Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Spāņu pludmales volejbolists Erera var sasniegt jaunu rekordu startu ziņā PČ

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spāņu pludmales volejbolists Erera var sasniegt jaunu rekordu startu ziņā PČ
Pablo Erera. Foto: volleyballworld.com/beachvolleyball

Pieredzējušais Spānijas pludmales volejbolists, olimpiskais vicečempions un divkārtējais Eiropas čempions Pablo Erera var kļūt par pirmo sportistu, kurš piedalījies 11 pasaules čempionātos pludmales volejbolā, vēsta FIVB.

Pasaules čempionāts risināsies Meksikas pilsētā Tlakskalā. Turnīrs notiks no 6. līdz 15. oktobrim. Šajā reģionā pirmo reizi spēlēs 95 no 96 turnīra dalībniekiem. 41 gadu vecais spāņu veterāns Pablo Erera ir vienīgais izņēmums.

Erera pasaules čempionātā debitēja 2003. gadā Riodežaneiro, Brazīlijā. Pēdējās divās desmitgadēs viņš nav izlaidis nevienu pasaules čempionātu. Piektdien viņš kļūs par pirmo sportistu, kurš pasaules čempionātā piedalījies 11 reizes.

"Esmu ļoti priecīgs, ka joprojām esmu spējīgs sacensties ar labākajiem spēlētājiem pasaulē," FIVB citē Ereras izteikumus. "Visi jaunie spēlētāji ir ļoti spēcīgi, un tagad līmenis ir neticami augsts. Es nedzenos pēc rekordiem vai tamlīdzīgām lietām. Viss, ko es vēlos, ir justies labi laukumā un palīdzēt savai komandai pēc iespējas vairāk."

Savas karjeras laikā viņš piedalījies vairāk nekā 200 nozīmīgākajos pludmales volejbola turnīros, tajā skaitā 11 pasaules čempionātos. Erera pasaules čempionātā spēlēs kopā ar Adrianu Gaviru. Viņš ir trešais pārinieks, ar kuru Erera savas karjeras laikā spēlējis vienā tandēmā.

Pastāv iespēja, ka Erera kvalificēsies 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Ja tā notiks, tad viņš kļūs par pirmo pludmales volejbolistu, kurš startējis sešās olimpiskajās spēlēs. 2004. gadā Atēnās viņš kopā ar Havjēru Bosmu izcīnīja sudrabu.

Izmantotie resursi:
https://en.volleyballworld.com/beac...
https://www.tvnet.lv