Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas USC sagādā sezonas pirmo zaudējumu NCAA vicelīderēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas USC sagādā sezonas pirmo zaudējumu NCAA vicelīderēm
Heilija Hārvarda, Tīna Graudiņa, Džūlija Skolza. Foto: USC Beach Volleyball / @graudinatina

NCAA čempionvienība pludmales volejbolā Losandželosas USC svētdien pārspēja šosezon līdz šim nezaudējušo Fortvērtas TCU, kas izvirzījusies kā nopietna pretendente uz titulu. Spēcīgāko duetu mačā latviete Tīna Graudiņa un amerikāniete Heilija Hārvarda guva stabilu uzvaru.

🠚 Kā jau ziņots, iepriekšējā nedēļā Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka debitēja jaunajā "Beach Pro" tūrē un Rosarito "Elite 16" posmā izcīnīja otro vietu. Viņu nākamās sacensības būs 25.-29. maija Ostravas "Elite 16".

Manhetenas pludmalē Losandželosā ranga trešā labākā komanda USC ar 4-1 apspēlēja TCU (#2). Spēcīgāko duetu mačā latviete Tīna Graudiņa un amerikāniete Heilija Hārvarda pieveica spānietes Danielu Alvaresu un Tanju Moreno.

Pirmajā setā Hārvarda divas reizes paņēma aizsardzībā un panāca trīs punktu pārsvaru, kā arī sarūpēja eisu. Graudiņa izpildīja eisu ar tīkla palīdzību un uzlika bloku. Minēto rezultatīvo darbību dēļ "mūsējās" varēja atļauties arī dažas kļūdas. Tādējādi tika gūts panākums ar 21:17.

→ → Otrajā setā Alvaresas uzbrukuma rezultātā USC vadošajam duetam radās minimāls deficīts - 4:5. Hārvarda izglāba aizsardzībā un noformēja 6:5, un Graudiņa izcēlās ar bloku - 7:5. Hārvardas eiss deva 8:5, Graudiņa savu cēlienu pārvērta precīzā trāpījumā (9:6) un uzlika bloku (10:6), kā arī panāca 14:9. Alvaresa nobloķēja (15:12) un izpildīja eisu - 15:13. Hārvarda paņēma aizsardzībā un iesita labi (18:14), un Graudiņa nobloķēja - 19:14. Hārvarda pielika mača pēdējo punktu - 21:17.

Pirms tam Losandželosā šonedēļ notika vēl divas smagsvaru cīņas - ranga līdervienība Losandželosas UCLA piekāpās Fortvērtas TCU ar 1-4 un 2-3. Teksasas Kristīgās universitātes (TCU) pludmales komanda izlauzās jau pagājušajā sezonā un debitēja NCAA finālturnīra astoņniekā, bet šosezon šī vienība ir vēl spēcīgāka un nedēļas sākumā pirmoreiz kļuva par ranga vicelīderi. TCU vadošais duets ir "U" līmenī panākumiem bagātās spānietes Daniela Alvaresa un Tanja Moreno. Teksasiešu komanda šosezon ir lieliski nokomplektēta un sakrājusi ļoti iespaidīgu bilanci.

Trīs labāko komandu sezonas bilance: TCU 28-1, USC 18-1, UCLA 20-2. Jaunajā rangā pirmo vietu ieņems USC vai TCU, savukārt līdzšinējā līdervienība UCLA noslīdēs uz trešo pozīciju. Ja teksasietēm tagad būtu izdevies uzvarēt USC komandu, tad nākamās nedēļas sākumā TCU noteikti kļūtu par ranga līderi.

Malibu "Pepperdine" (#18) otrā kursa studente Kristīne Briede iepriekšējā sezonā spēlēja regulāri, taču šosezon aizvadījusi tikai divus neoficiālus mačus. Delendas "Stetson" (#19) pirmā kursa studente Anete Namiķe pārsvarā spēlē komandas otrajā spēcīgākajā duetā, šosezon latvietei tur ir labākā bilance: 18-6, tostarp 16-6 kopā ar brazīlieti/itālieti Karolīnu Ferarišu un 2-0 pēdējās divās spēlēs ar amerikānieti Lorenu Delu.

"Pepperdine" un "Stetson" pretendē uz NCAA finālturnīru, kur maija sākumā sacentīsies 16 labākās komandas. "Stetson" šosezon joprojām nav izcīnījusi nevienu lielu uzvaru, šajā sakarā pēdējās iespējas varētu būt nākamnedēļ pret TCU, LSU un FSU - trīs zaudējumu gadījumā Namiķes komanda, iespējams, zaudēs reālu cerību uz finālturnīru.

Izmantotie resursi:
usctrojans.com

  +4 [+] [-]

, 2022-04-03 22:34, pirms 3 gadiem
Paldies kristīgajām studentēm par UCLA sakaušanu 2x!

  +2 [+] [-]

, 2022-04-04 00:45, pirms 3 gadiem
bet bilde ļoti laba