Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža uzvar visās grupas spēlēs un garantē 1/4 finālu

Pļaviņš un Regža uzvar visās grupas spēlēs un garantē 1/4 finālu
Haralds Regža un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža šorīt izcīnīja uzvaru Bīles "Masters" grupu turnīra spēlē ar šveiciešiem Matsu Kovāču un Jonasu Kislingu, bet grupas noslēdzošajā mačā Latvijas duets izrādījās pārāks par spāņiem Fransisko Marko un Kristiānu Garsiju. Trīs uzvaras grupā latviešiem uzreiz garantē vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Šveicē notiekošais Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" turnīrs Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam ir pirmais kopš Pļaviņa/Hermana Egleskalna dueta izjukšanas. Egleskalns ir atgriezies klasiskajā volejbolā, bet Pļaviņš smilšu laukumos turpmāk spēlēs kopā ar Regžu, ar kuru kopā tika izcīnīts Eiropas spēļu zelts Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Vakar Pļaviņš/Regža aizvadīja pirmo spēli, ar 21:17 un 21:18 pārspējot "wild card" ieguvušos norvēģus Kristianu Sorumu un Runnaru Sannernesu. Šodien tiek aizvadītas atlikušās divas spēles grupu turnīrā. Viena no tām jau ir notikusi – Pļaviņš/Regža trīs setu duelī pārspēja Šveices volejbolistus Matsu Kovāču un Jonasu Kislingu. Pirmajā setā labāki bija ar 11. numuru izliktie šveicieši (22:20), bet nākamos divus sīvā cīņā uzvarēja turnīra sestais numurs Pļaviņš/Regža – 21:19 un 20:18.

Atlikušajā spēlē mūsējie spēkojās ar Bīles turnīra trešo numuru – spāņiem Fransisko Marko un Kristiānu Garsiju. Spānijas duets izteikti pirmajā setā servēja par Regžu, kurš ar pienākumiem uzbrukumā labi tika galā. Pēc tehniskā pārtraukuma (11:10) mūsējiem padevās divas lieliskas epizodes - Regžas bloks, Pļaviņa aizsardzība un 13:10. Pretinieki pieprasīja pārtraukumu, bet pēc tā Haralds uzlika vēl divus blokus (15:10). Nekādi pārsteigumi galotnē nenotika - 21:15.

Otrā seta sākumā latvieši pieļāva pāris nelielas kļūdas, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 1:4. Soli pa solim turpinājumā Mārtiņš un Haralds panāca neizšķirtu (7:7), taču drīz vien jau atkal mīnus divi (8:10). Seta otrajā pusē rezultāts attīstījās ļoti līdzīgi, tādējādi auga arī spriedze laukumā. Pie 22:22 spāņi beidzot kļūdījās uzbrukumā (23:22), tādējādi latvieši ieguva pirmo mačbumbu. Izspēlē pie rezultātā 24:23 Pļaviņš izcili nospēlēja aizsardzībā, pēc tam sekoja Regžas bloks un 25:23.

Pateicoties uzvarai grupai, Mārtiņš un Haralds varēs izlaist pirmo izslēgšanas turnīra kārtu un savus pretiniekus gaidīs jau ceturtdaļfinālā, kuri paredzēti rīt. Bīles "Masters" piedalās arī tādi zināmi dueti kā spāņi Pablo Erera/Adrians Gavira, Itālijas pārstāvji Mateo un Paolo Ingrosso un Šveices volejbolisti Filips Gabatūlers un Mirko Gersons.

Zināms, ka šosezon Pļaviņš/Regža izmēģinās spēkus arī pasaules līmeņa sacensībās. Latvijas duetam piešķirta "wild card" Pasaules tūres posmam Olštinā (Polija, 25.-30. augusts).

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2015-08-07 13:05, pirms 9 gadiem
Nu, Mārtiņš un Haralds kārtīgi pakutināja nervus gan otrā seta galotnē, gan trešā seta beigās. Labi, ka tika play-offā.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-07 13:29, pirms 9 gadiem
Nu labi ,ka beigās uzvarēja ! Tā tik turpināt !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-07 14:51, pirms 9 gadiem
Redzēju spēli. Jāsaka ka pagaidām ļoti nestabila spēle. Regžam ir lielas problēmas ar servju uzņemšanu un pozīcijas izvēles kļūdas. No Pļaviņa palikusi tikai ēna, klāt nācis apbrīnojams talants sačakarēt setu galotnes vienkāršās situācijās. Pozitīvais - Regža ir labs uzbrukumā, Pļaviņš lieliski redz laukumu.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-07 15:05, pirms 9 gadiem
Tā tik turpināt! Apsveicam, laba spēle - baigais gandarījums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-07 20:14, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: LTV atkal fiksi jāpērk pravas
nebūs laika rādīt, jo mazos plāno rādīt no Elkora
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-08 14:06, pirms 9 gadiem
super
31 08-Aug 16:00 1 Regza/Plavins LAT [6] Kosiak/Rudol POL [9]