Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka: ''Uz mūsu trenera amatu bija trīs galvenie kandidāti''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kravčenoka: ''Uz mūsu trenera amatu bija trīs galvenie kandidāti''
Anastasija Kravčenoka, Damjans Vojtasiks, Tīna Graudiņa. Foto: Renārs Koris / facebook.com/graudina.kravcenoka

LETA. Uz Latvijas pludmales volejbola dueta Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trenera amatu kandidēja trīs volejbola speciālisti, trešdien preses konferencē atklāja Kravčenoka. Savukārt viņas pāriniece Tīna Graudiņa norādīja, ka pašreizējā FIVB kalendāra dēļ jāvērtē, kuros posmos piedalīties.

Jau ziņots, ka trešdien Polijas speciālists Damjans Vojtasiks preses konferencē Rīgā tika iepazīstināts kā Graudiņas/Kravčenokas jaunais treneris.

"Bija trīs kandidāti mūsu dueta trenera kandidāta amatam," preses konferencē teica Kravčenoka. "Varējām procesu arī paildzināt, taču gribējām treneri, ko jau pazinām. Otrs treneris bija no Igaunijas, bet trešais kandidāts arī bija no Polijas."

Viņa stāsta, ka ar Vojtasiku volejbolistes tuvāk iepazinušās kopīgās treniņnometnēs, latvietēm dodoties uz Poliju.

"Ja braucam uz treniņnometnēm, tad treniņus vada arī citi treneri, ne tikai mūsējais. Treniņos varēja just Vojtasika pieeju un to, kā viņš komunicē ar meitenēm. Mums tas atbilst," piebilst divkārtējā Eiropas čempione.

2021.gadā, kad par treneri kļuva brazīlietis Gustavu Roča, arī Vojtasiks bija pieteicies šim amatam un bija beidzamo treneru skaitā, no kuriem tika izvēlēts Roča. Treneris izrādīja iniciatīvu gan pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm, kad izteica vēlmi strādāt ar Latvijas duetu, gan arī šogad trenera atlases procesā.

Viņa ir ļoti pateicīga Ročam, jo dueta panākumos viņam ir liels ieguldījums.

"Daudzkārt esam iekļuvušas pusfinālos, ļoti labi nospēlējām olimpiskajās spēlēs. Emocionālā ziņā daudz ieguvu, jo viņš uzsvēra, ka ne no kā nav jābaidās, dodoties laukumā. Viņš labi mācēja komunicēt un motivēt spēlētājas sacensību laikā," par brazīlieša ieguldījumu saka spēlētāja.

Viņa atzinīgi izteicās arī par pārējiem treneriem un statistiķi Aivi Kokinu, kuri palīdzēja pēdējo divu sezonu laikā.

Atskatoties uz sezonu, Kravčenoka bilst, ka vienmēr var būt labāk, taču dueta kontā ir martā sasniegtais pirmais goda pjedestāls augstākā ranga Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) sacensībās Meksikas pilsētā Rosarito, kur duets ieņēma otro vietu, kā arī Eiropas čempioņu tituls un pa vienai ceturtajai un piektajai vietai "Beach Pro Tour - Elite 16" sacensībās.

Šobrīd gan ir sakrājies nogurums pēc ilgās sezonas.

"Tīna sāka trenēties septembrī, es - oktobrī, un kaut kad ir jāatpūšas. Tāpēc domāsim, vai braukt uz trim lielajiem turnīriem pēc starta Parīzē," saka pludmales volejboliste.

Vojtasiks strādā par treneri kopš pludmales volejbolista karjeras beigām - kopš 2014.gada un ir strādājis ar Polijas sieviešu un jauniešu komandām. Sākumā viņš bija trenera palīgs vairākiem ārvalstu treneriem, bet no 2019.gada viņš patstāvīgi trenē pludmales volejbolistus.

Tieši Vojtasika trenētās Polijas sportistes Kinga Vojtasika un Katažina Kocjoleka bija Latvijas pāra Graudiņa/Kravčenoka pretinieces 2019.gada Eiropas čempionāta finālā, kad Latvijas pāris pirmoreiz uzvarēja šajās sacensībās.

