Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Potenciālais pirmais NCAA latviešu duets Namiķe/Konstantinova sāk ar 25:27

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Potenciālais pirmais NCAA latviešu duets Namiķe/Konstantinova sāk ar 25:27
Anete Namiķe un Deniela Konstantinova. Foto: Frogs Today

Jaunizveidotais duets Anete Namiķe (pēdējā kursa studente) un Daniela Konstantinova (pirmā kursa studente) ceturtdien debitēja ar uzvaru, kaut gan starta setā piekāpās ar 25:27. ASV studējošo pludmales volejbola komandās rudenī pārbauda spēlētāju varējumu un meklē optimālākos virknējumus, lai nākamā gada pirmajā pusē sekmīgi aizvadītu sezonu.

Kā jau ziņots, zvaigžņotā Fortvērtas TCU komanda gatavojas nopietni pretendēt uz NCAA titulu, līdz ar to Latvijas pludmales volejbolistēm nebūs viegli iekļūt pamatsastāva desmitniekā.

TCU piektais spēcīgākais duets Deniela Konstantinova/Anete Namiķe (#5) vispirms (25:27, 21:9, 15:11) pieveica "Texas" pārstāves Hannu Ogdenu/Kerisu Patoni (#7), bet pēc tam (21:10, 21:11) apspēlēja TCU meitenes Meganu Volšu/Kameronu Gutelu (#12). NCAA pludmales volejbolā šis varētu būt visu laiku pirmais Latvijas duets.

2020. gada U20 Eiropas čempione Namiķe un divkārtējā U20 Eiropas vicečempione Konstantinova līdz šim nebija spēlējušas kopā. Eiropas līmenī lielākos panākumus viņas guva attiecīgi ar Varvaru Brailko un Līvu Ēberi.

TCU organizētājā turnīrā piedalās arī Ostinas "Texas", kas jaunajā sezonā, domājams, būs "top 25" komanda. Sastāvā tostarp ir zināmas eiropietes - Eva Līsa Kuivonena (Igaunija) un Noa Sonnevila (Nīderlande). Jūlijā tika piesaistīta arī 2023. gada U21 pasaules čempione Brehta Pīrsma (Nīderlande) - nacionālās izlases rindās šovasar palīdzēja izcīnīt pirmo vietu Jūrmalā, tomēr valsts atteicās no izcīnītās olimpiskās kvotas. Pīrsma piedalījās "Texas" treniņos, bet vēl nespēlē. Galvenais treneris ir Steins Mecgers, kura vadībā savulaik UCLA izcīnīja divus NCAA titulus (2018, 2019).

NCAA tradicionālais "top" video - kad komanda ienāk jaunajā ģērbtuvē...

Pārbaudes mačos TCU virknējumi izskatās eksperimentāli, tostarp vājākas spēlētājas ir saliktas kopā ar spēcīgākām. Tādā veidā iespējams pacelt vājāko spēlētāju spēles līmeni un gūt lielāku sastāva dziļumu. Spēlētājām tiek dota iespēja sevi parādīt un cīnīties par vietu pamatsastāvā.

TCU virknējumi pārbaudes turnīra pirmajā dienā

1.Sofija Isuskisa (Spānija) / Tanja Moreno (Spānija)
2.Daniela Alvaresa (Spānija) / Ana Vergara (Spānija)
3.Anhelina Hmiļa (Ukraina) / Keitlina Bredlija (ASV)
4.Emma Glagau (Kanāda) / Heilija Hamleta (ASV)
5.Deniela Konstantinova (Latvija) / Anete Namiķe (Latvija)
6.Olīvija Klainsa (ASV) / Alanisa Navasa (Puertoriko)
7.Marija Gonsalesa (Puertoriko) / Steisija Rīvsa (ASV)
8.Luana Arako (Spānija) / Džosija Seka (Kanāda)
9.Heilija Frista (ASV) / Džordina Maktaviša (ASV)
10.Morgana Viljamsa (ASV) / Aleksandra Kurca (ASV)
11.Kesidija Čuna (ASV) / Brūka Šīlija (ASV)
12.Megana Volša (ASV) / Kamerona Gutela (ASV)

TCU turnīrs turpināsies piektdien.

Izmantotie resursi:
gofrogs.com/sports/womens-beach-volleyball
volleyballlife.com