Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža pamatturnīru Gštādē sāk ar zaudējumu poļiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža pamatturnīru Gštādē sāk ar zaudējumu poļiem
Haralds Regža
Foto: FIVB

Pamatturnīru Gštādē ar zaudējumu sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Pagalam nesekmējoties spēlei uzbrukumā, latvieši ar 0-2 (15:21, 13:21) piekāpās poļiem Pjotram Kantoram un Bartošam Lošiakam.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža vakar aizvadīja kvalifikāciju, vienīgajā mačā svinot pārliecinošu uzvaru. Tas ļāva iekļūt pamatturnīrā, kurā pirmie pretinieki bija Polijas pludmales volejbolisti Pjotrs Kantors un Bartošs Lošiaks. Favorīti bija poļi, bet pie labas spēles arī viņi bija pieveicami.

Spēli latvieši sāka ļoti labi, uzreiz pie savas serves gūstot divus punktus. Ilgi divu punktu pārsvars nepalika, jo Regža kļūdījās vieglā epizodē, kas nozīmēja rezultāta izlīdzināšanu. Kantoram izdevās vairākkārt bloķēt Regžas uzbrukumus, kā arī tikt pie eisa ar tīkla palīdzību, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 9:5. Latvieši gan nepalika atbildi parādā. Pļaviņa sekmīgās serves un pāris aizsardzības ļāva Latvijas duetam ne vien izlīdzināt rezultātu, bet tehniskajā pārtraukumā doties vadībā ar 11:10.

Pēc atpūtas kādu laiku Pļaviņš un Regža noturēja minimālo pārsvaru, kā arī nebija tālu no divu punktu pārsvara iegūšanas. Ko neizdarīja paši, paveica pretinieks. Vispirms atspēlēts punkts pēc Regžas nepārliecinoša uzbrukuma, tad viņam divas slikti atņemtas serves, kas beidzās ar nonākšanu iedzinējos (13:16) un vēl vienu pārtraukumu. Līdz seta beigām Regža tā arī nesavācās, kas neļāva atspēlēties. Pirmais sets līdz ar to noslēdzās ar rezultātu 15:21.

Otrais sets sākās ar cīņu punkts punktā, kaut poļiem bija labas iespējas iegūt pārsvaru. Regža turpināja spēlēt ne visai pārliecinoši uzbrukumā, nespējot apspēlēt Kantora bloku. Rezultāts kļuva latviešiem nelabvēlīgs 4:6, kam sekoja pārtraukums. Pēc tā problēmas turpinājās, poļiem vēl uz pusi pieaudzējot pārsvaru (9:5). Līdz tehniskajam pārtraukumam dueti punktus guva pārmaiņus, bet lielā problēma nebija zudusi. Regža vēl joprojām bieži slikti atņēma serves, pats sev sarežģījot arī uzbrukumus. Seta otrajā pusē Polijas duets nopietni dominēja laukumā, krājot punktu pēc punkta. Rezultāta starpība sasniedza arī deviņus punktus, kas nozīmēja cīņas beigas. Pļaviņš un Regža piekāpās pirmajā spēlē ar rezultātu 0-2 (15:21, 13:21).

Pļaviņš un Regža turnīru turpinās rīt, kad plkst. 17:00 spēlēs pret krieviem Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasilņikovu.