Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko/Namiķe Itālijā atspēlējas un uzvar pirmo spēli

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko/Namiķe Itālijā atspēlējas un uzvar pirmo spēli
Anete Namiķe un Varvara Brailko. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe ar uzvaru sākušas "Beach Pro" tūres "Futures" turnīru Itālijā. Latvietes pirmajā spēlē ar 2-1 pārspēja pieredzējušās čīlietes Mariju Mardonesu un Natāliju Montesinosu, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

• Pēc ilgāka pārtraukuma kopīgi pārī turnīru aizvada Varvara Brailko un Anete Namiķe, kamēr viņu šīs sezonas pārinieces kopīgi spēlē Eiropas U20 čempionātā. "Futures" turnīrā Itālijā latvietēm pirmajā spēlē pretī stājās Čīles pludmales volejbolistes Marija Mardonesa un Natālija Montesinosa. Jau 32 un 35 gadus vecās čīlietes šosezon nav spējušas uzrādīt augstvērtīgus rezultātus šajā līmenī.

• Spēli daudz labāk sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 9:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvietes pievienoja vēl vienu punktu savam pārsvaram (13:8). Seta otrajā pusē Brailko un Namiķe turpināja dominēt, ne uz brīdi neļaujot pretiniecēm pietuvoties. Rezultāta starpība svārstījās ap sešiem punktiem, setam noslēdzoties ar rezultātu 21:14.

• Otrajā setā cīņa ritēja līdzīgāk, bet arī šorereiz Brailko un Namiķei izdevās iekrāt divu punktu pārsvaru (7:5). Čīles duetam izdevās ne vien atspēlēt deficītu, bet arī izvirzīties vadībā (10:9). Pirms tehniskā pārtraukuma latvietes atguva minimālu vadību, bet pēc tā spēja atjaunot divu punktu pārsvaru (15:13). Tam sekoja vēl viens pretinieču piecu punktu izrāviens, pietuvinot spēli trešajam setam (15:18). Latvietēm neizdevās atspēlēties, atzīstot pretinieču pārākumu ar 18:21.

• Trešajā setā pirmās pie lielāka pārsvara tika čīlietes, izvirzoties vadībā ar 6:3. Latvietēm vajadzēja ilgu laiku, lai atspēlētos, bet pirms seta galotnes tas izdevās (12:12). Arī nākamās divas izspēles izdevās uzvarēt, tiekot pie divām mačbumbām. ar to pietika, lai Latvijas duets tiktu pie uzvaras ar rezultātu 2-1 (21:14, 18:21, 15:12).

• Cīņā par uzvaru grupā Brailko un Namiķe mērosies spēkiem ar itālietēm Giadu Godenzoni un Džūliju Rubini, kuras ar 2-1 (13:21, 21:13, 15:7) pārspēja argentīnietes Maiju Najulu un Cecīliju Peraltu. Spēles sākums paredzēts plkst. 17:20.