Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka un Graudiņa Jūrmalā būs nāves grupā, Samoilovs/Šmēdiņš pret poļiem un čehiem

Agris Suveizda

Kravčenoka un Graudiņa Jūrmalā būs nāves grupā, Samoilovs/Šmēdiņš pret poļiem un čehiem
Anastasija Kravčenoka. Foto: Michael Gomez / Beach Pro Tour - Rosarito Elite 16

9. maijā Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) un ’’Volleyball World’’ publiskoja spēļu grafiku "Beach Pro" tūres "Elite 16" posmam, kas no 1. līdz 5. jūnijam risināsies Majoru pludmalē Jūrmalā, informē Latvijas Volejbola federācija. Kā iepriekš tika ziņots, ’’Elite 16’’ turnīros pret pasaules spožajām pludmales volejbola zvaigznēm Latviju pārstāvēs sešas komandas.

’’Kad 2014. gadā rīkojām pirmo lielo starptautisko turnīru Jūrmalā, varējām tikai sapņot, ka kādu dienu Majoru pludmales smiltīs spīdēs pasaules labākās pludmales volejbola zvaigznes. Šogad šis sapnis piepildīsies, jo 2. jūnijā plkst. 09.00 pamatturnīru centrālajā laukumā atklāsim ar divu dūžu spēli: Kataras komanda [olimpisko spēļu bronzas ieguvēji] tiksies ar leģendāro Mamutu [Alisons] no Brazīlijas,’’ komentē Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

“Jūrmalas saule, pasaules mēroga sportisti un pludmales volejbola enerģijas piesātinātā atmosfēra šogad pirmo reizi saspēlēsies ar turnīra svaigo garšu partneri “Lidl”. Spēļu skatītājiem būsim parūpējušies par jautrām sportiskām aktivitātēm, aizraujošām stafetēm visai ģimenei, veselīgiem dzērieniem un uzkodām. Protams, labākajiem būs arī dažādas balvas,” saka Tomass Delle, “Lidl Latvija” Mārketinga nodaļas vadītājs.

1. maija kvalifikācijā mūsu valsti pārstāvēs Edgars Točs/Kristians Fokerots un Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs, kā arī sieviešu duets.

Pamtatturnīrā pirmā Latvijas komandas spēle norisināsies sieviešu kategorijā, kur latvietēm 2. jūnijā plkst. 14.00 būs jāsacenšas ar amerikānietēm Sāru Hjūzu un Kelliju Kolinski. Sarakstā vēl nav norādīti Latvijas uzvārdi, jo spēlētājas tiks noteiktas vietējās atlases sacensībās 15. maijā.

Latvijas dāmu duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa ir "nāves" grupā, jo būs jāsacenšas ar divām spēcīgākajām Brazīlijas sieviešu komandām. 2. jūnijā plkst. 20.00 Kravčenokai un Graudiņai būs pirmā spēle pret Brazīlijas komandu. Mūsu pludmales volejbolistes pirmajā spēlē sacentīsies ar 2015. gada pasaules čempioni un Riodežanero olimpisko vicečempioni Barbaru un Karolu, kuras tikko uzvarēja ’’Dohas Challenge’’ sērijas turnīrā. 3. jūnijā plkst. 14.00 Kravčenoka un Graudiņa sacentīsies ar brazīlietēm Dudu un Anu Patrīsiju, kuras ir vienas no pasaules līderēm pludmales volejbolā un pārliecinošas pretendentēm uz zeltu pasaules čempionātā.

’’Esmu ļoti priecīgi pacilāta, ka mums daudz sanāks spēlēt ar brazīlieti Dudu. Arī Ostravas sacensībās esam ar viņu vienā grupā,’’ komentē latviešu pludmales volejboliste Tīna Graudiņa. ’’Viennozīmīgi mums ir ļoti spēcīga konkurence šajā turnīrā, kā nekā tā ir ’’Elite 16’’. Es jūtos patīkami saviļņota spēlēt pret vienām no pasaules spēcīgākajām un augsti novērtētākajām komandām. Noteikti skatītājiem būs tikpat interesanti vērot šo spēli, kā mums – spēlēt,’’ saka mūsu pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka. 3. jūnijā plkst. 20.00 trīskārtējā olimpiete Talita un Tokijas olimpisko spēļu dalībniece Rebeka (Brazīlija) sacentīsies ar latviešu dāmu komandu, kas vēl tiks noteikta vietējās atlases sacensībās 15. maijā.

Vīriešu kategorijā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spēlēs vienā grupā ar labākajām Polijas un Čehijas vīriešu komandām. Samoilova un Šmēdiņa pirmā spēle notiks 2. jūnijā plkst. 19.00. Latvijas pludmales volejbolisti sacentīsies ar Čehijas duetu Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru. 3. jūnijā plkst. 19.00 skatītāji varēs vērot Samoilova un Šmēdiņa cīņu pret Polijas vīru komandu - Bartošu Losjaku un Mihalu Brilu.

Abām Latvijas komandām mērķis ir iekļūt starp divām labākajām savas grupas komandām, kas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs. Spēļu kalendārs veidots tā, lai Latvijas līdzjutēji varētu sekot līdzi abām vadošajām Latvijas komandām 2. un 3. jūnija vakara sesijās centrālajā laukumā. Arī labākais igauņu pludmales volejbola duets Kusti Nelvaks/Marts Tīsārs un mūsu jaunās pludmales volejbolistes, kuras tiks noteiktas vietējās atlases sacensībās, cīnīsies centrālajā laukumā.

Sezonas trešais “Elite 16” posms no 1. līdz 5. jūnijam notiks Jūrmalā, bet pirms tam maija beigās pludmales volejbolisti spēkosies Čehijas pilsētā Ostravā.

Par turpmāko turnīra norisi - aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai sociālo tīklu lapās un mājas lapā https://beachvolley.jurmala.lv/.

Vairāk informācijas par turnīru:
https://en.volleyballworld.com/beac...

Informāciju sagatavoja:
Ksenija Mirošņika,
Latvijas Volejbola federācijas komunikācijas konsultante

  +1 [+] [-]

, 2022-05-10 15:49, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: tas FIVB vnk ir katastrofa - ielikt paralēli čelendžeru Klaipēdā
Klaipēdā būs "Future" - tāds kaktu turnīrs nekonkurē ar elites posmu!

     [+] [-]

, 2022-05-10 16:17, pirms 2 gadiem
točka rakstīja: Klaipēdā būs "Future" - tāds kaktu turnīrs nekonkurē ar elites posmu!
pasaki to tiem latviešiem, kuri nav SŠ un GK. Kaut kādi čuvaki tak tika kvalifikācijā.