem ir laba komanda, viņi Eiropas čempionātā pieaugušajiem paņēma setu no Mola un Soruma (pēdējo sezonu titulētākā pasaules komanda). Noteikti ir vērts pievērst uzmanību Zviedrijas komandai, viņi līdzīgi kā viņu pieredzējušākie priekšgājēji turpina spēlēt interesantu un ļoti atraktīvu volejbolu. Dažādas jaunas lietas mēģina arī austrieši, savā ziņā ejot zviedru pēdās,” lūgts uzskaitīt komandas, kurām ir vērts pievērst uzmanību turnīrā, saka viens no pēdējo gadu talantīgākajiem Latvijas jaunajiem pludmales volejbolistiem.

“Sākotnēji mums ar Oliveru kopā gāja pagrūti. Abi individuāli esam labi spēlētāji, taču saiknes sākumā nebija. Aizvadītajā Eiropas čempionātā U22 vecumā es sev uzliku uzdevumu un mērķi – darīt visu, lai mēs spēlētu kā komanda. Tas bija tāds kā lūzuma brīdis, pēc kura esam uz viļņa, ceru, ka mums izdosies uz tā noturēties,” smejot teic Kristians. “Mums ir jābūt vienotiem un jāpalīdz otram visās situācijās, arī tad, kad spēle neiet un ir grūtāki brīži. Šobrīd mēs varam spēlēt un cīnīties ar visām šīm vecuma grupas komandām,” pārliecināti saka sportists.

Kristians aizvadījis jau trīs kopīgus turnīrus ar Latvijas pludmales volejbola “profesoru” Mārtiņu Pļaviņu. “Biju iniciators šīs komandas izveidei. Mārtiņš ir ļoti gudrs spēlētājs, kurš man var daudz dot gan treniņos, gan spēlēs, gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš pat nemāca, bet vienkārši saka: “Tu nākamreiz pamēģini šādi!” Apzinos, ka viņam karjera nebūs gara, tāpēc vēlos no viņa paņemt visu, ko varu,” teic Kristians.

Viņš apzinās, ka “Future” sērijas turnīrs Varšavā, kurā aizvadītajā nedēļā abi kopā ar Pļaviņu izcīnīja zelta medaļas, nav bijis no spēcīgākajiem, taču ar kaut ko ir jāsāk. Duetam Pļaviņš / Fokerots šobrīd galvenais uzdevums ir krāt reitinga punktus. Uzreiz pēc U20 Eiropas čempionāta Fokerots ar Pļaviņu dosies uz Ēģipti, kur norisināsies vēl viens “Future” sērijas turnīrs. Tajā Latvijas duets jau ir pamatturnīrā. Dalība šajās sacensībās viņiem gan liegs piedalīšanos Latvijas čempionāta finālposmā.

Vaicāts par konkrētiem mērķiem Eiropas U20 čempionātā, Fokerots ir tiešs: “Zelts! Tikai un vienīgi zelts. Man ir savs mazais mērķis – iegūt zeltu visos jauniešu vecumos.” Šobrīd viņam nav Eiropas U20, Eiropas U22 un pasaules U21 čempionātu zelta medaļu.

Trešdien turnīrā tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, bet ceturtdienas rītā sāksies pamatturnīrs. Visas Latvijas komandas turnīru iesāks ar pamatturnīru.

Volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros “O-Sands” laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 700 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas. Izšķirošās cīņas svētdien (pusfināli un medaļu spēles) tiešraidēs tiks demonstrētas portālā Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2023-08-15 22:30, pirms gada
Pļaviņa karjera jau ir gara, nevis nebūs. Ir gara, visu cieņu.

     [+] [-]

, 2023-08-15 23:32, pirms gada
Vai dzīšanās pēc reitinga punktiem ar Pļaviņu tomēr lietderīgāk nebija spēlēt kopā ar Bulgaču, lai saspēlētos? Vēl jo vairāk tāpēc, ka, kā var noprast, sadarbība vēl nav ideāla. Bet cerēsim, ka izdosies piepildīt mērķi!

     [+] [-]

, 2023-08-16 09:21, pirms gada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vai dzīšanās pēc reitinga punktiem ar Pļaviņu tomēr lietderīgāk nebija spēlēt kopā ar Bulgaču, lai saspēlētos? Vēl jo vairāk tāpēc, ka, kā var noprast, sadarbība vēl nav ideāla. Bet cerēsim, ka izdosies piepildīt mērķi!
Nenoliedzami abi ir talantīgi jaunieši, bet es jau vairāk nevaru izsekot kas ar ko spēlē un vai ir ilgtermiņa skatījums uz volejbola attīstību. No Fokerota komentāra es sapratu ka ar Bulgaču kopā netrennējas, pirms U22 esot bijuši 2 treniņi. Pirms U20 katrs ar savu pārinieku pelnījuši reitinga punktus Polijā. Vai kopā trenējās ?

     [+] [-]

, 2023-08-16 09:48, pirms gada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vai dzīšanās pēc reitinga punktiem ar Pļaviņu tomēr lietderīgāk nebija spēlēt kopā ar Bulgaču, lai saspēlētos? Vēl jo vairāk tāpēc, ka, kā var noprast, sadarbība vēl nav ideāla. Bet cerēsim, ka izdosies piepildīt mērķi!
Jaunā turnīru sistēma neļaus ar Bulgaču loģiskā laika periodā izsisties pat līdz challenger turnīriem. Vajag kādam no jaunajiem palīdzēt tikt pie labiem reitinga punktiem, lai tas pats Fokerots varētu pavilkt sev līdzi Bulgaču. FIVB diezgan nopietni iegrieza mūsu pludmales volejbolam ar jauno turnīru sistēmu (arī citām valstīm, kurām nav top pāru, kuri var nodot pieredzi jaunajiem). Pareizi Fokerots saka, ka jāķer pēdējie momenti!

     [+] [-]

, 2023-08-16 13:06, pirms gada
erty rakstīja: Jaunā turnīru sistēma neļaus ar Bulgaču loģiskā laika periodā izsisties pat līdz challenger turnīriem. Vajag kādam no jaunajiem palīdzēt tikt pie labiem reitinga punktiem, lai tas pats Fokerots varētu pavilkt sev līdzi Bulgaču. FIVB diezgan nopietni iegrieza mūsu pludmales volejbolam ar jauno turnīru sistēmu (arī citām valstīm, kurām nav top pāru, kuri var nodot pieredzi jaunajiem). Pareizi Fokerots saka, ka jāķer pēdējie momenti!
Mazāk klausies ko Celmiņš stāsta. Visiem vadošajiem pludmales volejbolistiem, tai skaitā jauniešiem ir aptuveni vienāds punktu skaits, tai skaitā jauniešiem. ja nevar parādīt cienījamu rezultātu Future turnīrā (tikt top4), tad ir loģiski ka netiec uz Chalenger līmeņa turnīriem. Paskaties cik jauno pāru paši ir izsitušies daži jau spēlēja Eiropas čempionātā. Franči(uzvarēja setu pret Molu), Čehi, Austieši, Norvēģi utt .....

     [+] [-]

, 2023-08-16 14:43, pirms gada
bettt: rakstīja: Mazāk klausies ko Celmiņš stāsta. Visiem vadošajiem pludmales volejbolistiem, tai skaitā jauniešiem ir aptuveni vienāds punktu skaits, tai skaitā jauniešiem. ja nevar parādīt cienījamu rezultātu Future turnīrā (tikt top4), tad ir loģiski ka netiec uz Chalenger līmeņa turnīriem. Paskaties cik jauno pāru paši ir izsitušies daži jau spēlēja Eiropas čempionātā. Franči(uzvarēja setu pret Molu), Čehi, Austieši, Norvēģi utt .....
Nejauc EČ (mazāka konkurence) ar Beach pro. Tajā pašā Challenger nāk pretī pārējās pasaules otrā ešalona labākās komandas. Tur bez labu sparingu pieredzes ir ļoti problemātiski tikt cauri pat kvalifikācijai. Tādēļ spēlētājs ar augstākā līmeņa pieredzi ļoti daudz ko maina un veidojas labāki rezultāti un lielāki reitinga punkti. Jūrmalas Challenger kvalifikācijā varēja labi redzēt mūsu jauno komandu spējas, diemžēl, ne tajā labākajā izpildījumā.