Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Nīderlande atsakās no Jūrmalā izcīnītās olimpiskās kvotas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nīderlande atsakās no Jūrmalā izcīnītās olimpiskās kvotas
Nīderlandes sieviešu pludmales volejbola izlase Jūrmalā izcīna olimpisko kvotu. Foto: CEV

Nīderlande nolēmusi neizmantot Jūrmalā izcīnīto olimpisko kvotu. Šo iespēju izmantos CEV Nāciju kausa finālā zaudējušās Čehijas pludmales volejbolistes.

Kā jau ziņots, Jūrmalā aizvadītajā Nāciju kausa finālturnīrā uzvarēja Nīderlandes sieviešu izlase un Francijas vīriešu izlase, nopelnot Parīzes spēļu olimpiskās kvotas. Kad attiecīgā divu duetu izlase Jūrmalā bija izcīnījusi kāroto pirmo vietu, šo olimpisko kvotu nopelnīs tikai viens duets (nacionālā federācija nosaka, kādā veidā tas tiks izšķirts).

Izrādās, ka Nīderlandes Olimpiskā komiteja nolēmusi neizmantot sieviešu pludmales volejbola kvotu. Pamatojoties uz jau sen pieņemtajiem iekšējiem noteikumiem, lai varētu pretendēt uz dalību olimpiskajās spēlēs, nīderlandietēm vajadzēja izcīnīt piekto vietu pasaules čempionātā vai elites posmā. To paveica tikai Katja Stama/Raisa Shona, kuras jau kvalificējās pēc olimpiskās atlases ranga. Līdz ar to Nīderlandei nav atbilstošu spēlētāju, kurām piešķirt otro kvotu, kas tika izcīnīta Jūrmalā.

Nīderlandes spēlētājs Stefans Būrmanss skaidro situāciju, bet instagrama komentāros pludmales volejbola pasaules pārstāvji brīnās par nacionālās komitejas atteikšanos no izcīnītās olimpiskās kvotas. "Tad kāpēc vajadzēja sūtīt komandas uz kontinentālo kausu?" vaicā amerikāņu pludmales volejbola leģenda Fils Daulhauzers.

Kad tas kļuva skaidrs, olimpiskā kvota tika piedāvāta Jūrmalas finālā zaudējušajai Čehijai, kas nolēma izmantot šo iespēju un ceļazīmi piešķīra valsts labākajam duetam Barborai Hermanovai/Marīsārai Štohlovai. Zaudējot minētajā finālā, Čehijas nometne domāja, ka uz olimpiskajām spēlēm dosies nīderlandietes.

Izmantotie resursi:
@stefanboermansbeachvolley / instagram.com
cvf.cz