Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičam un Točam neizdodas iekļūt pamatturnīrā Ešpinju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičam un Točam neizdodas iekļūt pamatturnīrā Ešpinju
Artūrs Rinkevičs. Foto: volleyballworld.com

"Beach Pro" tūres "Challenge" turnīru Portugāles pilsētā Ešpinju ar zaudējumu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Edgars Točs. Latvieši izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā ar 1-2 piekāpās poļiem Jakubam Zdibekam un Pāvelam Levandovskim, ierindojoties 25. vietā.

• Bija paredzēts, ka turnīrā piedalīsies Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, bet Bedrītis iedzīvojies savainojumā. Viņa vietā uz Portugāli neplānoti devās Edgars Točs, kura pārinieks Kristians Fokerots devies uz Eiropas U20 čempionātu. Latviešu pretinieki kvalifikācaijas pirmajā kārtā bija Tibo Gosē un Luī Linēns no Beļģijas, kurus izdevās pārliecinoši pieveikt ar 2-0 (21:15, 21:9).

• Tādējādi Rinkevičs un Točs nonāca uzvaras attālumā no iekļūšanas pamatturnīrā. Izšķirošajā spēlē latvieši tikās ar poļiem Jakubu Zdibeku un Pāvelu Levandovski, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:19, 21:12) pārspēja austrāliešus Tomas Hārtlīzu un Alani Niklinu. Poļi šosezon labākos rezultātus uzstādījuši "Futures" līmenī, bet "Challange" līmenī vairāk cīnījušies pa kvalifikāciju.

• Spēli ar pārliecinošu bloku sāka Točs, bet tad Zdibeks pacēla pāris bumbas aizsardzībā, ļaujot poļiem pārņemt vadību. Divu punktu pārsvaru deva Levandovska bloks (7:5). Poļi ātri vien pieļāva kļūdu gan uzbrukumā, gan serves uzņemšanā, kas ļāva latviešiem veikt četru punktu izrāvienu (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma Točs vēlreiz nospēlēja blokā, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 12:9.

• Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duets vairākās izspēlēs nodemonstrēja labu spēli aizsardzībā, kas lielākoties ļāva saglabāt iegūto pārsvaru. Pirms seta galotnes Levandovskis sekmīgi nospēlēja pie tīkla, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (16:16). Seta galotnē latvieši atspēlēja punkta deficītu, nerealizēja setbumbu, bet setu noslēdza ar zaudējumu, kad Točs raidīja bumbu Levandovska blokā (22:24).

• Otrā seta sākumā Latvijas duetam pēc pretinieku kļūdām un Toča blokiem izdevās izvirzīties vadībā ar 5:2. Poļi uz brīdi sadeldēja deficītu, bet tad Rinkevičs un Točs veica izrāvienu, palielinot savu pārsvaru līdz četriem punktiem (9:5). Rinkevičs ik pa laikam nespēja noslēgt uzbrukumus, kā arī cīnījās serves uzņemšanā, bet, piepalīdzot Točam, izdevās saglabāt pārsvaru līdz seta otrajai pusei, kad poļi panāca neizšķirtu (14:14). Točs ar bloku atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet uzvarētā garā izspēle ļāva atjaunot trīs punktu pārsvaru. Ar to pietika, lai uzvarētu setu ar 21:18.

• Trešais sets sākās ar Levandovska kļūdu serves uzņemšanā, bet pēc tam viņš reabilitējās ar spēli blokā. Rinkevičam nosvilpa kļūdu piespēlē, kas poļiem ļāva izvirzīties vadībā ar 4:2. Pēc lieliskas Zdibeka serves latvieši ņēma pārtraukumu, atrodoties iedzinējos ar 3:6. Rinkeviča nedienas uzbrukumā turpinājās, rezultāta starpībai sasniedzot piecus punktus. Latvijas duetam neizdevās atgūties, atzīstot pretinieku pārākumu ar 1-2 (22:23, 21:18, 10:15) un neiekļūstot pamatturnīrā.

• Tādējādi Latviju pamatturnīrā pārstāvēs vien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri savus pretiniekus noskaidros vēlāk izlozē. Pamatturnīrs sāksies piektdien.

     [+] [-]

, 2022-07-15 12:26, pirms 2 gadiem
Žēl, ka nesanāca, bija laba sajūta par šo pāri, lai arī kopā izlēma spēlēt pēdējā brīdī pirms turnīra. Jāseko līdzi SAM/SME