Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičam un Bedrītim neizdodas iekļūt Itapemas "Challenge" pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičam un Bedrītim neizdodas iekļūt Itapemas "Challenge" pamatturnīrā
Artūrs Rinkevičs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis ar zaudējumu noslēguši dalību "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā Itapemā, Brazīlijā. Latvieši izšķirošajā spēlē par vietu pamatturnīrā ar 1-2 atzina mājinieku Brunu un Saimona pārākumu.

• Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis sezonu sāka "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā Meksikā, kur kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 0-2 (24:26, 18:21) piekāpās Andrielsonam un Arturam no Brazīlijas. Itapemā latviešu pirmie pretinieki bija attiecīgi 18 un 20 gadus vecie Čīles pludmales volejbolisti Tomas Asevedo un Marins Iglesiass, kurus izdevās apspēlēt ar 2-1 (21:19, 18:21, 15:4).

Līdz ar to latvieši iekļuva kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kurā pretī stājās pasaules un olimpiskais čempions Brunu Oskars Šmidts ar savu pārinieku Saimonu Barbosu Santošu, kuriem pirmā kvalifikācijas kārta bija brīva. Spēle sākās ar Brunu kļūdu serves uzņemšanā, bet ar otro servi viņš tika galā ar grūtībām. Varēja redzēt, ka viņš nav ne tuvu labākajā sportiskajā formā. Neskatoties uz to, Brazīlijas duetam izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2. Rezultātu izlīdzināt izdevās Rinkevičam, kurš uzservēja pa tīkla malu, tiekot pie eisa (6:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja punkts punktā, minimālu vadību saglabājot Brazīlijas pārim.

• Pēc labas Brunu serves latviešiem neizdevās sekmīgs uzbrukums, bet pēc tam Brunu tika arī pie eisa, panākot 15:12. Latvieši riskēja ar servi, cenšoties atspēlēties, bet sekmes nebija. Saimons vēl atzīmējās ar bloku, padarot pretinieku atspēlēšanos vēl sarežģītāku (14:18). Seta galotnē Latvijas duets neatrada iespēju izglābties, zaudējot ar 16:21.

• Otrajā setā latvieši sagaidīja pretinieku kļūdu, bet Rinkevičs ar eisu panāca 5:3. Ātri vien pretinieki atguva zaudēto, labi servējot Brunu, bet savu darbu pie tīkla padarot Saimonam (7:6). Pirms tehniskā pārtraukuma Bedrītis kļūdījās serves uzņemšanā, dodot pretiniekiem divu punktu pārsvaru. Pēc pārtraukuma savu atlētismu parādīja Bedrītis, pat neesot tuvu tīklam sekmīgi bloķējot pretinieku uzbrukumu. Tam sekoja izpildīts eiss, kas deva Latvijas pārim vadību (14:13). Latvieši bija tuvu tam, lai iegūtu divu punktu pārsvaru, bet neierastu uzbrukuma sitienu veica Saimons, pārsteidzot pretiniekus. Seta galotnē pa reizei bumbu autā raidīja Rinkevičs un Bedrītis, bet kļūdījās arī pretinieki (19:19). Seta galotne ieilga, kurā izšķirošo kļūdu pieļāva Saimons - 24:22.

• Trešo setu neveiksmīgi sāka latvieši, ar sitieniem autā ļaujot pretiniekiem iegūt trīs punktu pārsvaru. Pēc pārtraukuma kļūdījās arī Brunu, rezultāta starpībai sadilstot līdz minimumam. Latviešiem tika dota iespēja panākt izlīdzinājumu, bet viņi to neprata izmantot. Seta vidū ļoti precīza serve laukuma stūrī padevās Brunu, kurš atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Tikmēr Bedrītis atbildēja ar lielisku spēli blokā, atjaunojot Latvijas dueta cerības uz atspēlēšanos. Turpinājumā Brunu sekmīgi nospēlēja aizsardzībā, Saimonam padevās laba serve un rezultāts jau bija 11:7. Latvieši nedomāja padoties, sadeldējot deficītu līdz minimumam (11:12). Svarīgā brīdī pie eisa tika Saimons, bet ar otro mačbumbu tika likts punkts spēlei, ko Rinkevičs un Bedrītis zaudēja ar 1-2 (16:21, 24:22, 12:15).

• Nākamais "Challenge" līmeņa turnīrs maija sākumā risināsies Dohā, kuram šobrīd pieteikušies un kvalifikācijā varētu spēlēt Edgars Točs un Kristians Fokerots. Tikmēr nākamais "Elite 16" turnīrs risināsies maija beigās Ostravā.

Vairāk informācija par tālāko turnīru ŠEIT!

Spēles tiešraidēs vērojamas ŠEIT!

     [+] [-]

, 2022-04-15 09:31, pirms 2 gadiem
Var redzēt progresu. Daudz netrūka.

     [+] [-]

, 2022-04-15 11:07, pirms 2 gadiem
grego rakstīja: Var redzēt progresu. Daudz netrūka.
Loti daudz netruka.