Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Egleskalns iegūst pirmo vietu EEVZA Maskavas posmā

Krišs Upenieks

Pļaviņš un Egleskalns iegūst pirmo vietu EEVZA Maskavas posmā
Hermans Egleskalns un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Vadims Morozovs (LVF)

Maskavā notiekošā Austrumeiropas Zonālās volejbola asociācijas (EEVZA) pirmā posma finālā uzvarēja Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns. Pusfinālā spēlē pret citu Latvijas duetu Haraldu Regžu un Armandu Āboliņu Mārtiņš ar Hermanu svinēja drošu uzvaru divos setos, bet finālā pārspēja Ukrainas pāri Deņinu un Plotņicki.

Maskvas EEVZA posmā vīru turnīra pamatsacensības startēja piecas Latvijas komandas - Haralds Regža / Armands Āboliņš, Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs, Mārtiņš Pļaviņš / Hermans Egleskalns, Rihards Finsters / Edgars Točs un Toms Šmēdiņš / Viktors Koržeņevičs.

Starp 16 labākajām komandām iekļuva visi Latvijas dueti, taču ceturtdaļfinālā neiekļuva vienīgi Toms ar Viktoru, kuri pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā divos setos ar 13:21, 21:23 piekāpās citam Latvijas pārim Finsteram un Točam. Pēc ceturtdaļfināla fāzes no cīņas par medaļām izstājās vēl divas mūsu komandas - Sorokins un Solovejs divos setos 16:21, 11:21 piekāpās Regžam un Āboliņam, bet Finsters un Točs savā spēlē piekāpās (13:21, 13:21) ukraiņiem Deniņam / Plotņickim. Pļaviņš un Egleskalns ceturtdaļfināla pierādīja meistarības pārākumu (22:20, 21:13) pret Krievijas pāri Veļičko / Sivolaps.

Diemžēl Latvijas fināls Maskavā nebija iespējams, jo jau pusfinālā savā starpā tikās turnīra ceturtais pāris Regža / Āboliņš pret Pļaviņu un Egleskalnu (8.). Pagājušajā nedēļā Jūrmalā Mārtiņš un Hermans pretiniekus bija pieveikuši Ergo Open 1. posma finālā. Meistarīgāki Pļaviņš un Egleskalns bija arī Maskavā, kur pretiniekos atstāja uz desmit un 17 punktiem.

Finālspēlē pret Deņinu un Plotņicki Latvijas pāris pirmajā setā uzvarēja ar 21:15, kamēr otrajā nācās nopūlēties jau daudz smagāk, taču tomēr uzvara no rokām netika izlaista un gūts panākums ar 21:19. Pļaviņš un Egleskalns spējuši uzvarēt turnīrā otrajā nedēļas nogalē pēc kārtas, jo iepriekš uzvarēja arī Latvijas čempionāta pirmajā posmā, tiesa, pa vidu sekoja neveiksme Horvātijas PK posma kvalifikācijā.

Bronzas spēlē Haralds un Armands cīnījās pret krieviem Lešukovu un Lihoļetovu. Pirmajā setā izdevās gūt smagu uzvaru ar 22:20, taču otrais sets sanāca neveiksmīgs un pārliecinošs zaudējums 15:21. Bronzas medaļas līdz ar to izšķīra trešais cets, kurā nācās piekāpties ar 12:15 un samierināties ar ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Eastern European Volleyball Zonal Association

  -1 [+] [-]

, 2015-06-07 13:49, pirms 9 gadiem
Abolins/Regzha cereeja uz uzvaru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-06-07 14:13, pirms 9 gadiem
Pļaviņam vajadzēja pretiniekus Sor/Sol, tad gan līdz augšai neaizspēlētos, to arī pierādīja nopietns turnīrs Serbijā.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-07 14:28, pirms 9 gadiem
ei tu nost rakstīja: Pļaviņam vajadzēja pretiniekus Sor/Sol, tad gan līdz augšai neaizspēlētos, to arī pierādīja nopietns turnīrs Serbijā.
Nu nu, Sor/Sol zaudēja Finsteram/Točam šajā pat turnīrā, Pļaviņš/Egleskalns to nav izdarijuši nevienā turnīrā. Manuprāt Pļaviņs/Egleskalns un Sorokins/Solovejs šobrīd ir ļoti līdzīgas komandas spēku samēros, bet ar to ka pirmajiem ir liels potenciāls augt, otrajiem diemžēl nē...

     [+] [-]

, 2015-06-07 14:39, pirms 9 gadiem
Kur strīmu dabūt uz 3. vietas maču?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-07 18:04, pirms 9 gadiem
uzvareeja 21:15. 21:19