Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas USC turpina uzvaras gājienu un iesoļo NCAA pusfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas USC turpina uzvaras gājienu un iesoļo NCAA pusfinālā
Tīna Graudiņa mačā pret FSU. Foto: Justin Tafoya / NCAA

Alabamas kurortpilsētiņā Galfšorsā turpinās NCAA izslēgšanas spēles pludmales volejbolā jeb "maija trakums". Tīnas Graudiņas pārstāvētā čempionvienība Losandželosas USC uzvarēja arī trešajā mačā un iekļuva pusfinālā, kas ieplānots plkst. 23.00.

# Ar pirmo numuru izliktā Graudiņas USC trešajā kārtā pieveica Talahasī "Florida State" jeb FSU (#5). Negaisa dēļ no vakardienas pārceltā spēle sākās plkst. 6.00 pēc Losandželosas laika. USC komandā atkal risinājās sava veida iekšējā cīņa par to, lai pabeigtu savu maču, jo tika spēlēts līdz trīs duetu uzvarām. NCAA čempionvienībai šosezon 34 uzvaras pēc kārtas!

Spēcīgāko duetu mačā pērnā gada Latvijas labākā sportiste Tīna Graudiņa un amerikāniete Heilija Hārvarda pieveica Madiju Andersoni/Brūku Baueri.

Starta seta sākumā Hārvardai izdevās eiss ar tīkla palīdzību (2:0), Graudiņa aizķēra blokā un pati panāca 7:3. Latvietes bloks deva 9:4, "mūsējās" palielināja pārsvaru (18:11), bet pēdējo punktu pielika Graudiņa ar bloku - 21:12. Pirmajā setā uzvarēja arī USC trešais un ceturtais duets.

→ → Otrajā setā krietni labāk sekmējās Andersonei un Bauerei (3:7, 4:10, 6:13, 10:19), līdz ar to Graudiņa un Hārvarda zaudēja - 12:21. USC trešais duets Skolza/Meipla tikmēr uzvarēja arī otrajā setā, tādējādi rezultāts kļuva 1-0.

→ → → Pirmā laukuma pēdējā setā sākotnēji risinājās līdzvērtīga spēkošanās (5:5), bet pēc tam dominēja Graudiņa un Hārvarda. USC otrais duets Krafta/Sleitere piedzīvoja pirmo kopīgo zaudējumu, rezultāts kļuva 1-1. Uzvarēja arī USC ceturtais duets Norsa/Norsa, panākot 2-1. Graudiņa guva uzvaras punktu trešajā setā (15:9) un arī USC-FSU mačā (3-1).


NCAA finālturnīra trešā kārta uzvarētāju zarā
#1 USC - #8 FSU 3-1
#3 UCLA - #6 GSU 3-0

Plkst. 23.00 NCAA pusfinālā USC cīnīsies pret savu principiālāko pretinieci UCLA. Svētdienas finālā iekļūs arī zaudētāju zara uzvarētāja.

NCAA pludmales volejbola finālturnīrā spēlējušas tikai trīs latvietes - Tīna Graudiņa (2018, 2019, 2021, 2022), Anete Briņķe duetā ar Graudiņas tagadējo pārinieci Hārvardu (2017) un Anete Namiķe (2022). Šosezon pretendēja arī Kristīnes Briedes "Pepperdine", taču galu galā nekvalificējās.

Izmantotie resursi:
Bracket - NCAA Championship
usctrojans.com