Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Čerifs/Ahmeds notur vadību un triumfē "King of the Court"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Čerifs/Ahmeds notur vadību un triumfē "King of the Court"
Ahmeds un Čerifs. Foto: King of the Court

Par prieku mājinieku līdzjutējiem Kataras pilsētā Dohā notikušajā "King of the Court" turnīrā pludmales volejbolā uzvarējuši Kataras pludmales volejbolisti Čerifs un Ahmeds. Viņi izšķirošajā kārtā pieveica Nīderlandes un Zviedrijas duetu.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Vīru turnīru sāka trīs Latvijas pludmales volejbolisti, Aleksandrs Samoilovs, Edgars Točs un Mihails Samoilovs, katrs ar savu pārinieku no citas valsts. Kā pirmais turnīru noslēdza Edgars Točs, kam sekoja nedaudz negaidīta Aleksandra Samoilova izstāšanās, bet cīņā par vietu finālā no tālākas dalības turnīrā izstājās arī Mihails Samoilovs.

• Turnīra finālā piedalījās pieci pāri - Dāvids Āmans/Jonatans Helvigs no Zviedrijas, Florians Brīrs/Marko Kratigers no Šveices, mājinieki Ahmeds/Čerifs, nīderlandieši Stefans Bormans/Joriks de Grots un Šveices/Igaunijas tandēms Jves Hauseners/Marts Tīsārs. Kā pēdējie caur izslēgšanas grupu finālam kvalificējās nīderlandieši.

• Pirmo kārtu labāk sāka Kataras un Šveices dueti, katrs tiekot pie četriem punktiem. Labs piecu punktu izrāviens padevās Bormanam/De Grotam, kuri kārtas vidū bija vadībā ar sešiem punktiem. Vienīgie bez punktiem bija Hauseners un Tīsārs. Vien kārtas otrajā pusē iespēlējās Āmans un Helvigs, bet viņiem neko vairāk kā nodrošināt neizkrišanu nevajadzēja. Hausaneram un Tīsāram pēdējā minūtē izdevās tikt pie viena punkta, kā pirmajiem izstājoties no fināla, kamēr kārtu ar 10 punktiem uzvarēja Bormans un De Grots.

• Otrajā kārtā trīs pāri ieguva pa trim punktiem, bet tukšā palika Brīrs un Kratigers. Līdz kārtas vidum savu vietu labāko trijniekā garantēja Āmans un Helvigs, iekrājot deviņus punktus. Par pirmo punktu izmisīgi turpināja cīnīties šveicieši, bet nespēja tikt "karaļa" pusē arī pēc fināla garākās izspēlēs pret Čerifs un Ahmeds. Brīrs un Kratigers finišēja ar trim punktiem, finālā paliekot ceturtie. Otro kārtu pārliecinoši noslēdza Čerifs un Ahmeds, kuri sapelnīja 20 punktus, tuvākos sekotājus no Zviedrijas pārspējoto par 10.

• Izšķirošo fināla kārtu ar diviem punktiem sāka Āmans un Helvigs, bet tad piecu punktu izrāviens padevās Čerifam un Ahmedam. Kataras duets, pateicoties Čerifa spēlei blokā, regulāri nonāca "karaļa" pusē, bet punkti vairs tik ātri nekrājās sliktās servju uzņemšanas dēļ. Zviedri un nīderlandieši sīvi cīnījās izspēlēs savā starpā, bet pamazām tuvojās Kataras duetam. Kārtas vidū abiem pāriem bija pa četriem punktiem, kamēr Čerifam un Ahmedam - seši. Pēc atgriešanās "karaļa" pusē mājinieki guva vēl piecus punktus, soļojot pretī uzvarai.

• Pakaļdzīšanos veica Bormans un De Grots, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Pusotru minūti līdz spēles beigām nīderlandieši nonāca "karaļa" pusē, sasniedzot 11 punktus, kamēr Kataras duetam bija 12. Bormans un De Grots izniekoja iespēju izlīdzināt rezultātu, kamēr Čerifs un Ahmeds par prieku vietējiem līdzjutējiem 21 sekundi līdz spēles laika beigām nokārtoja uzvaru ar 15 punktiem. Bormans un De Grots ierindojās otrajā vietā ar 11 punktiem, bet zviedri Āmans un Helvigs palika trešie ar septiņiem punktiem.