Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolistes devušās uz Kontinentālā kausa izcīņas turnīru Kiprā

Andrejs Siliņš

Latvijas pludmales volejbolistes devušās uz Kontinentālā kausa izcīņas turnīru Kiprā
Marta Ozoliņa
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbolistes - Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa piektdien izlidoja uz Kipras pilsētu Limasolu, lai 9. un 10. maijā aizvadītu Kontinentālā kausa (KK) izcīņas 3. kārtas grupu turnīru pret Kipras, Nīderlandes un Somijas kolēģēm.

Par turnīra favorītēm var uzskatīt Somijas izlasi, kuru pārstāvēs dvīņu māsas Emīlija un Ērika Nīstromas un Rīka Lehtonena/Taru Lahti. Abi dueti regulāri ir spēlējuši Pasaules kausa posmos, kur Lehtonena/Lahti šīs sezonas pirmajā "Open" posmā Fudžou izcīnīja augsto 9. vietu.

Par uzvaru turnīrā noteikti domā arī Nīderlandes spēlētājs - Rimke Brākmane/Žolīna Sinnema un Sofija van Gestele/Žantina van der Vlista. Interesanti, ka KK kausā ir izmaiņas duetos, jo pērn Brākmane spēlēja kopā ar van der Vlistu, startējot Pasaules kausā.

Pēc ranga punktiem pastarīšu loma pienāktos mājiniecēm, tačuTelma Kristoforu/Katerina Zakčaiu un Zoi Konstantopulu/Mariota Angelopulu diezin vai savu līdzjutēju atbalstītas būs ar mieru neizmantot sava laukuma priekšrocības, pacīnoties vismaz par vietu nākamajā kārtā.

Līdzīgi kā KK izcīņā vīriešiem, grupas uzvarētājas izcīnīs ceļazīmi uz pusfinālu, kas tāpat kā fināls notiks nākamajā gadā, bet 2. un 3. vietas ieguvējas iekļūs 4. kārtā, kurā spēles notiks vasaras beigās. Savukārt tā komanda, kura paliks pēdējā vietā, dalību KK būs noslēgusi. Pusfināla spēles notiks 9. maijā, bet dienu vēlāk fināls un spēle par tālākajām vietām. Latvijas izlases pretinieces būs zināmas vēlāk piektdien pēc komandu tehniskās sapulces.

Jau ziņots, ka Latvijas vīru izlase maija pirmajās dienās startējot Kontinentālā kausa izcīņas turnīrā Turcijas pilsētā Fethijē, grupā palika otrajā vietā un augusta beigās/septembra sākumā spēlēs 4. kārtas turnīrā, cīnoties par iekļūšanu pusfinālā, kas tāpat kā fināls tiks aizvadīts 2016. gadā. Latvijas volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš un Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs vispirms pusfinālā uzvarēja Horvātiju, finālā zaudēja Turcijai, bet cīņā par 2. vietu grupā pārspēja Lielbritāniju. Turnīrā nepiedalījās Aleksandrs Samoilovs, kurš mājās palika ģimenes apstākļu dēļ, bet viņa vietā startēja Mārtiņš Pļaviņš.

Kontinentālais kauss ir saistošs, noskaidrojot ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejbola nāciju, bet galvenokārt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Olimpiskajās spēlēs startēs pa 24 duetiem vīriešiem un sievietēm. Vienu valsti katrā kategorijā varēs pārstāvēt ne vairāk par diviem pāriem. Izstrādātais kvalifikācijas nolikums paredz, ka pie olimpiskajām ceļazīmēm tiks 15 labākie pasaules ranga dueti, par atskaites punktu ņemot 2016. gada 13. jūniju. Automātiski ceļazīmi nodrošinās arī šī gada pasaules čempioni, kā arī piecas komandas, kuras nākamgad uzvarēs Kontinentālā kausa izcīņas turnīros savos kontinentos. Savukārt Starpkontinentālajā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl divi olimpiskie dueti. Viena vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta mājiniekiem – Brazīlijas volejbolistiem, kuri gan varēs cīnīties arī par otru ceļazīmi kā visi pārējie.

Sīkāk ar Kontinentālā kausa izcīņas izspēles kārtību, sadalījumu grupās un turnīru norises vietām var iepazīties interneta vietnē (www.cev.lu) pludmales volejbola sadaļā.

     [+] [-]

, 2015-05-08 20:56, pirms 9 gadiem
Kur var Leces un Ozoliņa fotosesiju redzēat?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja