Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Regža pārliecinoši iekļūst Gštādes pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Regža pārliecinoši iekļūst Gštādes pamatturnīrā
Haralds Regža
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža iekļuvuši Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posma Gštādē pamatturnīrā. Latvieši kvalifikācijas vienīgajā mačā ar 2-0 (21:17, 21:12) pārspēja norvēģus Danielu Bergerūdu un Matiasu Berntsenu.

Pēc uzvaras Ergo Open Latvijas čempionāta 4. posmā Alūksnē Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža mēroja ceļu uz Šveices pilsētu Gštādi, lai šodien piedalītos Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posma kvalifikācijā. Līdzīgi kā Porečā, latviešiem vajadzēja uzvarēt vienu spēli, lai iekļūtu pamatturnīrā. Tajā viņu pretinieki bija Daniels Bergerūds un Matiass Berntsens no Norvēģijas, kuri savā pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveica argentīniešus Kapogrosso un Azādu.

Maču labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Tuvu bija arī trešais punkts, bet Pļaviņš no ne visai ērtas pozīcijas raidīja bumbu pretinieka blokā. Līdzīgi kā Alūksnē, arī Gštādē Pļaviņš pārsvarā servēja spēcīgi, kas radīja problēmas pretiniekiem. Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 5:2 pēc pretinieku kļūdas uzbrukumā, bet pēc tam Pļaviņš atspēlēja bumbu aizsardzībā, gūstot arī punktu (7:3). Pēc vēl vienas kļūdas norvēģi paņēma pārtraukumu, lai sakārtotu savu spēli. Īsi pēc tam serves uzņemšanā kļūdījās Regža, kas brīdi vēlāk maksāja punktu. Regžam problēmas uzbrukumā turpinājās, kas beidzās ar to, ka Norvēģijas duets panāca izlīdzinājumu, bet tehniskajā pārtraukumā latvieši devās vien minimālā vadībā - 11:10.

Uzreiz pēc pārtraukuma bumbu aizsardzībā atspēlēja Pļaviņš, atjaunojot arī divu punktu pārsvaru. Tiesa uzreiz pēc tam sekoja Regžas kļūdas servju uzņemšanā un ar grūtībām noturēts minimāls pārsvars. Pļaviņam neizdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, raidot bumbu autā, bet vēl pēc brīža norvēģi jau atradās vadībā ar 14:13. Turpinājums latviešiem padevās labāks. Regžam izdevās uzlikt divus blokus, bet Pļaviņa lieliskā spēle aizsardzībā ļāva atjaunot trīs punktu pārsvaru (17:14). Seta galotnē vaļējības netika pieļautas, Pļaviņam un Regžam uzvarot setu ar 21:17.

Otro setu norvēģi iesāka droši, bet drīz vien Pļaviņš atspēlēja bumbu aizsardzībā, Regža uzlika trīs blokus, kā rezultātā latvieši izvirzījās vadībā ar 7:3, piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. Šoreiz atpūta rezultātu norvēģiem nedeva, starpībai pieaugot līdz sešiem punktiem. Nebija tālu no tā, lai būtu arī septītais punkts, bet Regža raidīja bumbu nedaudz autā. Pirms tehniskā pārtraukuma norvēģi kļūdījās uzbrukumā, rezultātam kļūstot 14:7. Līdz ar to jau varēja teikt, ka Pļaviņš un Regža spēlēs Gštādē arī pamatturnīrā.

Seta turpinājums tiešām vairāk bija tikai formalitāte, latviešiem pārliecinoši izcīnot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:12) un iekļūstot pamatturnīrā, kurā spēlēs arī Latvijas vadošais pāris, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Latvijas duetu pretinieki noskaidrosies vēlāk, bet pamatturnīrs sāksies trešdien.

     [+] [-]

, 2017-07-05 00:49, pirms 7 gadiem
Seta galotnē vaļējības netika pieļautas .. ! Manuprāt, tas vārds ir - vaļības