Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs/Bedrītis pieveic čīliešus un turpinās cīņu par vietu Itapemas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs/Bedrītis pieveic čīliešus un turpinās cīņu par vietu Itapemas pamatturnīrā
Ardis Daniels Bedrītis. Foto: CEV

Brazīlijas pilsētā Itapemā notiekošo "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīru pludmales volejbolā ar uzvaru sākuši Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis. Latvieši kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2-1 pārspēja gados jaunos Čīles pludmales volejbolistus.

• Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis sezonu sāka "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā Meksikā, kur kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 0-2 (24:26, 18:21) piekāpās Andrielsonam un Arturam no Brazīlijas. Itapemā latviešu pirmie pretinieki bija attiecīgi 18 un 20 gadus vecie Čīles pludmales volejbolisti Tomas Asevedo un Marins Iglesiass.

• Spēle sākās ar divām latviešu kļūdām, bet tad Rinkevičs uzservēja pa tīkla malu, ar eisu panākot izlīdzinājumu (2:2). Latvijas duetam vispirms izdevās iegūt minimālu vadību, bet Bedrītis ar blokus izvirzīja savu pāri vadībā ar 8:6. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība pieauga līdz trim punktiem (12:9). Pēc pārtraukuma Bedrītis vēlreiz sekmīgi nospēlēja blokā, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Čīlieši nespēja turēt līdzi latviešu dinamiskajai spēlei, bet Rinkevičs un Bedrītis sāka pieļaut nepiespiestas kļūdas. Iekrātais sešu punktu pārsvars saruka līdz diviem punktiem, bet seta galotnē Latvijas duets noturēja uzvaru ar 21:19.

• Otrā seta sākumā latvieši atspēlēja vairākas bumbas aizsardzībā, bet nespēja noslēgt izspēles uzbrukumā. Bedrītis ar bloku deva Latvijas duetam divu punktu pārsvaru, tomēr tad čīlieši pārņēma iniciatīvu, izvirzījās vadībā un seta otrajā pusē bija vadībā ar 13:10. Līdz pat seta beigām Rinkevičs un Bedrītis meklēja veidus kā atspēlēties, bet tā arī neatrada, atzīstot pretinieku pārākumu - 18:21.

• Trešo setu ar diviem punktiem sāka Čīles duets, bet Asevedo ar bloku neļāva latviešiem panākt izlīdzinājumu. Brīdi vēlāk Rinkevičs un Bedrītis veica trīs punktu izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 4:3. Čīlieši turpināja kļūdīties, rezultāta starpībai pieaugot līdz septiņiem punktiem (11:4). Pie tīkla noteikumus diktēja Bedrītis, gan nokārtojot bumbas, gan bloķējot uzbrukumus. Talkā sāka nākt arī veiksme, kas beigās ļāva Rinkevičam un Bedrītim svinēt uzvaru ar 2-1 (21:19, 18:21, 15:4).

• Līdz ar to latvieši iekļuva kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kurā pretī stāsies pasaules un olimpiskais čempions Brunu Oskars Šmidts ar savu pārinieku Saimonu Barbosu Santošu, kuriem pirmā kvalifikācijas kārta bija brīva. Spēle paredzēta plkst. 23:00.

Vairāk informāciju par turnīru ŠEIT!

Spēles tiešraidēs vērojamas ŠEIT!