Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Edgars Točs: “Galvenais ir ķert kaifu no tā, ko tu dari, un tad arī rezultāts neizpaliks”

Sportacentrs

Edgars Točs: “Galvenais ir ķert kaifu no tā, ko tu dari, un tad arī rezultāts neizpaliks”
Edgars Točs. Foto: FIVB

Pludmales volejbolistam Edgaram Točam jauns partneris – U22 vicečempions, 17 gadīgais Kristians Fokerots. “Radio SWH” raidījumā “Vakara sporta stunda” pie Anatolija Kreipāna un Edgara Barbaka volejbolists atklāj to, kā abi saprotas dažādo paaudžu dēļ, kā norit treniņu process un kāds vispār ir šis sporta veids pēc būtības. “Pludmales volejbols – tas ir tas sporta veids, kas neeksistē uz lapas. Katra spēle, katra sezona sākas no jauna,” saka Točs.

Točs, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs guva 4. vietu, stāsta, ka ikkatra sezona pludmales volejbolā sākas no sākuma. Tituli karjeru padara pat grūtāku. “Te nav tā – sapirksi vienā gadā futbola klubā visus labākos spēlētājus, un tu esi neuzvarams. Šeit ir tā, ka katru sezonu mainās līderi. Tagad ir norvēģi, kas ir olimpiskie čempioni, bet Pasaules čempionātā viņi palika trešie,” skaidro Točs, piebilstot, ka norvēģiem galvenais būt leģendāriem, ko viņi arī pierādīja Eiropas čempionātā un olimpiādē.

“Par Kristianu runājot, skola ir problemātiskākais, es palīdzu viņam mācīties. Es pats esmu jauns sirdī,” smejas Točs, “Tu esi tik vecs, cik tu domā. Es mēģinu tikt līdzi jauniešiem.” Savukārt treniņos svarīgākais, lai ir jautri, taču trenerim jāmēģina tā jautrība mazliet “nosist”. “Jābauda tas sporta veids. Es arī Kristianam saku – beigu beigās tituli, sports aizmirsīsies. Daudzi cilvēki nezina, kas ir dabūjuši olimpiskās medaļas jau pēc pāris gadiem. Tavi tuvākie, protams, atcerēsies, bet galvenais ir ķert kaifu no tā, ko tu dari, un tad arī rezultāts neizpaliks,” uzskata pludmales volejbolists.

Ar domu par to, ka pludmales volejbols ir jāizbauda, Točs arī strādā ar partneri Fokerotu. “Skatīsies, cik es pats ilgi turēšos šajā sporta veidā, bet es gribu ielikt, lai pēc manīm arī kaut kas paliek, – lai Kristians, ar ko viņš spēlētu, viņam būtu rezultāti. Tagad 17 gados startējot, pie trīs četrus gadus vecākiem čaļiem, viņš jau izcīna otro vietu. Es domāju pēc pāris gadiem mēs turpināsim krāt medaļas jaunāko vecuma grupu izlašu sacensībās,” tā Točs.

     [+] [-]

, 2022-06-14 21:04, pirms 2 gadiem
Pareizāk laikam teikt nevis "mēs turpināsim krāt medaļas jaunāko vecuma grupu izlašu sacensībās", bet Fokerots.

Bet vai tiešām jaunais iegūst vairāk, ja regulāri nespēlē pārī ar savu junioru turnīru partneri? Varbūt tieši tās niansītes un sapratne, ko var iegūt, spēlējot kopā, pietrūka zelta medaļai?