Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Namiķe un Konstantinova mēģinās iekļūt zvaigžņotās TCU pamatsastāvā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Namiķe un Konstantinova mēģinās iekļūt zvaigžņotās TCU pamatsastāvā
Anete Namiķe un Deniela Konstantinova. Foto: @anetenamike / TCU Beach Volleyball

Jaunajā sezonā Fortvērtas TCU spēlēs arī divas Latvijas pludmales volejbolistes - 2020. gada U20 Eiropas čempione Anete Namiķe un divkārtējā U20 Eiropas vicečempione Deniela Konstantinova.

Kā jau ziņots, 2024. gada pavasarī Namiķes TCU iekļuva NCAA finālturnīrā.

TCU tagad kotējās kā viena no galvenajām pretendentēm uz 2025. gada NCAA čempioņu titulu pludmales volejbolā. Spēlētāju sastāvs ļauj izvirzīt visaugstāko mērķi. Latvijas spēlētājām būs grūti tikt pamatsastāva desmitniekā.

Noteikti var prognozēt, ka vadošais duets būs spānietes Daniela Alvaresa un Tanja Moreno, kuras atgriežas no akadēmiskā pārtraukuma. "Beach Pro" tūrē varenās spānietes spēlēja ar TCU cepurītēm, 2023. gada Eiropas čempionātā nopelnīja sudrabu, bet Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu.

Otrais spēcīgākais duets varētu būt ukrainiete Anhelina Hmiļa (U20 Eiropas čempione 2022, U19 pasaules čempione 2021) un amerikāniete Heilija Hamleta, kuras iepriekšējā sezonā ar panākumiem cīnījās pirmajā laukumā.

Domājams, trešajā laukumā spēlēs puertorikānietes Marija Gonsalesa un Alanisa Navasa, kuras iepriekš paņēma akadēmisko pārtraukumu, lai pretendētu uz Parīzes spēlēm. Olimpiskās kvalifikācijas turnīra pusfinālā puertorikānietes zaudēja (17:21, 19:21) galvenajām favorītēm Sofijai Bukovecai/Heterei Banslijai (Kanāda).

Tālāk prognozēt ir grūtāk - ceturtais spēcīgākais duets varētu būt spānietes Sofija Isuskisa (U18 Eiropas čempione 2023, U19 pasaules vicečempione 2024) un Ana Vergara (U20 Eiropas vicečempione 2021). Uz pamatsastāvu pretendēs arī latvietes Anete Namiķe (pēdējā kursa studente) un Deniela Konstantinova (pirmā kursa studente), kuras gan iepriekš nav spēlējušas kopā. Ja tā, tad desmitniekā būs deviņas ārzemnieces un tikai viena amerikāniete. Uz pēdējām vietām pamatsastāvā reāli pretendēs vēl vismaz piecas citas spēlētājas (kanādiete, spāniete, "All-American" pirmkursniece un vēl kādas amerikānietes), tā kā gaidāma iespaidīga konkurence.

TCU ir spēcīgas pirmkursnieces - minētā spāniete Sofija Isuskisa, latviete Daniela Konstantinova (U20 Eiropas vicečempione 2022, 2024) un amerikāniete Steisija Rīvsa (AVCA Junior Beach 1st Team All-American 2024). Bez tam četras zvaigznes atgriežas no akadēmiskā pārtraukuma, tostarp puertorikāniete Alanisa Navasa ierodas no GCU komandas.

Pagājušajā sezonā TCU rindās kādas spēles aizvadīja arī 155 cm spēlētāja!

TCU iespējamā kompozīcija

1 - Daniela Alvaresa 186 / Tanja Moreno 174
2 - Anhelina Hmiļa 183 / Heilija Hamleta 180
3 - Marija Gonsalesa 182 / Alanisa Navasa 162
4 - Sofija Isuskisa 183 / Ana Vergara 175
5 - Deniela Konstantinova 183 / Anete Namiķe 170

Tikmēr pēdējo četru gadu NCAA čempionvienība Losandželosas USC starpsezonā ir zaudējusi vairākas nozīmīgas spēlētājas (tostarp studijas noslēgušas Megana Krafta, Deleinija Meipla, Nikola Norsa un Odrija Norsa) un diez vai spēs uzvarēt arī 2025. gadā.

Jaunā sezona sāksies 2025. gada februārī, bet jau 3. un 4. oktobrī būs pirmie pārbaudes mači.

Izmantotie resursi:
gofrogs.com