Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

LČ "ERGO Open" intrigas turpināsies Alūksnē, favorītu vidū Samoilovs/Gabdulļins un igauņi

Jānis Celmiņš

LČ "ERGO Open" intrigas turpināsies Alūksnē, favorītu vidū Samoilovs/Gabdulļins un igauņi
Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Foto: FIVB

Latvijas čempionāta “ERGO OPEN 2019” otrais posms pludmales volejbolā 8. un 9. jūnijā Alūksnes Pilssalā pulcēs 12 sieviešu pārus no Latvijas un Lietuvas, kā arī 25 vīriešu pārus, kuru rindās šoreiz redzēsim gan Igaunijas spēcīgāko duetu Kusti Nolvak/Mart Tiisaar, gan arī vairākus pārus no Lietuvas.

Sacensības Pilssalā iesāksies sestdien, plkst. 9.30 ar kvalifikācijas turnīru vīriešiem, bet no 12.00 līdz pat vakaram tiks noskaidroti 8 labākie pāri sieviešu un vīriešu konkurencē, kuri sacensības turpinās svētdien, lai noskaidrotu uzvarētājus.

Sieviešu konkurencē startēs abi šī brīža spēcīgākie Latvijas juniora vecuma pāri Anete Namiķe/Varvara Brailko un Kristīne Briede/Vanesa Grosberga, ierindā būs arī individuālā ieskaites reitinga līdere Marta Ozoliņa pārī ar Kristu Paegli. Konkurenci šiem duetiem sastādīs 3 pāri no Lietuvas, pieredzējušās Līva Sola/Sallija Arhipova un vairāki citi Latvijas juniora vecuma pāri.

Vīriešiem jau otro posmu pēc kārtas dalību pietiekuši 25 pāri. Ja 12 pāriem dalība pamatturnīrā saskaņā ar reitingu un organiztoru piešķirtajām “Wild Card” būs garantēta, tad 13 pāriem būs jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās, lai izcīnītu vienu no četrām kārotajām ceļazīmēm uz pamatturnīru.

Turnīrā ar 1. numuru izsēts Latvijas pāris Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins, bet labākais igauņu pāris Kusti Nolvak/Mart Tiisaar startēs ar otro numuru. Šiem pāriem konkurenci sastādīs gan pieredzējušie Rihards Finsters/Mārcis Jirgensons, Kaspars Salmiņš/Raimonds Vilmanis, gan Mihaila Samoilova pārinieks gaidāmajā Eiropas U-22 čempionātā – Kristaps Šmits duetā ar Atvaru Vildi. Turnīra organizatori “wild Card” piešķīruši diviem pāriem – Alūksni pārstāvošajiem Jānim Andrejevam un Rihardam Zvejniekam, kā arī Latvijas juniora vecuma pārim Roberts Kļaviņš/Patriks Pinka.

Balvu fonds gan dāmām, gan vīriem ir līdzvērtīgs – 1500 eiro.

Šosezon “ERGO OPEN 2019” Latvijas čempionātā pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos. Sezona tika atklāta Ventspilī, šonedēļ sacensības Alūksnē, nākamie posmi Saulkrastos, Jūrmalā, Cēsīs, bet finālposms tiek plānots Jūrmalā vai Rīgā. Izņemot posmu Saulkrastos, visos startēs arī dāmas.

Otrā posma Alūksnē sacensību norises laiki:

Sestdiena, 8. jūnijs, no plkst. 9.30 – kvalifikācijas turnīra spēles vīriešiem
Sestdiena, 8. jūnijs, no plkst. 12.00 – 16 komandu pamatturnīrs vīriešiem un sievietēm
Svētdiena, 9. jūnijs, no plkst. 9.00 – 1/4fināli, 1/2fināli un Fināli vīriešiem un sievietēm

Izšķirošās cīņas svētdien no plkst. 14.00 tiešraidēs varēsiet vērot gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā.

Visa informācija par vīru turnīru ŠEIT!
Visa informācija par dāmu turnīru ŠEIT!