Par Vojtasika palīgiem vēl tiks lemts, bet viņš pats saka, ka labprāt strādātu ar palīgiem no Latvijas, lai viņi krāj pieredzi. Jau ir zināms, ka fiziskās sagatavotības treneris paliks Andris Eikens.

Tuvākais darbs saistās ar sagatavošanu "Beach Pro Tour - Elite 16" sacensībām Parīzē, kas notiks septembra un oktobra mijā.

Vienošanās ar Vojtasiku noslēgta līdz 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm jeb uz diviem turpmākajiem gadiem.

Pirms Eiropas meistarsacīkstēm Latvijas duets pārtrauca sadarbību ar iepriekšējo treneri ASV dzīvojošo brazīlieti Gustavu Roču. Latvijas duets speciālista vadībā uzsāka darbu 2021.gada janvārī, par galveno mērķi izvirzot sagatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Graudiņa: ''Ar šādu FIVB kalendāru jāvērtē, uz kuriem posmiem braukt''

"Pašreiz pludmales volejbola sabiedrībā ir lielas pārmaiņas un interesants kalendārs. Pirmoreiz sezona ir izstiepta visa gada garumā, un sportisko formu saglabāt ir grūti," par sadarbības uzsākšanas posmu saka Graudiņa. "Tāpēc jāizvēlas, uz kurām sacensībām braukt. Tāpēc, ja labi nostartēsim Parīzes "Elite 16" turnīrā, tad visdrīzāk novembris būs brīvs, lai atpūstos un ar jaunu enerģiju atsāktu cīņas janvārī."

Janvārī Dohā notiks "Beach Pro Tour" fināls, kurā piedalīsies astoņas labākās komandas. Līdz tam vēl ir četri "Elite 16" sērijas posmi, ieskaitot Parīzi. Tajos var kvalificēties finālam, krājot punktus. Savukārt nākamajā gadā jau sāksies kvalifikācija arī Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Spēlētāja pamatoti kritizē "Beach Pro Tour" organizatorus, bilstot, ka pašreizējos apstākļos, kad sezona ir tik gara, būtu labi uzzināt nākamās sezonas kalendāru ātrāk par novembri, kad tas tiek solīts.

Runājot par iepriekšējo sezonu, pāra bloķētāja atzīmē, ka "labi šosezon nospēlējām visos turnīros, atskaitot Hamburgu, kur es saslimu. Jutos ļoti slikti. Hamburgā nebija svarīgi uzvarēt. Uzvarējām turpat Vācijā nākamajā nedēļā Minhenē."

Par jauno treneri viņa bilst, ka pirmoreiz ar Vojtasiku spēlētājas tikās jau 2016.gadā Eiropas U-22 čempionātā Grieķijas pilsētā Salonikos, kur Latvijas duets svinēja uzvaru.

"Mūsu valstis atrodas tuvu. Arī sacensībās attiecības bija draudzīgas, un arī trenējušās ar polietēm pirms sacensībām bijām. Pazinām viņa darba stilu un personību. Tas mums ir svarīgi, lai volejbolistēm ar treneri sakrīt personības," saka spēlētāja. "Vojtasikam ir savs tehniskais stils. Paies laiciņš, kamēr apradīsim viens ar otru, kamēr sapratīsim, ko gribam mēs un viņš."

Pāra menedžeris Edgars Buļs piebilda, ka ātro trenera izvēli sekmēja vēlme pēc iespējas ātrāk sākt gatavoties Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Graudiņa vēlreiz uzsvēra iepriekšējā trenera Gustavu Ročas ieguldījumu komandas panākumos: "Ročas lielākais pienesums bija mentālais aspekts, jo fiziski un tehniski mēs bijām labas, bet emocionāli - ne tik spēcīgas. Četrus piecus mēnešus pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm mums nebija trenera, bet šajā laikā kopā ar treneri tikām līdz ceturtajai vietai olimpiskajās spēlēs."

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-09-14 21:50, pirms 2 gadiem
Cik reizes var mainīt bildes!

     [+] [-]

, 2022-09-14 21:51, pirms 2 gadiem
Treneris jauns džeks, neko sevišķu nav sasniedzis pagaidām!