Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Bustamante saņem pērienu no kanādiešu dvīnēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa un Bustamante saņem pērienu no kanādiešu dvīnēm
Megana Maknamara un Nikola Maknamara. Foto: instagram.com/nicolecmcnamara

Latvijas pludmales volejbolistes pārstāvētā Losandželosas USC ceturtdien spēlēja čempionvienības Losandželosas UCLA laukumā un piedzīvoja zaudējumu. Pērnā gada FIVB Pasaules tūres labākā debitante Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante sava mača pirmajā setā kapitulēja ar 10:21, bet otrajā setā neizmantoja 19:16 un piekāpās.

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

Ranga otrā numura īpašniece Dienvidkalifornijas Universitāte (USC) ceturtdien ar 1-4 pašreizējai čempionvienībai un principiālajai pretiniecei UCLA, kas šajā sezonā ir izteikta galvenā favorīte.

Graudiņa/Bustamante spēkojās ar kanādiešu dvīnēm Meganu Maknamaru un Nikolu Maknamaru, kuras visai stabili tika apspēlētas februāra beigās (21:16, 21:18). Šoreiz aina bija citāda. Televīzija neparādīja, kā "mūsējās" tika sagrautas pirmajā setā - 10:21. Otrajā seta sākumā tika iegūts starta kapitāls (4:0). Graudiņa noslēdza divas grūtas epizodes - 8:6 [video] un 9:7, noformēja arī eisu (10:7), taču nereti grēkoja ar servēm. Pretinieces tikmēr servēja vareni, līdz ar to Graudiņai un Bustamantei bija grūtības izveidot neatvairāmus uzbrukumus, bet ar vienkārši labiem triecieniem kanādietes pārsvarā tika galā. Šķita, ka tomēr izdosies revanšēties, jo labi tika izmantots sākumā iegūtais handikaps (18:14). Bustamante panāca 19:16. Blondās oponentes "noņēmās", bet pēc tam nodemonstrēja monstrālu aizsardzību un iespaidīgu bumbas kontroli - 19:18. Šajā setā Graudiņa neguva nevienu punktu ar bloku, par to parūpējās mazās un mobilās kanādietes, kuras seta galotnē darbojās sevišķi sparīgi un neitralizēja USC auguma pārsvaru. Tādējādi zaudējums arī otrajā setā - 19:21.

UCLA lielākā zvaigzne nu jau ir mazā spēlētāja Sāra Sponsila - vasarā spoži debitēja FIVB Pasaules tūrē un ar dažādām augsta līmeņa pāriniecēm ļoti sekmīgi spēlēja arī Amerikas pieaugušo turnīros, izraisot ažiotāžu amerikāņu pludmales volejbola sabiedrībā. Sponsila un USC absolvente Kellija Kleiza patlaban ieņem ceturto vietu ASV sieviešu duetu rangā un nopietni pretendē uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Arī kanādiešu dvīnes Megana Maknamara un Nikola Maknamara vasarā debitēja Pasaules tūrē, tostarp bija tuvu trīs zvaigžņu posma bronzai. Kanādai ir divi ļoti spēcīgi dueti, vien 175cm garās kanādiešu dvīnes netiek uzskatītas par nopietnām pretendentēm uz 2020. gada olimpiādi.

Graudiņas un Bustamantes sezonas bilance (18-2) patlaban ir otrais labākais rādītājs NCAA vadošo duetu ieskaitē. USC komandā tikpat laba bilance (18-2) ir kanādietei Aleksandrai Poleto un amerikānietei Heilijai Halgrēnai, kuras spēlē trešā dueta pozīcijā, patlaban viņas ir NCAA galvenās trešā seta speciālistes (8-0).

NCAA komandu vadošo duetu sezonas rangs

#SpēlētājasSkolaBilance
1.Nikola Maknamara/Megana MaknamaraUCLA20-1
2.Abrila Bustamante/Tīna GraudiņaUSC18-2

NCAA sezonas laikā Tīna Graudiņa nevar spēlēt Pasaules tūrē, līdz to marta sākumā jūrmalnieces ierastā pāriniece Anastasija Kravčenoka triju zvaigžņu posmā Austrālijā cīnījās kopā ar Alisi Leci, savukārt aprīļa izskaņā plāno spēlēt četru zvaigžņu etapā Ķīnā.

Izmantotie resursi:
usctrojans.com