Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Pienācis laiks atkal kāpt uz pjedestāla"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs: "Pienācis laiks atkal kāpt uz pjedestāla"
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Eiropas eksčempioni pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš gatavojas debijai "Beach Pro Tour", kas stājas Pasaules tūres vietā. Viņu sezonas galvenais mērķis būs labi nostartēt Jūrmalas "Elite 16" posmā, savukārt Samoilovam īpašs izaicinājums ir gaidāmais pasaules čempionāts.

"Pagājušajā sezonā katrā turnīrā, kurā piedalījāmies, iekļuvām labāko desmitniekā - diezgan iespaidīga stabilitāte," atzīst 36 gadus vecais pludmales volejbolists. "Bet nu ir pienācis laiks atkal kāpt uz pjedestāla!" 2019. gada augustā Samoilovs/Šmēdiņš triumfēja Pasaules tūres 3* posmā Jūrmalā - tā ir pēdējā reize, kad lielā starptautiskā turnīrā viņi tika uz pjedestāla.

Jaunajā sezonā viņu pirmā iespēja būs "Beach Pro" tūres atklāšanas posmā: 16.-20. martā Meksikā risināsies Tlakskalas "Challenge" - pamatsacensībās Latvijas duets ir izsēts ar piekto numuru. Pēc tam Meksikā viņi spēlēs Rosarito "Elite 16", kur viņi iekļuva pamatturnīrā (#11), pateicoties Krievijas pludmales volejbolistu atstādināšanai. "Šajā sezonā mūsu plāni bija spēlēt visos "Elite 16" turnīros, taču neesam tik augstu pēc "entry" punktiem, tāpēc nolēmām startēt arī "Challenge" sacensībās," skaidro pieredzējušais spēlētājs.

"Šosezon mūsu galvenais mērķis būs Jūrmalas "Elite 16" jūnija sākumā, jo tas ir mājas turnīrs, kam sekos pasaules čempionāts Romā," atklāj Aleksandrs Samoilovs. "Jānis [kopā ar Mārtiņu Pļaviņu] ieguva ceturto vietu 2011. gada pasaules čempionātā Romā, bet es vēl neesmu iekļuvis ceturtdaļfinālā. Tāpēc šosezon mans lielākais mērķis ir beidzot tikt tālāk par PČ astotdaļfinālu."

Samoilovs un Šmēdiņš apvienojās 2013. gadā - pēc tam, kad Londonas spēlēs Jānis kopā ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzu. Samoilovs/Šmēdiņš savās deviņās kopā pavadītajās sezonās Pasaules tūrē sakrāja 14 zelta, piecas sudraba un sešas bronzas medaļas, kā arī izcīnīja trīs sezonas kopvērtējuma titulus (2013, 2014, 2016). Eiropas čempionātos viņi nopelnījuši četrus sudrabus un vienu zeltu (2015).

Lai atgrieztos uz panākumu ceļa, Latvijas duets starpsezonā ieguldīja lielu darbu, briestot jaunajiem izaicinājumiem. "Gatavošanos sākām decembrī ar trīs nedēļu nometni Tenerifē, lai startētu Dohas "King of Court" finālturnīrā," informē Samoilovs. “Uz Kataru devāmies diezgan labā formā, bet diemžēl Jānis saslima ar rotavīrusu un piecas dienas pavadīja savā guļamistabā, tāpēc nācās izstāties no turnīra. Tur es spēlēju ar austrieti Moricu Prištaucu. Pēc tam biju Zanzibārā ar "Beach Box Camps" un biju diezgan aizņemts ar to. Pēcāk gatavojāmies Rīgas hallē un sporta zālē. Tagad mēs esam Losandželosā uz vēl vienu treniņnometni pirms došanās uz Meksiku."

"Beach Pro Tour" pirmās sezonas nozīmīgākie posmi

16.-20. martsTlakskala (Meksika)Challenge
23.-27. martsRosarito (Meksika)Elite 16
14.-17. aprīlisItapema (Brazīlija)Challenge
5.-8. maijsDoha (Katara)Challenge
19.-22. maijsKušadasi (Turcija)Challenge
25.-29. maijsOstrava (Čehija)-?Elite 16
1.-5. jūnijsJūrmala (Latvija)Elite 16
10.-19. jūnijsRoma (Itālija)Pasaules čempionāts
6.-10. jūlijsGštāde (Šveice)Elite 16
14.-17. jūlijsEspinju (Portugāle)Challenge
21.-24. jūlijs?? (Maroka)-?Challenge
10.-14. augustsHamburga (Vācija)Elite 16
28.sept.-2.okt.Parīze (Francija)Elite 16
5.-8. oktobrisSarkanās jūras reģions (Ēģipte)Challenge
13.-16. oktobris?? (Maldīvija)Challenge
20.-23. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
27.-30. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
2.-6. novembrisKeiptauna (DĀR)Elite 16
9.-13. novembrisRiodežaneiro (Brazīlija)-?Elite 16
17.-20. novembris?? (Austrālija)Challenge
23.-27. novembrisSidneja (Austrālija)Elite 16

Izmantotie resursi:
volleyballworld.com

  +1 [+] [-]

, 2022-03-11 08:23, pirms 3 gadiem
Lai jau tiek i pjedestāli, i medaļas. Man gan vairāk šķiet, ka pienācis laiks pāriet uz amatieriem. Prozit.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-11 08:35, pirms 3 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Lai jau tiek i pjedestāli, i medaļas. Man gan vairāk šķiet, ka pienācis laiks pāriet uz amatieriem. Prozit.
Un kas nāks vietā? Kopš Pļaviņš ar Toču vairs nespēlē kopā, šis pāris ir Nr. 1. Ja atnāks jaunie un šos gāzīs kaut vienā Latvijas posmā, tad lai iet amatieros. Kāpēc mēs vnm sūtam pensijā visus. Daudzos sporta veidos šobrīd labākie ir jau gados. Diemžēl nav, kas nomaina.