Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Bustamante pārmāca NCAA čempionvienības priecīgās dvīnes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Bustamante pārmāca NCAA čempionvienības priecīgās dvīnes
Tīna Graudiņa. Foto: usctrojans.com

Latvijas pludmales volejbolistes pārstāvētā Losandželosas USC nedēļas nogalē viesojās Kalifornijas mazpilsētā Stenfordā, kur izcīnīja četras uzvaras, tajā skaitā pārspēja čempionvienību UCLA. Pērnā gada FIVB Pasaules tūres labākā debitante Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante savos mačos guva četrus panākumus, tostarp kanādiešu dvīnēm revanšējās par nedēļas vidū piedzīvoto zaudējumu.

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

Ranga otrā numura īpašniece Dienvidkalifornijas Universitāte (USC) vispirms ar 5-0 sagrāva Bērklijas "Cal" (#12). Graudiņa/Bustamante apspēlēja Džordanu Polo/Karolīnu Šaferi - 21:11, 21:15. Nedēļas nogales turpinājumā USC ar 4-1 pārspēja mājinieču vienību "Stanford" (#19). Graudiņa/Bustamante pievieca Tori Aškinosu/Čārliju Ekstromu - 21:16, 21:15.

Svētdienas mačā pretī stājās NCAA pašreizējā čempionvienība un principiālā pretiniece Losandželosas UCLA, kas šajā sezonā ir izteikta galvenā favorīte. Nedēļas vidū tika zaudēts ar 1-4, bet svētdien sanāca 3-2. Graudiņa un Bustamante atkal spēkojās ar kanādiešu dvīnēm Meganu Maknamaru/Nikolu Maknamaru. Kā jau ziņots, nedēļas vidū "mūsējās" tika sagrautas pirmajā setā (10:21), bet otrajā neizmantoja 19:16 un zaudēja ar 19:21. Svētdien izdevās ļoti pārliecinoši revanšēties - 21:16, 21:11. USC un UCLA vadošo duetu savstarpējo maču bilance šosezon ir 2-1.

Maknamaras tik un tā bija priecīgas, jo viņu nedēļas galvenā cīņa bija cita - starp trešdienas un sestdienas NCAA mačiem dvīnes pabija dzimtenes hallē Toronto un iekšējās atlases finālā pārspēja tautietes Teilori Piški/Sofiju Bukovecu (21:19, 21:19), izcīnot priekšroku dalībai pasaules čempionātā. Kā zināms, Kanādas sieviešu pludmales volejbolā ir divi izteikti labākie dueti, dvīnes tagad pozicionējas kā trešās.

USC nedēļas pēdējā mačā ar 5-0 tika sakauta Sietlas "Washington". Graudiņa/Bustamante uzvarēja Kristenu Gengenbaheri/Destiniju Jūliju - 21:13, 21:12.

Graudiņas un Bustamantes sezonas bilance (22-2) patlaban ir otrais labākais rādītājs NCAA vadošo duetu ieskaitē. USC komandā tikpat laba bilance (22-2) ir kanādietei Aleksandrai Poleto un amerikānietei Heilijai Halgrēnai, kuras spēlē trešā dueta pozīcijā, patlaban viņas ir NCAA galvenās trešā seta speciālistes (9-0).

NCAA komandu vadošo duetu sezonas rangs

#SpēlētājasSkolaBilance
1.Nikola Maknamara/Megana MaknamaraUCLA23-2
2.Abrila Bustamante/Tīna GraudiņaUSC22-2

NCAA sezonas laikā Tīna Graudiņa nevar spēlēt Pasaules tūrē, līdz to marta sākumā jūrmalnieces ierastā pāriniece Anastasija Kravčenoka triju zvaigžņu posmā Austrālijā cīnījās kopā ar Alisi Leci, savukārt aprīļa izskaņā plāno spēlēt četru zvaigžņu etapā Ķīnā.

Izmantotie resursi:
usctrojans.com

     [+] [-]

, 2019-04-08 01:11, pirms 5 gadiem
Pirms dažām dienām 10:21, bet nu 21:11. Liels progress!

     [+] [-]

, 2019-04-08 01:27, pirms 5 gadiem
Ja turpinās progresēt, varēs pacīnīties par studentu kausu!