Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs/Fokerots zaudē Itālijas duetam un nepārvar kvalifikāciju Itapemā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs/Fokerots zaudē Itālijas duetam un nepārvar kvalifikāciju Itapemā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Brazīlijas pilsētā Itapemā sācies "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrs pludmales volejbolā. Tā kvalifikācijas pirmo kārtu neizdevās pārvarēt Edgaram Točam un Kristianam Fokerotam, kuri ar 1-2 piekāpās itāliešiem Andrea Abiati un Tiziano Andreatam.

• Edgars Točs un Kristians Fokerots sezonu sāka ar dalību "Beach Pro" tūres atklāšanas posmā Meksikā, kur kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 (26:28, 17:21) piekāpās Teiloram Krebam un Teiloram Sanderam no ASV. Pēc atgriešanās Latvijā duets turpināja trenēties, bet Fokerots kopā ar Bruno Bulgaču uzvarēja Latvijas jaunatnes čempionāta U18 grupā iekštelpās.

• Itapemā Točs un Fokerots otro reizi mēģināja sasniegt pamatturnīru caur kvalifikāciju, pirmajā kārtā tiekoties ar Itālijas pludmales volejbolistiem Andrea Abiati un Tiziano Andreatu, kuru labākie sasniegumi bijuši Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīros.

• Spēles ievadā pirmie divu punktu pārsvaru ieguva Itālijas pludmales volejbolisti, kad pēc Andreata bloka rezultāts bija 4:2. Īsi pēc tam ar to pašu atbildēja Točs, bet vadību iegūt neizdevās. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma nepārliecinoši uzbrukumā nospēlēja Fokerots, latviešiem nonākot iedzinējos ar 9:12. Seta otrajā pusē vēl vairākas reizes pavirši vai nepārliecinoši nospēlēja Fokerots, kas Itālijas duetam ļāva iegūt izšķirošo pārsvaru. Seta izskaņā itāliešiem bija nelielas problēmas serves uzņemšanā, bet tas būtiski neko nemainīja, setam noslēdzoties ar rezultātu 15:21.

• Otrā seta sākumā cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Točs kļūdījās serves uzņemšanā (4:6). Viņš gan uzreiz revanšējās pie tīkla, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Itālijas duets atkal uz brīdi ieguva divu punktu pārsvaru, bet tikpat ātri zaudēja (8:8). Pirms tehniskā pārtraukuma Fokerots vienu no retajām reizēm atspēlēja bumbu aizsardzībā, bet Točs guva punktu (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši turpināja izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru (13:10). Sekoja vēl viens pārtraukums, pēc kura Itālijas duetam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo. Latviešiem izdevās veikt vēl vienu izrāvienu, iegūt trīs punktu pārsvaru un uzvarēt setu ar 21:17.

• Trešo setu ar diviem punktiem sāka Itālijas duets, latviešiem uzreiz ņemot pārtraukumu. Fokerots pēc pārtraukuma netika galā ar Abiati servi, rezultātam kļūstot 0:3. Līdz seta vidum itālieši ieguva arī piecu punktu pārsvaru, sperot platu soli pretī panākuma (8:3). Pārsvars varēja būt vēl lielāks, ja ne blokā nenospēlētu Točs. Itālieši spēlēja stabili, neļaujot Latvijas duetam atspēlēties. Točs un Fokerots nespēja strauji lauzt cīņas gaitu, turpinot pieļaut kļūdas serves uzņemšanā. Tādējādi arī šo turnīru sanāca noslēgt pēc vienas nospēlētas spēles, kurā zaudēts ar 1-2 (15:21, 21:17, 8:15).

• Itapemas "Challenge" turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēli plkst. 18:20 aizvadīs Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuri sacentīsies ar Čīles pludmales volejbolistiem Tomasu Asevedo un Marinu Iglesiasu.

Vairāk informāciju par turnīru ŠEIT!

Spēles tiešraidēs vērojamas ŠEIT!

     [+] [-]

, 2022-04-14 19:43, pirms 2 gadiem
..."ja ne blokā nenospēlētu Točs"... ??????